USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1 MAYIS ÇAĞRISI

1 MAYIS ÇAĞRISI
18-04-2013 19:23
Google News

Türkiye 12 eylüllün yarattığı karanlık günlerden geldi, hala karanlık günler yaşıyor.

 

Başta 1 Mayıs 77’de Taksim’de olmak üzere Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta toplu katliamlar yaşandı. Bunun yanında aydınlarımızı, gazetecilerimizi,  akademisyenlerimizi siyasal cinayetlere kurban verildi. Bu faili meçhul cinayetleri unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

1 Mayıs’ın bayram olarak kutlanması, tatil ilan edilmesi hepimizin mücadelesi sayesinde kazanılmıştır. Bu kazanıma sahip çıkıyoruz.  Tokat’ta bu mücadeleye destek olan sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, devrimciler, demokratlar, yurtseverler,1 Mayıs  kutlamaları hazırlıklarına bugündenbaşlamış bulunmaktayız.

 

 

Yüzü emeğe, demokrasiye, barışa dönük olan tüm, örgütlü-örgütsüz toplum kesimlerini 1 Mayıs`a davet etmek için toplandık, bu davet, yaşamını alın teriyle kazananlara, işçilere, kamu emekçilere, işsizlere, emeklilere, öğrencilere, gençler, ev kadınlarına, ülkenin namuslu ve aydın insanlarınadır. “Bu davet, TOKAT Organize Sanayisi’nde günde 12–16 saat arası sendikasız, güvencesiz, taşeron sisteminde kölelik koşullarında çalışan ve açlık sınırında ücret alan, her an işten atılma korkusu ile geleceğine ipotek konulan; bankalarda, kredi kuyruklarında ömrü geçen, biriken kredi kartı borcu nedeniyle çaresizleşen on binlerce işçiye ve işsizedir. 

 

AKP’NİN OYUNLARINA HAYIR DİYELİM

 

İnsanları 1 Mayısı birlikte, el ele, yürek yüreğe kutlayamaya davet eden ediyoruz. “1890 yılında çok büyük bedeller ödenerek kazanılan sekiz saatlik iş günü talebimizi daha ileri taşıyalım.

Bu davet, kamu emekçilerinedir:  AKP Hükümeti tarafından mesleki onuru ayaklar altına alınan, şiddete maruz kalan, yaşam koşulları açlık sınırına dayanan; parasız, laik, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim diyerek ülkesinin aydınlık geleceği için bedel ödeyen eğitim emekçilerinedir.

Bu davet, onlarca yıl eğitim aldıktan sonra sokağa terk edilen 300 bini aşan atanmayan öğretmene ve her alanda üniversiteyi bitiren iş bulamayan diplomalı işsiz gençleredir.

Bu davet, herkese, eşit, ücretsiz, ulaşılabilir sağlık diyen, sağlıkta dönüşüm programının ``paran kadar sağlık`` anlayışını teşhir ederek, mücadelesini, hasta ve hasta yakınları ile birleştirerek sürdüren sağlık emekçilerinedir. 

Bu davet, yargıda, vergide adalet diyen büro emekçilerine ve tarım, gıda,mancılık, enerji, maden, haber, belediye emekçilerinedir. Gelin, 1 Mayısta kamusal alanın talanına, kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılması çabalarına, haklarımızın elimizden alınması tuzağına ve oyunlarına birlikte hayır diyelim.

 

BU DAVET HERKESE

 

Bu davetin bu ülkenin; mimar, mühendis, şehir plancılarına dır.

“Gelin, kamu yönetiminin yeniden yapılandırılmasına ve tüm mimar, mühendis ve şehir plancıların örgütü TMMOB’un teslim alınmak istenmesine hep birlikte, 1 Mayısta hayır diyelim. Bu davet halkın hekimiyiz diyen; halkın sağlığı için canla başla sağlık hizmeti üretmeye çalışırken, şiddete uğrayan hekimlere ve onların örgütü tabip odasınadır.

Bu davet eczacılara, diş hekimlerine, veteriner hekimlerinedir. Bu davet baroyadır. Bu davet ak saçlılar hareketi olan, geçmişimizin onurlu mücadelesini şahlandıran ve günümüzde açlığa mahkûm edilen değerli büyüklerimiz olan emeklileredir.

Bu davet, koca, baba, kardeş şiddeti yüzünden ölen, öldürülen, baskılanan, yok sayılan, tacize, tecavüze uğrayan kadınlaradır.

            Bu davet, dili, varlığı, kültürü yıllardır yok sayılan, katliamlara maruz kalan; anadilde eğitim, anayasal statü ve kimliğiyle var olmak isteyen Kürtleredir.

            Bu davet kültürü, inancı, yaşam biçimi, ibadet yerleri tercihleri yok sayılan, ötekileştirilen; her gün zorunlu din dersleri baskısı ve köylerine yapılan camilerle ile asimile edilmeye çalışılan, eşit yurttaşlık isteyen Alevileredir.

BİRLİKTE HAYKIRALIM

Bu davet tüm; emekten, özgürlükten, barıştan, dayanışmadan, halktan, insan haklarından yana siyasi partileredir. Bu davet bizim dostlar. Gelin, insanca yaşam, demokratik ve barış içerisinde bir Türkiye özlemimizi, 1 Mayısta hep birlikte haykıralım. 1 Mayıs günü saat 10.00’ da GOP stadyumu önünde buluşarak Cumhuriyet alanına yürüyeceğiz. Ve saydığımız tüm toplum kesimleriyle birlikte, sömürüye, savaşa, gericiliğe karşı; halkımızın, işçilerin, emekçilerin, yoksulların, ötekileştirilenlerin, yok sayılanların çığlığı olalım, taleplerini haykıralım. Türkiye’de ve dünyada barışın, kardeşliğin, güvenceli yaşamın, adaletin hüküm sürdüğü bir gelecek yaratmak için mücadelemize kararlılıkla 1 Mayısın verdiği coşku ile bir arada kardeşçe haykıralım. Haydi, 1 Mayısta alanlara diyelim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45