USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ``Ortaya çıkan yeni senaryoları, yeni oyunları da yine birlikte bozacağız. Güçlü Türkiye`den rahatsız oluyorlar, güçlü Recep Tayyip Erdoğan`dan rahatsız oluyorlar.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, ``Ortaya çıkan yeni senaryoları, yeni oyunları da yine birlikte bozacağız. Güçlü Türkiye`den rahatsız oluyorlar, güçlü Recep Tayyip Erdoğan`dan rahatsız oluyorlar.
10-02-2014 12:12
Google News

Çavuşoğlu, partisince Hüseyin Akbaş SpSalonu`nda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısına yaptığı konuşmada, Tokat`ta bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`dan selam getirdiğini belirten Çavuşoğlu, ```Sevgili kardeşlerim, Tokat`ın güzelliklerini sizlere anlatacak değilim. Tokat, medreseleriyle, tarihi eserleriyle, Ulu Camisi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Biz bu milletin derdiyle dertliyiz. Biz Tokat`ın sokaklarıyla, caddeleriyle, ilçeleriyle, beldeleriyle, köyleriyle dertliyiz. Biz Tokat`ı bir bütün olarak seviyoruz. Biz Türkiye`yi bir bütün olarak seviyoruz`` şeklinde konuştu.

AK Parti`nin sadece Türkiye`nin partisinin olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

``Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye lideri değildir, Recep Tayyip Erdoğan dünya lideridir. Dünyada nerede bir mazlum varsa, nerede yardıma muhtaç bir insan varsa gözünü Türkiye`ye çeviriyor. Umudunu, hayalini Türkiye ile besliyçünkü Türkiye bugün gerçekten ne kadar yardıma muhtaç ülke varsa yardıma koşuyor. Nerede bir mazlum varsa onun sesi oluyama bu durumdan rahatsızlık duyanlar var. Türkiye`nin büyümesinden rahatsızlık duyanlar var. Bugüne kadar AK Parti`nin önünü kesmek isteyenler, başka senaryolarla kesmeye çalışıyor.`` 

Çavuşoğlu, 3 genel seçimi, 2 yerel seçimi ve 2 referandumu milletin desteğiyle kazandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

``Şimdi de yeni bir zafer kazanmaya doğru ilerliyoruz. 30 Mart akşamı, milletin egemenliğine göz koymak isteyenlere cevap vermeye, onlara Tokat`ın sesiyle tokat vurmaya hazır mıyız? Sandıkları patlatacak mıyız? Hiç kimse bu milleti durduramaz. 2002 yılında Başbakanımıza muhtar bile olamaz dediler, AK Parti`yi durdurabildiler mi? Bu millet, tek başına iktidara getirdi. Recep Tayyip Erdoğan başbakan oldu ve yaptığı icraatlarıyla Türkiye`yi büyütmeye başladı. Türkiye dünyada güçlü bir ülke olmaya başladı. Türkiye. ekonomisini büyüttü. Baktılar ki AK Parti`nin önü kesilmiyor, sokağa çıktılar,du göreve dediler, durdurabildiler mi? Yetmedi, cumhurbaşkanımızı seçmek istedik. Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz, Çankaya`da oturtmayız dediler. Becerebildiler mi? AK Parti`ye kapatma davası açtılar. Kapatabildiler mi? O da yetmedi yeni yeni darbe biçimleritaya çıkmaya başladı. E-muhtıralar, postmodern darbeler ve arkasından devletin en tepesi Danıştay`a suikastler düzenlediler. Durdurabildiler mi? Allah`ın izniyle durduramazlar çünkü biz milletimize güveniyoruz. Milletimiz ne isterse onu yaparız.``

AB Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

``Bugüntaya çıkan yeni senaryoları, yeni oyunları da yine birlikte bozacağız. Güçlü Türkiye`den rahatsız oluyorlar, güçlü Recep Tayyip Erdoğan`dan rahatsız oluyorlar. Biz ülkeyi güçlendirirken onlar da Türkiye`yi şikayet ediyorlar. Nerelere şikayet ediyorlar? Avrupa Birliği`ne gidiyorlar, Türkiye`yi kötülüyorlar. Avrupa Konseyi`ne gidip şikayet ediyorlar. Gidiyorlar, dünyanın değişik ülkelerinde gazetelere, gazetecilere, köşe yazarlarına Türkiye`nin aleyhine yazı yazdırıyorlar. Bunların derdi ne biliymusunuz? Bu ülkeyi düşürmek ve düşürürken de isterse ülke batsın, umurlarında bile olmaz ama biz 76 milyonun umudu olmuşuz.``

Türkiye`nin, yurt dışındaki soydaşların da umudu olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, ``Yakın zamanda Başbakanımız`la Brüksel`e gittik. Brüksel`de yağmurlu bir havada gecenin 12`sinde binlerce insan `dik dur eğilme` diye bağırıyordu. Daha birkaç gün önce Berlin`deydik. O Berlin`deki büyük coşkuyu gördünüz mü? O salonu izlediniz mi? Adeta tempodan Başbakanımız konuşamadı. Niye biliymusunuz? Çünkü yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz, 10 sene öncesi Türkiyesi ile bugünün Türkiyesi arasındaki farkı en iyi bilenlerdir. Onlar, 10 sene önce Türkiye`ye geldiği zaman, Edirne`den girdiği zaman belki Ankara ile İstanbul arası duble yol görüyordu ama bugün Edirne`den giriyor, Tokat`a kadar duble yollardan geliyor`` diye konuştu.

- ``Bu yoldan bizi kimse çeviremeyecek``

Avrupa Birliği sürecinde güçlü olunması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

``Avrupa Birliğine üye olmak için, Türkiye`nin itibarını artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Varsın birileri kötülesin. Bu yoldan da bizi kimse çeviremeyecek çünkü biz inandığımız bir yolda ilerliyoruz. Güçlü Türkiye tüm uluslararası örgütlerde var olmalı. Bunun için çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi biz yerelde kalkınmaya çok önem veriyoruz. 30 Mart`ta milletin egemenliği üzerine vesayet kurmaya çalışanlara verecek bir cevabımız var. Onlara diyeceğiz ki `kardeşim, bu milletin bu devletin gerçek sahibi millettir. Milletin egemenliğinin üstünde bir gücü tanımayız. Milletin egemenliğine göz dikenlere tokadı vururuz. Biz Recep Tayyip Erdoğan`a sahip çıkarız. Biz Recep Tayyip Erdoğan`ı seviyoruz. Biz AK Parti`ye güveniyoruz.` Dolayısıyla bu cevabı hep birlikte vereceğiz.``

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42