USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, “ Adalet kutup yıldızı gibidir. Hep yerinde durur ve geride kalan her şey onun etrafında döner.” dedi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, “ Adalet kutup yıldızı gibidir. Hep yerinde durur ve geride kalan her şey onun etrafında döner.” dedi.
21-01-2013 10:09
Google News

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, “ Adalet kutup yıldızı gibidir. Hep yerinde durur ve geride kalan her şey onun etrafında döner.” dedi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ``Adli Kolluk Semineri`` düzenledi.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Yerleşkesi konferans salonun da düzenlenen seminerde konuşan Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin, 1 Haziran 2005 tarihinden itibaren yürürlüğe giren bazı kanunların ve yönetmeliklerin uygulanması esnasında uygulama birliğinin sağlanamaması ve yeterli içtihatin zaman içerisinde oluşamaması gibi nedenlerle bazı sorunların yaşandığını belirtti.

Seminerin düzenlenmesi amacına değinen Gültekin, ``Uygulamada çıkabilecek aksaklıkları gidermek mevzuatın uygulanmasında insan hakları ihlallerine sebebiyet vermemek ve olası diğer sorunların tespiti ile Adli Kolluk görevlilerince tanzim edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal ettirilen soruşturma evraklarında tespit edilen eksikliklerin giderilmesi koordinasyonun sağlanması ve iş birliğinin en üst seviyeye çıkarılmasını sağlamak amacı ile bu seminer düzenlenmiştir``ifadelerini kullandı.

Kanunların insanlara tanıdığı hakkı onlardan esirgeyemeyeceklerini söyleyen  Başsavcı Gültekin, “Eğer bir kurumda yasaklama yoksa o alanda özgürlük esastır. Ama hak ve özgürlük ne kadar önemli ise devletin yetkisi bu yetkisini yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde kullanabilmesi de o kadar önemlidir. Sadece hak ve özgürlük dersek yetkiye önem vermez isek ceza adaletinin etkinliğini yitirmiş oluruz. Ayrıca hakkın olduğu yerde yükümlülüğün bulunduğunu hatırlatmakta yarar vardır” diye konuştu.

Adaletin görülmeyen bir güç olduğunu belirten Başsavcı Gültekin, “Bu güce karşı koymak mümkün değildir. Adil olmayan bir uygulama sosyal hayatta domino taşları etkisi yapar. Adalet kutup yıldızı gibidir hep yerinde durur ve geride kalan her şey onun etrafında döner. Mustafa Kemal Atatürk ise ‘İstiklal, istikbal, hürriyet her şey adaletle kayımdır’ demişlerdir. O halde devletsiz adalet, adaletsiz devlet olamaz. Nitekim adalet devletin temelidir” şeklinde konuştu.

Seminer 4 oturumda gerçekleşti. Sabah düzenlenen birinci oturumda Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gültekin ve Tokat Cumhuriyet Savcısı İlker Yavuz Ergin, ikinci oturumda Tokat Cumhuriyet Savcısı Bahtiyar Özcan ve Mustafa İşleyen sunum yaptı. Öğleden sonra gerçekleşecek üçüncü oturumda Tokat Cumhuriyet Savcısı Üzeyir Gülsoy ve Sedat Turan, dördüncü oturumda ise Tokat Cumhuriyet Savcısı Turgut Türkmen sunum yaptı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 531

The include file 'json/puan_59202_1_3.html' was not found.