Gündem

ZÜBEYDE HANIM MTAL’DE, KAĞIT HAVLU VE TUVALET KAĞIDI ÜRETİMİ YAPILIYOR

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ofset baskı atölyesi ve kâğıt havlu/tuvalet kağıdı üretim atölyeleri kuruldu.

ZÜBEYDE HANIM MTAL’DE, KAĞIT HAVLU  VE TUVALET KAĞIDI ÜRETİMİ YAPILIYOR
23-12-2022 16:53

 

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ofset baskı atölyesi ve kâğıt havlu/tuvalet kağıdı üretim atölyeleri kuruldu.

 

Matbaa Teknolojileri Alanı Döner Sermaye Atölyesinin bulunduğu Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geliştirilen atölyelerde öğrenciler üretim yapmaya devam ediyor. Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, Zübeyde Hanım MTAL Matbaa Teknolojileri Alanı Döner Sermaye Atölyesi ve Tuvalet kağıdı, Kağıt Havlu Üretim Atölyesini ziyaret etti. Müdür Özdemir ziyarette atölyeler ile ilgili bilgiler alarak ürünlerin üretim aşamalarını inceledi.

Atölyeye dair şu bilgiler paylaşıldı;

Okul bünyesinde üretime başlayan ofset baskı atölyesi ve kâğıt havlu/tuvalet kağıdı üretim atölyeleri bölgede ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Kurumlar arası hibe yoluyla okula kazandırılan ofset baskı makineleri ile Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tuvalet kağıdı ve kağıt havlu üretimine başlandı.

Yeni kurulan atölyede kağıt havlu üretim kapasitesi günlük 800 adet rulo, ofset baskı kapasitesi ise saatlik 15 bin adet.

Karadeniz bölgesinin en büyük matbaası olma özelliği taşıyan tesiste, meslek lisesi öğrencileri üretim yaparak şehrin ekonomisine katkı sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER