Gündem

TOKAT TÜRKİYE'NİN PARLAYAN GASTRONOMİ MERKEZLERİNDEN BİRİ OLUYOR

Tokat Belediyesi’nin davetlisi olarak ilimize gelen konuklar, Tokat’ı gezip Bereket Hasadı ve Tokat Tarım Kültür Bahçesi’ndeki manzarayı görünce İtalya’nın ünlü ‘Toskana’ bölgesine atıfta bulundular.

TOKAT TÜRKİYE'NİN PARLAYAN GASTRONOMİ  MERKEZLERİNDEN BİRİ OLUYOR
13-10-2022 16:49
13-10-2022 17:10

 

Gastronomi Festivali vesilesiyle Endiz mevkiindeki arazide ‘Tarladan Tabağa’ konsepti ile Tokat’a kazandırılan “Bereket Hasadı ve Tokat Tarım Kültür Bahçesi” yine ünlü konuklarını ağırladı. Haber spikeri Jülide Ateş ile Orkun Bulut, Sedef Orman, Şahzade Hatice Yaycı, Havva Şirin Sever, Onat Coşkun, Elçin Ateş Ersoy, Sefa Yamak, Nihan Gökçe Kayalıoğlu, Rıza Sönmez Tokat’a geldiler ve Mersinli şef Ali Dövenci ile eşinin Tokat’ın yöresel ürünleriyle hazırladığı menüyü tattılar. Mersinli şef Ali Dövenci ve eşinin Tokat’taki ürünlerle hazırladığı menüde Domates Salatası, Bat 2.0, TOKO ile Cevizli Çörek Pastası yer aldı.

 

BAŞKAN EROĞLU: “BİZİM HAYALLERİMİZ VAR”

Bereket Hasadı ve Tokat Tarım Kültür Bahçesi ağırlanan konukları Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Ersoy karşıladılar.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu menünün tadılması sonrası konuklarla sohbetinde hazırlanan konsepti anlattı. “Tokat güzel şehirlerimizden biri ve tanıtılmaya ihtiyacı var. Sizler gibi insanların buraya gelmesi bizlere tanıtım için bir vesile. İnanıyorum ki sizler Tokat’ın birer fahri turizm elçisi olursunuz. Hem Tokat’ı tanımanız hem güzellikleri müşahede etmeniz, tatmanız ve bunları aktarmanızı, önerilerinizi önemsiyoruz. Günün sonunda bizlere geri bildirimleriniz olmasını arzuluyoruz. Bundan mutluluk duyarız. Bizim buradaki hayalimiz, bu güzelim Kazova’da yetişen sebze ve meyveleri, domatesi, biberi, patlıcanı, brokolisi, barbunyasını görücüye çıkarmak, buradan topladıklarını tabağa yemek olarak taşımak, dalından koparttırıp tattırmaktır. Bir ikincisi de Tokat’ın geleneksel lezzetlerini sunmaktır. Yemeklerimizin, kebabımızın, hamur işlerimizin nasıl yapıldığını yerinde göstermektir. Bu bölgemizi yılda 5-6 ay açık tutmak istiyoruz. Yeni fikirlere açığız. Bilgiler, fikirler alarak geliştirebiliriz. Tarihimiz çok derin. Birçok devlet kurulmuş, hepsinin bıraktığı eserler var. Saklı bir cennet gibi, tarihi, doğası, mutfağı ile daha nasıl öne çıkarırız diye düşünmekteyiz. İnşallah daha ileri noktaya taşıyacağız, ivme kazandıracağız.” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN TOSKANA’SI

            Tokat Belediyesi’nin davetlisi olarak ilimize gelen konuklar tarihi yerleri, yöresel lezzetleri öğrenmekten mutlu oldular. Bereket Hasadı ve Tokat Tarım Kültür Bahçesi’ndeki manzarayı görünce İtalya’nın ünlü ‘Toskana’ bölgesine atıfta bulundular. Jülide Ateş ve diğer konuklar Tokat’taki misafirperverliğe çokça teşekkür ettiler ve “Anadolu’muzun bütün kentleri çok güzel. Tokat’a ilk kez geldik. İnşallah yine geliriz. Baktığımızda Toskana’ya benziyor. Çokça gurur duyduk. Vizyonunuza hayran kaldık.” dediler. İtalya’nın Toskana bölgesi manzaraları, tarihi, sanatsal mirası ve yüksek kültür üzerindeki etkisi ile biliniyor. İtalyan Rönesansı'nın doğum yeri olarak kabul ediliyor. Sanat ve bilim tarihinde etkili birçok şahsiyete ev sahipliği yapmış olmasıyla ön plana çıkıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER