USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

11 yıllık AKP iktidarı açılım süreciyle duvara toslamıştır

11 yıllık AKP iktidarı açılım süreciyle duvara toslamıştır
22-04-2013 18:57
Google News

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, 11 yıllık AKP iktidarının arabasının bir yere tosladığını belirterek, “Ve arabanın toslamasıyla beraber kaza meydana gelmiştir ama kazanın içerisinde Yüce Türk Devleti Vardır, Yüce Türk Milleti vardır. Biz buna müdahale edeceğiz MHP olarak vatanımızın birlik ve beraberliğine, bayrağımıza, inancımıza, her türlü değerlerimize dün olduğundan daha fazla sahip çıkacağız” dedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Tokat’ta Gazetemizi ziyaret ederek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Doğru, Tokat ziyaretleri çerçevesinde ilk olarak Emirseyit, Güryıldız ve Büyükyıldız Kasabalarını beraberinde MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kurt, İl Genel Meclis Üyesi Özdemir Kal, Merkez İlçe Başkanı Akın Melek ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiklerine belirterek, “Çiftçinin içinde bulunduğu durumu öğretmen amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdik. Özellikle Emirseyit, Güryıldız ve Büyükyıldız Kasabalıların geçmişten gelen borçları nedeniyle çok mağdur durumdalar. Neredeyse borçlu olmayan çiftçi yok gibidir. Çiftçilerin yüzde 90’ı Tarım Kredi Kooperatiflerine, bankalara ve özel sektöre borçlular. Bankalardan haciz geldiğine dair söylemler bulunmaktadır. Bunun yanında hayvancılığında bitmiş olması herkesi büyük bir üzüntüye sevketmiştir. Bahar geldi çok meşhur olan Tokat Kebabımızın etini dahi bulamayacak vaziyete geleceğiz” dedi.

Son zamanlarda gündemde olan PKK açılımlarıyla ilgili olarakta değerlendirmelerde bulunan Doğru, “PKK açılımları noktasında halkımızda çok büyük bir tepki vardır. Halk netür anlaşma yapıldı da PKK militanlarının eylemlerine niye son veriyorlar diye bize soruyorlar. Bizde bebek katili Öcalan’la nereler yapıldığını bilmediğimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Şuanda Kandilde Murat Karayılan başkanlığındaki PKK’ın üst yöneticileriyle, İmralı’da katil Öcalan’la, Türkiye’de BDP’lilerle ne tür anlaşma yapıldığı bilmiyoruz. Milletvekili olarak biz bilmiyoruz. AKP’nin içerisinde çoğu bilmiyor. Halk neyle karşı karşıya olduğunu bilmek istemektedir. Doğu ve Güneydoğu da yapılan bu açılım Türk Bayrağı, vatan sevgisi, dilimizin Türkçemizin sevgisi yok edilmeye çalışılıyor. Milletin birlik ve beraberliği yok edilmeye çalışılıyor. Doğu ve Güneydoğu da bu konuda çok dezenformasyon olduğunu görüyoruz. T.C yazan tabelalar bir bir sökülüyor. Şuanda Atatürk’le, Türk olmakla, T.C vatandaşı olmakla rahatsız olunan bir durumla karşı karşıyayız. Katil Öcalan için batıda özgürlük kampanyası başlamış durumda. Onu özgür olmaya çalışıyorlar, gazetelere ilanlar veriyorlar. Bu açılımların arkasında üç önemli unsur var birisi ABD, birisi İsrail, bir diğeride PKK’dır. Bunlar hep beraber anlaşmışlar bunların içerisine AKP’yide almışlar Türkiye’yi birçok noktada problemlerletada bırakıyorlar. Doğu ve Güneydoğu’da çok büyük sıkıntıların çıkacağı kanaatindeyiz. ABD PKK’yı Suriye ile ilgili kullanabilir. Onlara bir mevzi verebilir. Açılımların en bariz notları buralardır. Türkiye’yi PKK yönetiyor. Akil adamlar birliği anlatıyorlar, bölünmeyi mi anlatıyorlar. Şurası bir gerçektir ki 11 yıllık AKP iktidarının arabası bir yere toslamıştır. Ve arabanın toslamasıyla beraber kaza meydana gelmiştir ama kazanın içerisinde Yüce Türk Devleti Vardır, Yüce Türk Milleti vardır. Biz buna müdahale edeceğiz MHP olarak vatanımızın birlik ve beraberliğine, bayrağımıza, inancımıza, her türlü değerlerimize dün olduğundan daha fazla sahip çıkacağız” dedi.

AKP iktidarı tarafından gündeme alınan Başkanlık sistemiyle ilgilide değerlendirmelerde bulunan Doğru, “Türkiye başkanlık sistemine hazır değildir. Şuanda Başkanlık sistemi Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi bir isteği doğrultusundadır. Bunun içerisinde katil Öcalan’a özgürlük, Tayyip Erdoğan’a da başkanlık sistemi yatmaktadır. BDP ve AKP’nin işbirliği buradataya çıkıyor. Katil Öcalan ve BDP’nin isteği eyaletleşme isteğidir. Türkiye’yi eyaletlere bölmek istiyorlar. Şuanda başkanlık sistemine geçmek Türkiye Cumhuriyetine Devletine en büyük yanlış olacaktır. Başkanlık sistemini tartışmak bile yanlıştır. Başkanlık sistemini biz şiddetli olarak reddediyoruz. Ve bu milletimizin lehine değil alehine olacaktır. Başkanlık sistemi bölünme sürecinin temelini tescil edebilir. Dolayısıyla başbakan ve yanındakiler derhal bunu kaldırmalıdır diyorum” dedi.

Tokat Çevre Yolunda yaşanan heyelanla ilgili olarakta da açıklamalarda bulunan Milletvekili Doğru, “Çevre yolu ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanı ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib’yle görüştüm. Çevre yolunun çok büyük bir sıkıntıda olduğunu söyledim. Onlarda bu konuda çok üzüntülü olduğunu ifade ettiler. Yapılan yollarda çok ciddi sıkıntılar var. Çevre yolunda tünel yapılması gerekiyormuş ama yapılmamış. Tokat Çevre yolu Tokat’ın bir arteli şekline gelmiştir. Böyle çevre yolu olmaz. Çevre yolu şuanda iktidarın yüzkarasıdırDiye konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47