USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Göreve geldiği gün verdiği 61 projeden 32`sini hayata geçiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2017 yılında 90 Milyon TL`ye mal olacak vizyon projelerin tamamlanacağının müjdesini vererek, ''2017 yılını çok önemsiyorum. 2017 viz

Göreve geldiği gün verdiği 61 projeden 32`sini hayata geçiren Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2017 yılında 90 Milyon TL`ye mal olacak vizyon projelerin tamamlanacağının müjdesini vererek, ''2017 yılını çok önemsiyorum. 2017 viz
24-01-2017 12:52
Google News
Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Karşıyaka Mahallesi`nde bulunan mahalle konağında, Tokat Gazeteciler Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü, Sesimiz Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Uluözlü ve Hürsöz Gazetesi yazarı Ahmet Yılmaz ile bir araya gelerek çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Eroğlu açıklamasında, özellikle 2017 yılına vurgu yaparak bu yılın atılım yılı olacağını kaydetti. Ayrıca devam eden dev projeler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Başkan Eroğlu`nun o önemli açıklamaları:

 

 

''2.5 YILDIR AŞKLA,

 

ŞEVKLE ÇALIŞTIK''

 

 

Başkan Eyüp Eroğlu, adaylığının açıklanması ile birlikte hızlı bir şekilde, kentin ihtiyaçlarını değerlendirip buna göre proje hazırladıklarını kaydederek, ''Tabi ki bir artımız şuydu. İl Başkanlığından gelmemiz ve hangi mahallenin neye ihtiyacı var, şehrin hangi durumları bizden talep edilmiştir, bunları dört yıl boyunca izleme fırsatı bulmuştum. Onun için nerede ne var ne yok o dönemde gözlemlemiştim. Şunu söyleyeyim ki; içinde yaşadığım, üzerinde ayağımın bastığı, sadece dört yıllık üniversite hayatı ve bir yıllık askerlik haricinde tamamını burada yaşadığım, bu şehrin ve sokağında top oynadığımız, caddelerinde yürüdüğümüz bu şehrin ve bu şehre dair hayallerim gerçekleşecek olması ile beraber bende özellikle adaylık ve bu 2,5 yıllık süreçte aşkla, şevkle, heyecanla büyük bir gayretle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz'' dedi.

 

 

''BELEDİYECİLİK

 

 ESKİSİ GİBİ DEĞİL''

 

 

Belediyeciliğin eskisi gibi olmadığını belirten Başkan Eroğlu, ''Eskiden saf belediyecilik derdik. Bir belediye ne yapacak, alt yapı, yol, parktır bahçe yapacak. Bunları yapınca tamam, ondan sonra işi bitmiştir anlayışı vardı önceden. Sular aksın, çöpler toplansın, yollar bitsin tamam. Ama artık o belediyecilik anlayışı şu anda kâfi gelmiyor. Çünkü neden, biz ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığı bir dönemdeyiz. Artık şehirler yarışıyor. Eğer biz de Tokat’ı bir adım öteye götürmek istiyorsak; Tokat`ı bu anlamda daha iyi tanıtmak için de sadece temel belediyecilikle yolumuza devam edemezdik, etmemeliyizde. Zaten işin o kısmı olmazsa olmazıdır. Ben bunu yeni bir belediyecilik çalışması olarak görmüyorum. Bu işin bir boyutuydu. Asıl bizi ilgilendiren bu şehri ileriye hazırlamak. Nüfusuyla, ekonomisiyle, şehirleşmesiyle yani her alanda bu şehri önümüzdeki 10-20 yıllara hazırlamak son derece önemliydi. Bu bizim ileriye dönük bakış açımızdır” diye konuştu.

 

 

 

''ŞEHİR BİZE, BİZ ŞEHRE EMANETİZ''

 

 

En çok önemsediği konulardan birinin de, insanların gönlüne girmek ve dokunmak olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, şöyle konuştu: ''Şehir bize emanet, biz şehre emanetiz. Bu şehirde yaşayan en küçüğünden en büyüğüne tüm insanların fikri bizim için önemlidir.

 

6-7 yaşında ki bir çocukta olsa fikri bizim için değerlidir. Belki o çocuğun bir açıdan baktığı konu bizim için çok önemli meseleye çözüm olabilir. Niye küçük yaştaki bir çocuk bunu düşünüyormuş` diye bakmadım, bakmamakta lazım. Toplumun her kademesindeki insanlarımızın görüşleri bizim için eşittir ve değerlidir.

 

Bununla beraber belediye; kadınına, engellisine, çocuğuna, yaşlısına her kesime hitap etmeli, insanların sığınacağı sağlam bir liman olmalı.  Çünkü, belediye diye insanların aklına ne gelir ilk başta, `benim kurumum der.’ Belediye Başkanını biz seçtik; benim seçtiğim bir insanın çalıştırdığı bir kurumdan da ben hesap sorabilirim anlayışı vardır. Baktığınızda bir sürü kurumlar vardır. Ama insanlar belediyeye `bizim kurum` der. Ve bundan da geldiğimiz nokta ile mutluyum. Belediye böyle olmalı. İnsanları kucaklamalı, insanlarla iç içe olmalı. Onların her sorunlarına duyarlı olup, çözümler bulmalı''. Belediye idari örgütlenmede devlet değil, insanımıza millet yüzüdür.

 

 

''İNSAN ODAKLI ÇALIŞMAYI

 

ÖNEMSİYORUM''

 

 

Sosyal Belediyeciliği önemsediğini kaydeden Başkan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü. ''İnsan odaklı çalışmayı önemsiyorum. Ben bu manada belediyeciliğe başladım. İlk adaylığımın belli olması ile beraber inanın büyük bir yükün omuzlarıma bindiğini gördüm. Yani bunu adaylığımın hemen ardından bir kaç hafta çok yaşadım. Neden, yani böylesine önemli bir sorumluluğun üstesinden nasıl geliriz, nasıl yapabiliriz. Bu anlamda acaba hakkını verebilir miyiz. Bunun bir kaçta hafta yükünü hissettim. Hala da hissediyoruz. Ama belediyeciliğin şöyle zevkli bir yönü var. Yaptıkça, çözdükçe, bir şeyler oluşturdukça ve insanların yüzünde tebessüm oluştuğunu görünce ve insanlardan o elektriği alınca inanın yaptığınız işin hazlığını müthiş yaşıyorsunuz. Bu da son derece önemli. 

 

Devamı 3’de

 

 

Gittiğiniz de bir insanın `teşekkür ederiz`, `Allah razı olsun` sözü hiçbir şeyle değiştirilmez. Açık ve net söylüyorum, bundan keyif alıyorum. Şimdi okullara gidiyorum. O çocuklardaki bize karşı ilgisi, sevgisi inan hiç tarif edilecek gibi değil. Allah inşallah bizi bu yolda, bu yolculukta millete hizmet etme sevdasından, aşkından, heyecanından ayırmasın. Hizmet etmeyi bize nasip etsin. Bizde bu uğurda Tokat`ı daha iyiye, daha güzele ulaştırmanın gayretinde olduk, bundan sonrada olacağız. İnsanların gurur duyacağı, göğsünü gere gere `benim şehrim, benim Tokat`ım` diyeceği bir şehri imar etmek bizim en önemli hedefimizdir.''

 

 

 

3-4 YILA ULAŞIM AĞI ÇOK DAHA İYİ OLACAK''

 

 

Kentin büyümesine yönelik fikirlerini açıklayan Başkan Eroğlu, şunları kaydetti: ''Şimdi tabi yol medeniyettir. Bir şehrin gelişmesinde ulaşım bir faktördür. Şimdi bu şehrin geçtiğimiz dönemlerde özellikle 14, 15, 16, 17 ve 18`inci yüzyılın ortalarına kadar ki; o parlak ticaret merkezi olan, bakırın merkezi olan, tekstilde söz sahibi olan böyle bir şehir. Baktığınızda bununla alakalı Sulusokak`ta dört, beş tane han var. Bu şehrin özellikle İpek Yolu ağı üzerinde olmasından dolayı bir canlılığı oluşturmuş. Şehrimiz sonraki zamanlarda ana yol ağlarının uzağında kalmasıyla beraber yavaş yavaş sönmeye başlamış. Şu anda baktığımızda, ulaşım sorunlarımızla ilgili konuları çok çabuk çözmeliyiz. Örneğin, Niksar-Akkuş, Akkuş-Ünye yolu. Tokat-Niksar biliyorsunuz ihale edildi ve bir kaç yıla kadar biter. Ama devamını Niksar`dan itibaren Ünye`ye kadar bu yolu tamamlamalıyız. Sağolsun Milletvekillerimiz çok ilgileniyorlar ve herhalde projeleri bitti diye biliyorum. Tabi bizi Sivas`a bağlayan Çamlıbel`de bir problemimiz var. Çamlıbel`de bir tünel çalışması önemli. Tünelle ilgili proje bitmiş. Tamamen ihaleye kalmış. Diğer taraftan özellikle havayolu. 2017 bütçesinde 8 tane yeni yapılacak havaalanından biri Tokat. Bir kaç yıla bu da biter, çünkü havayolu ulaşımı bizim çok önemlidir. Diğer önemli yol ağlarımızdan birisi de tren yolu bağlantısıdır.

 

Turhal-Tokat bağlantılı 120 Km hızla hem yük hem de yolcu taşıyabilecek tren yolu fizibilite çalışmaları bitti. Önümüzdeki 3-4 yılda tren yollarındaki iyileştirmeyle birlikte ilimizin bu anlamda da önemli bir eksiği giderilmiş olacak. Bu şehrin ekonomisine, istihdamına çok büyük katkı sağlayacak''

 

 

 

''BİZİM ÜÇ TANE OVAMIZ VAR''

 

 

Tokat`ın toplam nüfusunun 600 Bin civarında olduğunu belirten Başkan Eroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Bu şehrin nüfusunun bir milyon olmasını gönül istiyor ama bununda şu anda bizim sağlayamayacağız kanaatindeyim. En azından biz bu nüfusumuzu burada tutup da üzerine koyabilirsek, örneğin 750 bine çıkartabilirsek bence bu şehri bu şekilde parlatmalıyız. Bu şehrinde bir misyonu var. Şimdi siz bir hedefe ilerlerken ne yapmanız lazım, elinizdeki argümanlara, şehrin potansiyeline bakmanız lazım. Bu şehirde hangi alanda biz ilerleyebiliriz, onları tespit etmeniz lazım. Şimdi bu şehirde; yer altı kaynağı var mı, çok az. Yer üstü kaynakları, çok şey var. Örneğin tarım alanında, üç tane ovamız var. İşte bu ovalarımız üzerinden bizim çok daha profesyonel tarım işine girmemiz lazım. Şimdi tarımı biz babadan öğrendiğimiz şekliyle yapıyoruz. Çok yeniliğe açık değiliz. Bunun yanında topraklarımızın bir analizini yapmıyoruz. Toprakta ne daha iyi yetişir, ne olabilir. Özellikle domateste, bağ üzümünde ya da yaprakta biz Türkiye`de seni marka olarak görüyoruz ve sana ekstradan Tokat olarak biz çiftçiye hibe verelim ve bu alanda ilerleyin denmesi lazım. Şimdi bakanlığında çalışmaları var''

 

 

“TARIMSAL KALKINMADA ÖNEMLİ BİR BİRLİKTELİK BAŞLATTIK”

 

 

Belediye olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Eroğlu, ''Tarımla ilgili 2014 yılında bakanlar kurulundan çıkan Tokat Uluslararası Hal Birliğimiz var. Bu hal birliğimizin üyeleri Tokat Belediyesi, Turhal, Zile ve Pazar Belediyesi. Kazova`ya komşu olan dört tane belediye bir araya geldik birlik kurduk ve dedik ki `biz bu bölgede uluslararası hal yapalım`. Amacımız; öyle bir birlik kuralım ki bu ‘merkezi yerde içerisinde laboratuvarı olan yani bizim ürettiğimiz ürünler laboratuvar testinden geçsin ihracat yapılacak hale gelsin. Artı ürünleri ebat ebat, boy boy ayrıldığı ve paketlendiği bir sistem halinde olsun. Burada bir borsa kuralım ve fiyatları biz belirleyelim. Bizim Tokat`ta ki çiftçimizin ürettiği bir domatesi, biberi, patlıcanı, şeftaliyi, üzümü Antalya`dan Mersin`den gelen komisyoncu belirlemesin. Onlara mahkûm etmeyelim’ diye düşünerek böylesine önemli bir birliği biz başlattık. Ne yaptığımızı söyleyeyim. Bir yada iki haftaya kalmaz bizim bu projemizle alakalı fizibilite raporumuz çıkacak. İçindeki komisyonculara ait bir sürü dükkânların olduğu bir alan düşünün. Böyle bir alanı 200 dönüm bir araziye yapıyoruz. Yaklaşık 70-80 Milyon bir rakama mal olacak. Bu Antalya`da var. Nispeten Bursa`da var. Biz bu anlamda bu bölgeyi de Tokat`ı da bir meyve, sebze alanında lojistik merkez gibi düşünüyoruz. Bununla alakalı tarım bakanlığımıza tahsisli bir yer var, yazışmaları yaptık. Şimdi önümüzdeki günlerde bunu takip edeceğiz. Bu son derece önemli. Belki bir, iki yılda yapılmayacak. Belki beş yıl sürecek, çünkü ciddi anlamda pahalı bir proje. Ama bu Tokat`ın tarımla ilgili geleceğine çok önemli ışık tutacak. Hem çiftçimizin hem de bölgemizin kalkınmasında hatta göçün engellenmesinde ve yeni istihdamların oluşmasında çok büyük katkısı olacak. Bir de hayvancılıkla ilgili Turhal Arzupınar köyünde şu an birinci etabını başlatıp da en geç Nisan ayında bitecek olan et kesimhanemiz. Onun yanında canlı hayvan borsamız ve et üretme ve işletme tesisinin de orada olacağı bir kompleks. Bu da 30 Milyon gibi bir rakama mal olacak. Biz bunun ilk etap projesini başlattık. Bu şehrin büyümesiyle alakalı projelerden bir kaçıydı'' dedi.

 

 ''TURİZMDE KALKINMAK İÇİN TOKAT`IN MÜTHİŞ BİR TARİHİ VAR''

 

Turizmin bacasız bir fabrika olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, ''Tokat`ın müthiş bir tarihi var. Doğa güzellikleri var ve bu anlamda bizim ön plana çıkartacağımız bir Ballıca mağaramız, yaylalarımız, tarihi eserlerimiz var, var da var. Tabi biz bunları da bir şekilde cilalamalıyız, parlatmalıyız. bizde bu konuda özellikle Tokat merkez odaklı, bunun yanında Niksar, Erbaa, Almus gibi ve Sulusaray`da ki antik kentin ortaya çıkmasıyla beraber Tokat`ta turizmi daha da canlandırmalıyız. Şu anki verilere göre bildiğim kadarıyla bu yıl 300-350 bin gibi bir turist geldiği söyleniyor. Yani biz bunu bir milyona çıkartabilmeliyiz. Sadece Tokat`la düşünmemeliyiz. Amasya, Çorum, Samsun`la entegre olup bu dört tane il böyle bir destinasyon oluşturmalı. Avrupa`ya bir ülke değil, birkaç ülke gezmek için gidiliyor. Gitmişken 3-4 yeri birden geziyoruz. Aynısını bizde burada yapmalıyız. Dört günlük bir paketle, bölgesel rota belirleyerek Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat birlikte gezilebilir. Sadece bir gündemle bir şehre turist gelmez. Bir taraftan Samsun`da denizle buluşabilmeli, ardından Ballıca Mağarasını, Tokat’ta 900 Adımda 900 Yıllık tarihe tanıklık etmeli, Danışment’lilerin başkenti Niksar`ı gezebilmeli. Yine Çorum ve Amasya`yı gezebilmeli. Biz bunu yapmalıyız. Bunu yaptığımızda turizmde ben parlayacağını düşünüyorum. OKA’ya bağlı dört il ortaklaşa olarak bir rota çalışması yapıyoruz'' diye konuştu.

 

HAYALİNİ AÇIKLADI

 

Turizm ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Eroğlu, şöyle konuştu. ''Tokat ölçeğinde ise ben ne yaptığımı söyleyeyim. Bir defa bizim iki tane kültür yolu projemiz var. Birincisi ‘Kültür Tarihi Yolumuz’, meydandan başlıyor. Meydan Projesini tamamladığımızda, meydanın hemen karşısında Taşhan, Gökmedrese, kuyumcular çarşısından itibaren Halit Sokak’tan Ulu Camiye, Ulu Camiden bir yol açarak kaleye çıkartıp, kalede insanları gezdirip indirdiğimizde Sulusokak`ta o eserleri tek tek gezdirdikten sonra o eserlerin içerisinde orta havzada bulunan o bölgeyi de trafiğe kapatıp bir meydan yapıp orada da, insanların resim çektirebileceği yerler oluşturup adeta açık hava müzesi yapabilmeliyiz. Bu benim hayalim.

 

İkinci kültür yolu projemiz ise bizim eski Bağdat caddesinden başlayıp, yüksek kahve ardından saat kulesi, saat kulesinin hemen yanında kız meslek lisemizin kaldırıp orada oluşturabileceğimiz bir meydan. Mevlevihane, bey sokak, bey hamam sokağını da canlandırdığımızda Tokat`ın bu iki tane tarih ve kültür yolu inanıyorum ki, şehre çok farklı bir güzellik katacaktır. Bunu önümüzdeki yıllarda gerçekleştireceğiz.

 

Tokat`ı büyütme anlamında OSB`deki fabrika sayımızı arttırabilmemiz lazım. 2014 Yılında göreve geldiğimizde Organize Sanayi Bölgesi`nde çalışan sayısı 1.500`lerde iken şimdi bugün 3.700`lere çıkmış. Bu şehrimiz için çok önemli bir gelişmedir. İnşallah daha da artacaktır bu. Bu anlamda Tokat tekstilde bir merkez haline geldi. Çok önemli firmalar geldiği gibi hala gelmek için yer talep edenler oldu bizden. Bir de bu şekilde istihdamı arttırmamız lazım. Bunun yanında üniversitedeki öğrenci sayısını da artması diğer taraftan başka bir girdidir. Böylece baktığımızda bu şehri önümüzdeki yıllarda bugünden çok daha iyi noktalarda olacağı kanaatindeyim.''

 

''PROJELERİN YÜZDE 54`Ü TAMAMLANDI''

 

Göreve geldiklerinde 61 tane projenin sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Eroğlu, konuşmasını şöyle devam etti: ''Bugün hamdolsun 32 tane projemizi bitirdik. Bu arada söz vermediğimiz halde sonrasında yaptığımız ayrıca 9 tane daha proje var. Yani yüzde 54`e tekabül ediyor. Bununla beraber %27`si devam eden projelerimiz, %19 gibi de çalışmalarını yürüttüklerimiz var. Yani biz görevimizin 5 yıllık sonuna yaklaştığımızda %90-%95 oranında verdiğimiz sözleri ya yerine getirmiş olacağız. Belki bir kaç tanesiyle alakalı proje başlayıp devam edebilir”.

 

''BU YILI BÜYÜK PROJELER İÇİN ÇOK ÖNEMSİYORUM''

 

2017 yılını çok önemsediğini ifade eden Başkan Eroğlu, ''2017 yılı bizim atılım yılımız olacak. Özellikle büyük projeler dediğimiz projeler artık iki yıldır bürokratik eksiklikleri tamamlayarak, projelerin alt yapılarını bitirerek, yapımına bu yıl başlayacağız. Örneğin Meydan Projesinde iki yıl boyunca uğraştık. Bir taraftan esnaf kardeşlerimizle yaptığımız toplantılar, bir taraftan burası bir sit alanı. Bu projenin bir güdümlü proje haline getirip ajansla devam eden süreç, ardından Milli Eğitim, Defterdarlık, Maliye Bakanlığı, Özel İdaremizle beraber altı, yedi kurumun bir anda koordinasyonla yürüttüğü bir projeydi. Bundan dolayı da proje bu noktaya gelene kadar iki yıla yakın bir zaman geçti. Hamdolsun geldiğimiz nokta itibariyle anıtlar kurulundan izinlerin alındığı, Milli Eğitim, Maliye Bakanlığından her türlü eksiklikler giderildi. OKA Ajansı tarafından da bugün bakanlığa gönderildiği bir noktadayız. Burada bir kaç tane esnafımızın bu projeyle alakalı itirazları var. Bu anlamda böylesine önemli bir meselede, %80`den fazla insanın kabul ettiği bu projede iki, üç tane arkadaşımızın itirazından dolayı bu projeden dönmek olmaz. Mümkün olduğu kadarıyla onlarla görüşeceğiz, anlaşacağız. Konuşamadık, anlaşamadık yapacak bir şey yok. Yasal prosedür bize ne getiriyorsa biz belediyeyiz, o anlamda projenin devamı için kamulaştırma boyutu ile işe devam edeceğiz.

 

Meydan Projemiz üç etaptan oluşuyor. Birinci etabı; GOP. Lisesinin hemen yanında ki pansiyonun olduğu alan. O alanı yıktık ihalesini yaptık. İhaleyi alan firma betonunu döktü ve temel aşamasında. 180 gün süresi var. Orası bitince cadde üzerindeki dükkânları oraya taşıyıp bu sefer oranın yıkımına başlayıp Meydan Cami ile Taşhan arasındaki o boşlukta oluşturacağımız bir meydan alanı ve dükkânları hızlı bir şekilde yapacağız. İkinci etapla alakalı Ocak ayında ihaleye çıkacağız. Üçüncü etap ise Meydan Caminin hemen arkasında Yeşilırmak ilköğretim okulunun olduğu yer. Biz orada okulu yıkıyoruz, orada da bir meydan daha oluşturuyoruz. Üzerine hiç bir bina yapmayıp altını da otopark yapıyoruz. Toplamda 30 Milyona yakın bir proje. Hedefimiz, 30 yıldır konuşulan projeyi 2018 yılının ilk yarısında bitirmek'' dedi.

 

 

KANAL TOKAT 2017 YILINDA BİTMİŞ OLUR''

 

 

Kanal Tokat projesinin geçtiğimiz gün ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Eroğlu, ''İhale sonuçlandı, yasal süreçler devam ediyor. Ondan sonra biz bu alanı müteahhit firmaya teslim edeceğiz. Ondan söz alacağım. Diyeceğim ki `kardeşim sana süre, en geç 1 Temmuz`a kadar burayı bitir` Hızlı bir şekilde bitirecek. Normalde ihalede biz bir yıl koyduk, ama bir yılı bekletmeden burayı hızlı bir şekilde yapın diyeceğiz. 2017 yılında Kanal Tokat projemizde bitmiş olur. Kanal Tokat`ı Demirköprü ve Tedaş köprüsü arasında, Bin 350 metrelik alanda uyguluyoruz. Bu alanda tamamen ırmak yatağını yeniliyoruz. Irmak yatağını komple bir havuz şeklinde çalışma yapıyoruz. Suyu Demirköprü’de 2 metre yüksekliğe kadar boğuyoruz, içeriden dışarıya, dışarıdan içeriye su girmesini engelliyoruz ki; Allah muhafaza su taşıp alttan diğer binalar gitmesin diye bunu yapıyoruz. Bunu yaparken Tokat deprem kuşağı bölgesinde. Depreme dayanıklı yapıyoruz. 20, 30 metre aşağıda kazıklı sistemle Bin 350 metrede tesisi yapıyoruz. Artı olası bir sel, afet olmaması içinde sensörler koyuyoruz. 30 Kilometre öteye kadar suyun eğer ki çok fazla bir sel şeklinde geldiğini Gümenek tarafına koyacağımız sensörle buraya bir alarm verdiğinde biz o şişirdiğimiz lastik bendin havasını alıp normal seviyesine getiriyoruz. Böyle bir sistem. Tabi sadece ırmakta yapacağımız değil bu. Irmağı yükseltip kayıklar yüzerken o ırmağın içerisinde müzikli fıskiyeler, su oyunları oynatacağız. Sağlı sollu komple parkları yeniliyoruz. Gözetleme kuleleri yapıyoruz. Orada lazer ışık gösterileri, aynı zamanda iskeleler. Sosyal tesislerle çok harika bir yer haline getiriyoruz. Tahminim tamamı 13-14 Milyon tutar. Bu bizim için önemliydi'' şeklinde konuştu.

 

''KENT PARK 2017 YILINDA YAPILACAK''

 

Üçüncü olarak kent park projesini önemsediğini kaydeden Başkan Eroğlu, ''DSİ alanı ile ilgili Ocak, Şubat aylarında başlayacağız. Orada biliyorsunuz bina yapmayacağız. Niye orası güzel bir bahçe olsun, güzel bir park olsun. İnsanlar gelsin, otursun, dinlensin. Orada sadece işletme binasının olduğu yer hariç her taraf yıkılıyor, biz onlara 14 tane lojman yapacağız. İki tane misafirhane yapacağız. Bir tanede lokal yapacağız. Bunları yapıp orayı yıkıp komple o güzel bahçe, güzel bir peyzaj çalışması yapıyoruz. Ağaçların hiç birini kesmiyoruz, çünkü mükemmel ağaçlar var orada. Bu 2017 yılında yapılacak'' diye konuştu.

 

''YENİ BİR TERMİNAL VE KAPALI PAZAR YERİ YAPIYORUZ''

 

Mevcut Terminalin yetersiz kaldığını ifade eden Başkan Eroğlu, ''2017 Yılında yeni bir terminal ve İki tane de pazar yeri yapacağız. Bunlardan birisini Behzat bölgesine, çiçek petrolün arkasında belediyemizin üç bin metre karelik bir arazimiz var. O bölgede nüfusta çoğaldı. Bölgesel bir pazar yeri düşünüyoruz. İkincisi stadyumun hemen arkasında belediyemize ait iki tane boş alan var. Oralarda 7 Bin 500 metrekare yeri belirledik. Biraz ırmağın üzerini kapatmak suretiyle. Bunun ikisini 2017 yılında başlatıyoruz. Tabi bir süre sonra Karşıyaka içinde bir düşüncemiz var. Bu ikisi 10 Milyon tutuyor'' dedi.

 

“ESKİ ÇÖPLÜK, MESİRE ALANINA DÖNÜŞECEK''

 

Altıncı önemli projenin çöpün rehabilitasyonu olduğunu belirten Başkan Eroğlu, ''Eski Sigara Fabrikasının hemen karşısında yaklaşık 80 Bin metrekare dağlarla çöpler var. 30-35 yıl bizim oraya dökülmüş çöplerimiz. Her tarafı sağlığa elverişsiz. Bir taraftan yangınlar, bir taraftan kir. Bu noktada biz o orayı park haline çeviriyoruz. Yaklaşık 4-5 Milyona mal olacak proje. Bununla alakalı bunun 2 Milyonunu bakanlıktan hibe aldık. Gerisini biz tamamlayıp ve çöpünde şu anda ihalesine çalışıyor şu anda arkadaşlar. Herhalde Ocak ayında ihalesine çıkıp orayı da tertemiz hale getirmiş olacağız. Oranın üzerinde ağaçlar olacak. Orayı mesire haline getireceğiz'' dedi. Başkan Eroğlu ayrıca, çevreci bir belediye olduklarını belirtti.

 

''KÜLTÜR YOLUNUN İLKİ YAPILIYOR''

 

2017 yılında kültür yolu projesinden birincisini Halit Sokaktan başlatacaklarını söyleyen Başkan Eroğlu, ''Halit Sokakta ki sağlı sollu tüm evleri cephe giydirmeleri, zemin döşemelerinin değiştirilmesi, ışıklandırılma ve oradan devam edip Sulusokak`ta o meydanı yapma. Yaklaşık 5 Milyon`a yakın bir çalışma buda. Bunun bir milyonunu OKA bize hibe verdi. Kültür Müdürlüğü ile beraber yapıyoruz. Bununda ihalesini yapacaklar. Hızlı bir şekilde oraya da başlayacağız'' şeklinde konuştu.

 

''600 EVLERE AİLE YAŞAM MERKEZİ YAPILACAK''

 

Altıyüzevler’de 3 Bin metrekare üzerinde havuzu olan Aile Yaşam Merkezi yapacaklarını belirten Başkan Eroğlu, ''Haftanın üç günü bayanlara, yine üç günü erkeklere ayrı olacak şekilde güzel bir yaşam merkezi yapıyoruz. Bunun her şeyi bitti. Sadece düşündüğümüz arazide yüzde 35`lk kısmı kamuya ait. Şimdi iznini bekliyoruz. İzni geldiği anda projemizi bitiriyoruz. İçerisinde spor salonu var. Bunun yanında bir sosyal tesis var. Toplantı yapılabilecek yerler var. Burayı çok cüzi bir şekilde abonelikler yapıp insanların orayı kullanmalarını sağlayacağız. Öğrencilerden ücret almadan, her gün girip çıkabilecekler '' dedi.

 

''DARTAŞ`IN TEMELİ ATILACAK''

 

Önemli projelerinden birinin de Dartaş içme suyu barajının olduğunu kaydeden Başkan Eroğlu, ''Şu anda bunu DSİ ile beraber ortak yapıyoruz. DSİ bu barajı yapıp bize teslim edecek. İşletimini ve geri ödemesini de biz onlara yapacağız. Bunun ihaleye çıkması için son bir eksik vardı, ÇED raporu. Dartaş`ın olduğu bölgede eski bir han ortaya çıktı. Eski hanında Kültür Bakanından izni gerekli. Kültür Bakanlığı’nda Bilim Komisyonu kurularak tarihi eserin yerinde korunması yada nakliyle ilgili karar verilecek. Proje 2017 yılında inşallah ihalesi yapılıp temeli atılacak. Muhtemelen 3-4 yıllık sürede bitmiş olur. Bu projeyle birlikte şehrimizin 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır'' diye konuştu.

 

''40 BADALLAR HAC DAĞINA KADAR UZAYACAK''

 

Bir diğer projenin Kırkbadallar projesi olduğunu belirten Başkan Eroğlu, ''40 Badallar, Tokat`ın sembollerindendir. Biz bunu yıkmaya başladık. Şimdi oranın yapımına devam ediyoruz. Bizim amacımız 40 Badalları Hac dağına kadar çıkartmak. Birinci etapta mevcut badalları yeniliyoruz. Sağlı sollu evlerinde restorasyonunu yapıyoruz. Ama ilerde birinci etaptan sonra Hac dağına kadar da 40 Badalları devam ettirmeyi düşünüyoruz. Hac dağına küçük bir seyir terası yapıp insanlar Tokat`ı bir izlesin. Bunu düşünüyoruz. Bu yıl bitireceğiz inşallah'' şeklinde konuştu. 2017 yılında bir mahalle konağı daha yapacaklarını söyleyen Başkan Eroğlu, bunun Esentepe bölgesine yapılacağını kaydetti.

 

 

 

 

''2017 BÜTÇESİ 155 MİLYON TL''

 

2017 yılında yapılacak çalışmaların rakamsal boyutunun 90 Milyon TL olacağını ifade eden Başkan Eroğlu, konuşmasını şöyle devam etti: ''90 Milyonu bu hizmetler için ayırmışız. 2017 bütçemizi tahmini olarak 155 Milyon olarak belirledik. Tabi bu 90 milyonun 60-70 milyonunu öz bütçemizden karşılayıp geri kalanı için kredi çekeceğiz gibi gözüküyor. Hiç krediye gerek kalmadan da yapabiliriz. Tabi ki bu eserler anlamında. Bunun yanında alt yapıyla, kaldırımla, asfalta, bunun yanında personel gideri, yine elektrik var, çöp toplatıyoruz bunların hepsi para. Bunlara da en az 40-50 Milyon ayırmanız lazım. Yani 40-50 Milyon buna ayırıp 90 Milyon parayı bu anlattığım hizmete ayırdığımızda tam 155 milyona denk geliyor. 25 Milyon da İller Bankasından kredi çekebiliriz. Bizim alt yapıyla alakalı 470 kilometre gibi içme suyu hattımız var. 450 kilometre kanalizasyon hattımız var. Tokat`ın tahmini kanalizasyon ve içme suyu hattı bin kilometre. Bunun yaklaşık 200-250 kilometresi sağlıklı. Geri kalan 750 kilometre ise değişmesi gerekir. Üç yılda bu 750 kilometrenin 110 kilometreye yakınını yeniledik. Kaldı 650 kilometre için de şöyle hedef koyduk; her yıl belirli oranla yaparak bunu önümüzdeki yıllarda bitirmeyi düşünüyoruz.

 

2017 Yılında 10 tane yeni park yapacağız. Şu anda toplam 104 parkımız var. Göreve geldiğimizden itibaren 26 yeni park yaptık. 31 Parkı tamamen yeniledik. İnşallah hedefimiz bunu önümüzdeki yıllarda 130-140`a çıkarmak. Her mahallede en az 2-3`er tane park yapabilmek. 2017 yılı Tokat`ın gerçekten müthiş bir sıçradığı yıl olacak''

 

 

 

''İMARLA ALAKLI CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK''

 

Kentte imarla alakalı çok ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Eroğlu, ''Yapmaya da devam ediyoruz. Bu anlamda özellikle kentsel dönüşüme önem verdik biz. İlk etapta Yazıcıoğlu ile başladık. Bin 300 eski konutun yıkılıp 4 Bin tane yeni konutun kentsel dönüşümle beraber yapıldığını önümüzdeki bir kaç yılda göreceğiz. İkinci bir önemli konu imar alanında, Kaledibi’ndeki proje. Kaledibi bölgesi riskli bir alan. Kayalar düşebiliyor, insanların can güvenliği yok. Bu konuda bakanlık ile beraber çalışma yürütüyoruz. Bakanlığımız orayı kentsel risk alanı ilan etti, 2013 yılında. Şimdi orada 400 küsur tane mal sahibi var. Vali Konağının hemen altından, Melik Ahmet Gazi ilköğretim üzerinden başlayıp Semerkant, devamında Kabe-i Mescid Mahallesi, üstünden Cami-i Kebir mahallesi ve daha devamında Erenler mezarlığına kadar olup toplam dört mahalleyi ilgilendiren bir alandaki proje bu. Biz burada bakanlığa şu raporu sunacağız. Diyeceğiz ki, `bu dört mahalledeki insanlar ben arsama karşılık, binama karşılık daire istiyorum. Veya ben bu projeyi istemiyorum. Ya da ben bu projenin dairesini de istemiyorum, parasını istiyorum. Yani üç şıktan oluşan bir şıkları insanlara soracağız. Sonuç ne oldu, diyelim ki yüzde 65 `biz daire istiyoruz` Yüzde 25 `paramı istiyoruz`, yüzde 10`uda `ben hiçbir şey istemiyorum` dedi. Biz bunu bakanlığa sunacağız. Yüzde 65 daire istiyor, Tokat`ımızın şu bölgesinde alan var dairelerimizi buraya yapalım. Geri kalan kısmın parasını verelim diyeceğiz, orayı o şekilde bitireceğiz. Bölge komple yıkılacak, 20 metre yol açılacak. Eğer tescilli bina varsa onlar korunup geri kalanı yıkıldıktan sonra o arazi bir rekreasyon alanı olacak. Son derece güzel bir iş, güzel bir alan olacak'' dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42