USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vicdan Hareketi Derneği başlattığı “Konuşuyoruz!” isimli aday adayları ile istişare etkinliğinde, seçim sürencini en renkli aday adaylarından Yapımcı Kenan Demir`i ağırladı.

Vicdan Hareketi Derneği başlattığı “Konuşuyoruz!” isimli aday adayları ile istişare etkinliğinde, seçim sürencini en renkli aday adaylarından Yapımcı Kenan Demir`i ağırladı.
23-03-2015 10:31
Google News
Seçim sürecindeki yoğun çalışmaları ve renkli kişiliği ile göze çarpan Demir, dernek üyelerine hayat hikayesini anlatırken duygu dolu anlar yaşandı. Maddi imkansızlıklar nedeni ile çocuk yaşta eğitimine ara verip çalışmak zorunda kalan, daha sonra ise Amerikalı bir basketbolcunun himayesinde Amerika`ya yerleşerek eğitimini tamamlayıp Yapımcı olan Kenan Demir, “Bütün hayatım zorlu bir mücadeleden ibaret oldu. Annemin çalışmasına razı olmadığım için 13 yaşında boyacılık ve bakkal çıraklığı ile hayatın gerçeklerini tattım. Fakirdik ama annem mükemmel bir insandı, güler yüzlü, vicdan sahibi, kapısı herkese açık olan biriydi. Bizi çok şükür kendisi gibi yetiştirdi. Yıllarca Amerika`da birçok Türk ve Müslüman öğrenciyi himaye edip, birçok sosyal yardım projesinin de içerisinde bulunduk. İnsanlara el uzatmadan, bir şeylere kalkışmadan, çabalamadan duramıyorum, yapım-yaradılışım el vermiyor. O yüzden seçimlerde kim vekil olursa olsun, mutlaka vicdanını ön planda tutsun isterim. İnsanlara faydalı olan, merhamet sahibi kişiler büyük işler gerçekleştirir. Bugün Recep Tayiyp Erdoğan, dünya Müslümanlarının liderleri olarak gördüğü, sığındığı tek isim. Bu vicdanına sus demediği, zalime karşı sesini yükselttiği, dur dediği için oldu” dedi.

“BANA BİN LİRA YETER!”
Kazandığı paraları insanlara ve yardım faaliyetlerine harcadığına değinen Demir, “Ben ne yapayım parayı? Bakıyorum bin lira benim tüm harcamalarıma yetiyor. Çok şükür çok büyük bir gelir elde ediyorum ama ne yatırım yaptım, ne ev arsa aldım. Bugün onlarca binanın sahibi olabilecekken, ben tam tersine halen kazandığımı paylaşmayı tercih ediyorum. Belki yaşadığım hayat ve annemin etkisiyle böyle bir bakış açısı bende oluştu. Birilerine faydalı oldukça mutlu oluyorum” diye konuştu.
“GÜÇLÜ BİR EKİBE SAHİBİM”
Seçim çalışmalarına aylar öncesinden başladığını ve güçlü bir ekiple yola devam ettiğinden de bahseden Demir, “Ben aday adayı olacağımı bundan 3-4 yıl önce açıklamıştım. Başka bir şehirde yaşayan bir Tokatlı`dan daha fazla Tokat`a gelip giden biriyim zaten. Şehrimizi ve insanımızı çok tanıyorum. Ekibim de etkin ve işine hakim kişilerden oluşuyzaten. Biz iyi hazırlanıyve çalışıyoruz, gerisi Allah`ın takdiri, partimizin ve hemşerilerimizin teveccühüdür” dedi.

“VEKİL OLMASAM DA PROJELERİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM”
Aday gösterilmediği taktirde yine de projelerini gerçekleştireceğinin altını çizen Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Benim projelerim için devlet desteğine de gerek yok. Daha önce defalarca açıkladım; Tarım ve hayvancılık konusunda dünyanın bir numarası olan North Caroline University Dekanı ile planlamamızı yaptık. Öte yandan bir de geçtiğimiz ay vefat eden annemin adına bir vakıf kurup, İnşallah bir vakıf üniversitesini de Tokat`a kazandıracağım. Bu hem annemin hatırasını yaşatacak, hem de şehrimiz için büyük bir kazanım olacak. Zaten üniversite, tarım ve turizm bizim çıkış noktamız diye dile getirmiştik. İnşallah memleketimiz için hayırlı sonuçlar getiren bir seçim olacak.”

Daha soruları da cevaplayan Demir, derneğin Rachel Corrie hatırasına kitap çıkardığını öğrenince, üyelere tebriklerini iletti. Kendisinin de “Çırak” isminde bir kitap yayınladığını söyleyen Demir, “Eğitim, vicdan, fikir ve iman bir insanı ve toplumu zirveye taşıyacak unsurlardır, çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum” diye konuştu. 

Minik takipçilerinden birine imzalı kitabını da armağan eden Demir, Amerika`da öldürülen üç Müslüman gencin de yakın arkadaşı olduğunu ve Suriyeli mülteciler için başlattıkları kampanya nedeniyle önümüzdeki aylarda Barakat ailesini Türkiye`ye getireceğini de sözlerine ekledi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42