USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

9 BİN METREKARELİK MEYDANIN TEMELLERİ ATILDI

9 BİN METREKARELİK MEYDANIN TEMELLERİ ATILDI
21-02-2018 10:13
Google News

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısı kapsamında Tokat’a geldi. Kaya, Tokat ziyaretine Tokat-Turhal yolu üzerinde bulunan Tokat Belediyesinintak iştiraki ile yapılan Et Kombine Tesisi (TOPEKTAŞ)’ı gezerek başladı.

Kaya, daha sonra Tarihi Meydan Çarşısı Projesinin 2’nci ve 3’üncü etaplarının temel atma törenine katıldı.

“ŞEHİRLER MEYDANLARIYLA ANILIR”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende ilk konuşmayı Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu yaptı. Sözlerine şehitleri anarak başlayan Başkan Eroğlu; “Bugün şehrimiz için çok manalı bir gün. Biz iki güzelliği de bugün burada yaşıyoruz. Bunlardan birisi, Tokat’ımızın bugünden başlayarak Pazar gününe kadar devam edecek olan Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge Toplantısına ev sahipliği yapacak olması. Misafirperverliğimizitaya koyarak Karadeniz Bölgesindeki 18 ilimizin AK Partili belediyelerini şehrimizde ağırlayacağız. İkinci bir güzellik işse meydan projemizin temel atmasını gerçekleştirecek olmamız. Meydan projemiz uzun yıllardır Tokatlıların talebiydi. Yeni meydan hasretle bekleniyordu. Projemiz, yaklaşık 50 bin metrekarelik bir alanı etkiliyor. Bizim çalışma yaptığımız alan ise 25 bin metrekare. Meydan projemiz 3 etaptan oluşan bir projeydi. 3’üncü etabın kapsadığı alanda 10 adet devamlı dükkan, 20 adet seyyar dükkan ve bir tane ilköğretim okulu bulunuyordu. Şimdi bu alanın alt kısmına 120 adet aracın sığabileceği bir otopark yapıyoruz. Üzerini ise herhangi bir bina yapmadan bir meydan şekline büründürüyoruz. Bu sayede de burada bulunan güzel tarihi mekanlarımızıtaya çıkartmış oluyoruz. Burada bulunan Yeşilırmak İlköğretim okulumuzu da İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol neticesinde Gülbahar Hatun Mahallemizde yeniden inşa ediyoruz. Burası çok kıymetli bir yer. Meydan Camii olarak bilinen 15’inci yüzyıla ait  Gülbahar Hatun Camii,  14’üncü yüzyıla ait Çekenli Camii, 17’nci yüzyıldan günümüze gelen Taşhan ve yine 15’incü yüzyıldan kalan Horozoğlu Zaviyesi bu alanda bulunuyor. Biz bu projemizle 9 bin metrekarelik meydanı Tokat’la kavuşturmuş olacağız. Bu çalışma Tokat’ın tarihine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Bu alan ayrıca ticaretin de aktığı bir yer. Meydanımızı yaparken ticareti de bitirmemek adına buradaki dükkanlarımızı daha iyi, daha modern şartlara kavuşturarak inşa edeceğiz. 2018’in Ekim sonunda inşallah meydanımız tamamlanmış olacak inşallah” diye konuştu.

BAŞKAN EROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Meydan Projesine başlarken bölgedeki esnaflarla görüşüp, onların da fikirlerini ve onaylarını aldıklarını dile getiren Başkan Eroğlu; “Şehirler meydanlarıyla anılır. Meydanlar, şehirlerin yaşadığı yerlerdir. Biz bu işe başlarken 112 tane esnafımızla görüştük. Onların da fikirlerini aldık. Ben buradan onlara da çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Her daim yanımızda oldular. Diğer taraftan Maliye Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve İl Özel İdaremiz bu projenin yürütürken bize çok önemli katkılarda bulundular.  Onlara da çok teşekkür ediyorum. Projemiz 35 milyon TL’lik bir proje idi. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansımız da 7 milyon TL’lik bir destek verdi. Ajansımızı da teşekkür ediyorum. Allah, her daim yanımızda olan teşkilatımızdan ve değerli vekillerimizden de razı olsun. Allah, hepimize böyle güzel iler yapmayı ve şehrimizi güzelliklerle buluşturmayı nasip etsin” dedi.

KAYA; “MEYDAN PROJESİ ŞEHRE NEFES ALDIRACAK”

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya da Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diledi.

Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Karadeniz Bölgesindeki 250’den fazla belediye başkanımızla birlikte Tokat’tayız. Hacı Bektaşi Veli’nin Alimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı dediği bir şehirde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mevlana Tokat için, Tokat’a gitmek gerek. Havası ve insanı mutedildir diyor. Biz de kalktık geldik. Bugün burada iki güzelliği gördüm. Birisi, bir belediye başkanının şehrin merkezini düzenlemek için, şehre nefes aldırmak için bu kadar çalışması. Bunun için ben Belediye Başkanımız Sayın Eyüp Bey’i tebrik ediyorum. Gördüğüm diğer güzellik ise Turhal’da üç belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve bir kooperatifimizintaklığında yapılmış olan et kombine tesisiydi. Bu tesis, şehrin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacaktır. Bu nedenle tesisin yapımında da emeği geçenleri tebrik ediyorum”

Türkiye’nin önemli ve zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Kaya; “Bu coğrafyanın terörden arındırılması için verdiğimiz mücadelede önemli mesafeler kat ettik. Bu vatanın terörden temizlenmesi noktasında vücudunu siper eden, canını feda eden gerekdu mensuplarımıza gerekse emniyet mensuplarımıza minnet borcumuz var. Ama aynı zamanda ülkemizin sınırlarının güneyinde terör devleti kurmak isteyen hainlere karşı da bugün bir mücadele veriyoruz. Oradaki kardeşlerimize, evlatlarımıza dua etmek, onları hayırla yad etmek ve onlara sahip çıkmak hepimizin görevi. Ben bir kez daha bu vatan için, bu devlet için, bu bayrak için canlarını feda eden bütün şühedayı rahmetle anıyorum” dedi.

“BU PROJE İLE ECDADIMIZIN ESERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Celil Göçer de temel atma töreninde konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

“Tarihi bir mekanda tarihi bir ana şahitlik yapıyoruz” diyen Göçer, meydanda İbn-i Kemal’in, Gazi Osman Paşa’nın ve on beşlilerin yansımaları olduğunu belirterek; “Buralar boş yerler değil. Toprağın altında ne varsa üstünde de o yeşerir. Tokat, öyle bir memleket ki 1071’de Sultan Alparslan Anadolu’yu fethettikten sonra 1072’de Türk-İslam yurdu oldu. Bizler yurt denince sadece üzerinde gezdiğimiz toprak parçasını anlamıyoruz. Bizim yurdumuz insana yakışan bir medeniyettir. Biz, yurt denince bunu anlıyoruz. Bu yüzden ecdadımız, Anadolu’nun ilk üniversitesi olan Yağıbasan Medresesi’ni Tokat’ta kurdu. Yine ilk hastanelerimiz Tokat’ta kuruldu. Bu memlekette bir ilim irfan geleneği var. O yüzden bizler, ecdadımızı daha iyi tanımak ve anlamak için onların inşa ettiği eserleri bu şekilde gün yüzüne çıkarmalıyız. İşte bu projeyle de bu yapılıyor. Tokat’ın tarihi değerleri daha değerleniyor, gün yüzüne çıkıyor. Güzel insanlar güzel şehirler imar ederler. Güzel şehirler de güzel insanlar doğururlar. O yüzden Tokat’ımızdaki değeri bu proje gibi projelerletaya çıkartmamız lazım. Bizim belediyecilik anlayışımız, bizim hükümet anlayışımız budur. Bu inşa faaliyetleri bu memleketin çocuklarının geçmişini tanıması için hayli önemlidir. Belediye Başkanımıza bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni meydanımız, güzel şehrimiz Tokat’a ve kıymetli Tokatlılara hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“TOKAT’IMIZ DEĞERİNE DEĞER KATACAK”

Temel atma töreninde son olarak Vali Dr. Ömer Toraman söz aldı. Tokat’ın tarihi kimliğe sahip bir şehir olduğunu kaydeden Vali Toraman, Tokat’ta inşa edilen tarihi eserlerin önemine değinerek; “Tokat’ımız medeniyetimizin müstesna bir şehridir. Tokat kurucu, öncü ve kimlikli bir şehir.Tokat medeniyetin eserlerini bugüne kadar yaşatmış bir şehir. Şehrimiz şimdi de tarihine, kültürüne ve ecdadına yakışır bir şekilde bu eserlere sahip çıkmaya gayret gösteriyor. Bu proje ile Tokat için çok özel bir hizmet yürütülüyor. Bu sayede Tokat’ımız çok daha değerli bir hale gelecek. Bu çalışma şehrimizin kıymetini daha da artırmış olacak. Bu çalışmaya katkı sağlayan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına ve Belediyemize, emeği geçen herkes çok teşekkür ediyorum. Meydanımızın Tokat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya ve il protokolü butona basmasıyla Meydan Projesinin temelleri atılmaya başlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45