Sağlık

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
15-02-2013 10:18

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü 2012 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Araştırma Bilgi Sistemleri Ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi tarafından tamamlanmış ve çalışmaları devam eden projeler şöyle ifade edildi.

 Sağlığın Adresi Spordan Geçer Projesi : 12 Haziran - 12 Aralık 2012 tarihleri arasında İlimiz Kadınlarına yönelik hareketsizliğin önlenmesi, sporun günlük yaşam aktivitesi haline dönüştürülmesi projesi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 350 kadın katılmış olup, proje sonunda Beden-Kitle Endeksleri karşılaştırması yapılarak tüm   kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 Kurumsal İstatistik Analiz Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi : 15 Kasım - 30 Kasım 2012 tarihleri arasında OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) tarafından açılan 3.teknik destek kapsamında kabul edilen Kurumsal İstatistik Analiz Kapasitesinin Geliştirilmesi Eğitimi(SPSS Eğitimi) tamamlanmıştır. Eğitime Müdürlüğümüz bünyesinde dokuz personel katılmıştır.

Stratejik plan Hazırlama Eğitimi: Müdürlüğümüz Personeline yönelik `` Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi`` almak amacıyla hazırlanan proje OKA (Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı)5. Teknik Destek Programına sunuldu ve kabul edildi(l8.01.2013) ULUSAL VE YEREL KALKINMA AJANSLARINDAN HİBE ALINARAK YÜRÜTÜLMEK ÜZERE HAZIRLANAN PROJELER:

OKA(Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı) DEZAVANTAJLI GRUPLARA YÖNELİK KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ALTYAPI MALİ DESTEK PROGRAMI

Müdürlüğümüz Araştırma Bilgi Sistemleri,Sağlığın Geliştirilmesi ve Halk Sağlığı Şubesinin hazırlamış olduğu Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü iletaklaşa yürütülecek olan`` Mobil Mamografi Tarama Aracı ``projesi sunulacaktır.

T.C.BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİNİN AÇMIŞ OLDUĞU İNSAN KAYNAKLARINI GELİŞTİRME PROJELERİ HİBE PROGRAMINA SUNULAN PROJELER:

Engelleri Birlikte Aşalım Projesi: Özürlülerin toplumsal entegrasyonunun geliştirilmesi kapsamında hazırladığımız projeye, Kamu Kurum ve kuruluşlarının müracaat edememesinden dolayı sözkonusu projeye Kurumumuz adına Beyaz Ay Derneği müracaat etmiştir. Proje konusu ve Projenin hazırlanması, Müdürlüğümüz Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Proje çalışmaları tamamlanmış, ilgili kuruma gönderilmiş olup sonuçları beklenmektedir.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ KAYNAKLARIYLA YÜRÜTÜLMEKTE OLAN PROJELER:

``Ergen Sağlığı Projesi``: İlimiz Merkez Lise öğrencilerine yönelik Ergen Sağlığı Projesi kapsamında 2012-2013 Öğretim yılının 2.Döneminde başlamayı planladığımız ``Ergen Sağlığı`` proje çalışmalarımız devam etmektedir. Öğrencilerin proje kapsamındaki eğitim konularında bilgi düzeylerini ve farkındalıklarını artırarak ,özbakım becerilerini geliştirmek ve kişisel gelişimlerini destekleyerek,onların fıziksel,sosyal,duygusal ve ruhsal sağlıklarını korumalarına ve mutlu birey olmalarına katkı sağlamaktır.

Aile Sağlığını Geliştirme Projesi: İlimizdeki halkın üreme sağlığı konusundaki bilgilerini artırmak, kadın ve çocuk sağlığı konusundaki bilgilerini artırarak farkındalık yaratmak , anne ve bebek ölümlerini en aza

indirmek, sağlıklı tutum ve davranışı desteklemek amacıyla proje çalışmalarımız devam etmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER