USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2016`DA OLDUĞU GİBİ 2017`DE PAZAR İÇİN YATIRIM YILI OLACAK

2016`DA OLDUĞU GİBİ 2017`DE PAZAR İÇİN YATIRIM YILI OLACAK
13-02-2017 11:06
Google News

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar gazetemize yaptığı açıklamada, “2017`de Ülkemizi hem terör belasından kurtaracağız hem de Pazar`da Başlıca Yeni Devlet Hastanesi Binasi, Yeni Pazar Meslek Yüksek Okulu Binasi , Yeni Kentsel Dönüşüm Alanı ile 36 daire ve İlçemizin görünümünü değiştirecek olan Ana Cadde kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarımızla birlikte çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız.” dedi

 

Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Başkan Pervanlar, “Türkiye, son yıllarda yeni bir istiklal harbi vermektedir. Milli birliğimiz, toprak bütünlüğümüz, kurumlarımız, ekonomimiz büyük bir saldırı altındadır. Terör örgütleri, bu mücadelenin sadece görünen yüzleridir.

Nitekim, yaşadığımız tüm badirelere rağmen, milletimizden ve devletimizden aldığımız destekle yatırımlarımızı ilçemizin gelişmesine yönelik adımlarla kesintisiz sürdürüyoruz. 2016 Yili içinde küçük bir belediye olmamıza rağmen 10 Milyonluk Büyük Bütçemiz ile Yatırımları İlçemize Kazandırdık ve kazandırmaya devam ediyoruz. Sorunlarımızla birlikte büyümemizi devam ettiriyor olabilmemiz Ülkemizin düşmanlarini daha da kızdırıyor.

İnşallah 2017`de Ülkemizi hem terör belasından kurtaracağız hem de Pazar`da Başlıca Yeni Devlet Hastanesi Binasi, Yeni Pazar Meslek Yüksek Okulu Binasi , Yeni Kentsel Dönüşüm Alanı ile 36 daire ve İlçemizin görünümünü değiştirecek olan Ana Cadde kaldırım ve ışıklandırma çalışmalarımızla birlikte çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız.”

  

++++++++++++

 

“PAZAR’IN ALT VE ÜST YAPISINDA SORUN KALMADI”

 

Pazar’da ikinci dönem belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Başkan Pervanlar, “Biz 2004-2009 yılları arasında da bir dönem belediye başkanlığı yaptık. 2009’dan sonra bir 5 yıl ara verdik,  o dönem de boş durmadık. Tokat Organize Sanayi Bölgesinde Bölge Müdürlüğü yaptım. 2014 yılında bu göreve geldikten sonra bıraktığımız yerden devam etmeye başladık. Tabi yeni projelerimiz oldu. Öncelikle Pazar’ın alt yapısını yenileyelim dedik. Bu noktada devletimizin büyük katkıları var. Öncelikle alt yapıyı yeniledik. Yaklaşık 5 Milyon TL bir yatırımla. Tabi bu yenileme esnasında vatandaşlarımız zorluk çekti. Bu doğrultuda Pazar halkına bize göstermiş olduğu bu sağduyudan dolayı teşekkür ediyorum. Bizde bunun altında kalmayalım dedik. Bir yılda yapılması gereken üst yapıyı 3 ay içerisinde tamamladık. Kışa girmeden bitirdik. Şu anda Pazar’ın alt yapısı ve üst yapısında bir sorun kalmadı. Bütün mahallerde herkes rahatlıkla gezebiliyor. Çok fazla sorunu olmayan bir ilçe konumundayız” dedi.

 

2017 YILINDA AÇILACAK”

 

İlçeye gelenlerin mevcut belediye hizmet binasının yakışmadığını söylediklerini belirten Başkan Şerafettin Pervanlar, “Yine 2016 yılında hizmet binamıza başladık. Şu anda bitmek üzere. 2017 yılı içerisinde açılacak. Güzel bir hizmet binamız oldu. 2.5 Milyon TL bir bedelle Pazar’a kazandırdık. Bizden sonra tabi ki siyaset ve hizmet devam ediyor. Bizden sonra gelenlerin daha rahat ortamda hizmet etmesi için bir imkan hazırladık” diye konuştu.

 

“İNSANLAR PAZAR’DA KALMAK İSTİYOR”

 

İnşaat mühendisi olduğunu hatırlatan Başkan Şerafettin Pervanlar, şöyle konuştu: “Bu noktada yeni konutlar yapıyoruz. Pazar’da baya bir konut açığı var. Bu konut açığını kapatmak için elimizden geldiğince belediye olarak öncü olmaya çalışıyoruz. İşte kendi yerlerimiz varsa kendi yerlerimizde, vatandaşın olan yerlerde vatandaşla anlaşarak onları da mağdur etmeden inşaat projelerimiz var. Bir tanesini 2016 yılı içerisinde bitirdik. İşte işyeri ve konut olarak. İkinci bir çalışmamız için vatandaşla anlaştık, 40 daire ve yaklaşık 20 dükkan. Bu projemizi de 2018’den önce bitirmeyi düşünüyoruz. Pazar’da insanlar kalmak istiyor, ama kalacak yer sorunu var. Bu yüzden insanların önce konut ihtiyacını giderdikten sonra burada kal diyoruz. Bu konutlarında biraz insanların ihtiyaçlarına cevap verecek konutlar olmasını istiyoruz”

 

“BALLICA MAĞARASINDA HEDEF 1 MİLYON TURİST”

 

Pazar’da bulunan Ballıca mağarasının önemine vurgulayan Başkan Şerafettin Pervanlar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ballıca mağaramız Pazar’ın, Tokat’ın değil Türkiye’nin dünyanın bir değeri. Yıllık turist sayısı şu anda 100 bin ama Sayın Valim ve milletvekillerimizin çalışmasıyla bunu 1 Milyon turiste nasıl çıkartırız, inşallah hedefimiz bu. Bizler olsun, Tokat’ta ki Belediye Başkanlarımız olsun, milletvekillerimiz olsun, valimiz olsun bu konuda büyük bir çaba sarf ediyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Gerçekten Ballıca mağarasına çok büyük katkıları var. Tokat’ta iyi bir sinerji oluştu. Bunda Ballıca mağarasının katkısı bur birlikteliğe bir mihenk taşı. Ayrıca Kaz gölü DSİ büyük bir emek harcıyor. Şu anda büyük bir çalışma var. Yine tarihi hamamımız vakıflar tarafından restorasyonu için ihale edildi. Büyük bir tarihi canlandırıyor. Mahperihatun kervansarayımız var. 1236 yılında yapılmış. Tek hanımı adına han yapılmış bir eserdir. Hiçbir padişah böyle bir şey yapmamış. Yine köprümüz var. Pazar’da tarih çok önemli”

 

“TARIM ÇOK ÖNEMLİ”

 

İlçede tarımın çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Pervanlar, konuşmasına şöyle devam etti: “Tarım Tokat’ın Türkiye’de ki sıralamasında ilk üçte olmasının öz kaynağı Pazar. Biliyorsunuz biz tarım ülkesiyiz. Tarım ülkesi olmak yetmiyor toprağının ve havasının çok iyi olması gerekiyor. Bu da dünyadaki iklim değişikliğinden en son etkilenecek yerlerden birisinin Pazar olduğunu söylüyorlar. Bu da çok önemli bir şey. İnsanlar her şeyden vazgeçebilir ama yemeden içmeden vazgeçemez. Bu da önemli olduğu için tarım her zaman ön planda. Bunun içinde Pazar çok önemli bir yer. Allah bize böyle bir memleket vermiş. Bunun değerini bilmek lazım. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde Tokat gelişir. Tokat gelişinde ülke gelişir. Bizde bu kapsamda katma değer sağlıyoruz. Büyük bir birliğimiz var. TOPEK A.Ş. diye bir şirketimiz var. Yalçın Bekler başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün hal projemiz var. İnşallah yeri ile alakalı Sayın Eyüp Eroğlu ısrarlı bir şekilde takip ediyor. O yeri de halledebilirsek Tokat’a komple bir tesis kazandıracağız. Bu da Tokat’ın tarım alanındaki ürünlerinde gelişmesini sağlayacak. Yine hal yanında değişik projelerimiz var. Hayvancılık alanında güzel bir tesisin çalışması içerisindeyiz. Bunların hepsini bir araya getirdiğiniz zaman, Tokat’ta bir şey oluyor. Dışarıdan belki gözükmüyor ama arkadaşlarımızın çok güzel çalışması var. Ben Pazar’ın Tokat’ın ve Türkiye’nin geleceğinin aydınlık görüyorum.”

 

“HASTANENİN İHALESİ YAPILDI”

 

Yeni hastane binasının ihale edildiğini kaydeden Başkan Pervanlar, “İnşallah bu yıl içerisinde yapılacak, bitecek. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca üniversite için sayın rektörümüz yeri almanız durumunda meslek yüksek okulu için gayretli bir çalışma yapacağını söyledi. Bizde kendilerine 10 dönüm yer aldık, verdik. Hocam gayret etti, bakanlık nezdinde programa aldır. Bu yıl temelini atacağız inşallah. Pazar’ın eğitimine katkı verecek” dedi.

 

“SEÇİMDE NE DEDİYSEK YAPTIK”

 

İlçede prestij bir cadde olmasını istediklerini ifade eden Başkan Pervanlar, “Aydınlatma noktasında asfaltı noktasında kaldırımlar noktasında bir prestij caddemiz olsun istiyoruz. Bu noktada çalışıyoruz. Bu arada DSİ müdürümüz yıllardır Pazar’ın içerisinden geçen derenin ıslahı ile ilgili bir proje hazırladı, ihalesini yaptı. Şu anda çalışmaları var. Yani Pazar da çok güzel şeyler oluyor. Ayrıca sosyal projemiz var. Bu sene 3’üncüsünü yapacağız. Pazarın yaşayan ulu çınarları diye bir sosyal projemiz var. Şöyle yapıyoruz, Pazar da 70 yaş üstü yaşayanlarımızı dolaşıyoruz, onların isimlerini alıyoruz. Üç ay bu çalışmayı yaptıktan sonrada onları bir arada toplayıp bu çalışmalarımızı onlara sunuyoruz. Bir etkinlik altında şiir, ilahi söylenip onları bir araya getiriyoruz. Bu insanları hatırlamak hoş bir proje oluyor. Ben biraz önce saydıklarımda bu projeyi birinci sıraya koyuyorum. İnsanın gönlünü kazanmak her şeyden önemli. Biz yaşlılarımıza bu yıl yaşlılar evi yapmayı düşünüyoruz. Arsasını bağışlayan Halil Kaynar’a teşekkür ediyorum. Pazar da çok güzel işler yapılıyor. Şöyle bir şey. Seçimde vaat ettiklerimizin tamamına yakınını şu anda 3 yıl içerisinde tamamladık. Seçimde ne dediysek hepsini yaptık, yapmaya gayret ediyoruz. Yüzümüz, alnımız ak. Pazar’da vatandaşlarımızın içerisinde gezebiliyoruz. Tek düşüncemiz Pazar” şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

 

 

+++++++

 

''NEFES ALMAK'' İÇİN BALLICA MAĞARASI`NA GELİYORLAR

 

 

Ballıca Mağarası, rahatlamak isteyen astım hastaları tarafından ziyaret ediliyor

 

Tokat`ın Pazar ilçesindeki Ballıca Mağarası, turistlerin yanı sıra rahatlamak isteyen astım hastaları tarafından da ziyaret ediliyor.

 

Tokat kent merkezine 26 kilometre uzaklıktaki Ballıca Mağarası, keşfedilmemiş bölümleriyle gizemini koruyor. Ender rastlanan soğan sarkıtları ve mağara içi oluşumlarıyla dikkati çeken Ballıca`da, kristalleşmiş kireç taşlarından oluşan 8 salon bulunuyor.

 

Gezilebilen kısmı 680 metre uzunluğunda ve 95 metre yüksekliğinde olan Ballıca, ''dünyanın en büyük ve görkemli mağaraları''ndan biri olarak gösteriliyor.

 

Ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 olan mağaranın bol oksijenli havasının nefes almayı kolaylaştırdığı belirtiliyor. Mağarayı turistlerin yanı sıra rahatlamak isteyen astım hastaları da ziyaret ediyor.

 

 

 

MAĞARAYA ZİYARETÇİ AKINI

 

Tokat İl Özel İdaresi`nden 2007 yılında Orman ve Su işleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü Tokat Şube Müdürlüğüne devrilen mağarayı bu yılın ilk 9 ayında 60 bin 350 kişi ziyaret etti.

 

Müdürlük tarafından ihale edilerek özel bir firmaya kiralanan mağarayı 2007 yılının son 6 ayında 35 bin 500, 2008`de 39 bin 400, 2009`da 42 bin, 2010`da 33 bin 51, 2011`de 56 bin 778, 2012`de 61 bin 671 ve 2013`te 55 bin 659 kişi gezdi.

 

Tokat turizmi açısından büyük önem taşıyan Ballıca Mağarası`nı 2007`den bu yılın Eylül ayı sonuna kadar 384 bin 409 kişi ziyaret etti.

 

 

 

''ZİYARETÇİ SAYISI BİR HAYLİ YÜKSEK''

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz yaptığı açıklamada, Ballıca Mağarası`nın Türkiye ve dünya için bulunmaz bir miras olduğunu belirterek, ''Tüm mağara içi oluşumlarını içerisinde bulunduran, dünya harikası bir mağara'' dedi.

 

Ballıca`nın yaz-kış sıcaklığı değişmeyen bir mağara olduğunu belirten Akyüz, ''Yazın klimalı, kışın kaloriferli bir yer gibi düşünülebilir. Ballıca, oksijen derecesi yüksek olan ve astım hastaları için şifa kaynağı olan, sağlık turizmine de hitap edebilecek mükemmel bir mağara. Bu mağaranın Tokat turizmine kazandırılması ve dünya turizmine açılması çok çok önemli. Ziyaretçi sayısı bir hayli yüksek. Bu sayıyı daha da yükseltmek için çalışıyoruz'' diye konuştu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Konyaspor3741-11
15MKE Ankaragücü3740-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47