Gündem

TOKAT'I ÇANTADA KEKLİK GÖRMÜŞLER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel geride kalan Cumartesi günü bir dizi ziyaret ve program için Tokat’a geldi. Genel ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidarının politikalarını eleştirerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat'a iyi gelmemiş” dedi.

TOKAT'I ÇANTADA  KEKLİK GÖRMÜŞLER
20-11-2022 14:04
20-11-2022 14:05

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel geride kalan Cumartesi günü bir dizi ziyaret ve program için Tokat’a geldi. Genel ve yerel gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, iktidarının politikalarını eleştirerek, “Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat'a iyi gelmemiş” dedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tokat programı kapsamında ilk önce saat 10.00’da partililer ve vatandaşlarla sabah kahvaltısında buluştu. Özel’e CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ve partililer eşlik etti.

Özel kahvaltının ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özel, Durmaz ve Kurtgöz’ün ev sahipliğinde hem Tokat'ın sorunlarına ve gündemine hem de Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmeler yapmak üzere Tokat’a geldiklerini kaydederek, iktidar gitmeden sorunlardan kurtulmanın mümkün olmadığını söyledi.

“ÇIK VE AÇIKLA”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP’li belediyelere yönelik sözlerini eleştiren Özel, "Dün eline bir kırmızı dosya almış, bu dosyayı açıklayacağım. İçinden şu çıkacak, bu çıkacak. Külliyen yalan. Buradan tüm milletimize sesleniyorum. Fotoroman Süleyman, yalan bitmeden doğruyu konuşmaz. Efendim Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin teröre verdiği destekleri açıklayacağım.' Böyle bir şey varsa dünden bugüne durmak, görevi kötüye kullanmandır. Hodri meydan, çık açıkla. Ama biz biliyoruz ki geçen sene bütçede '557 tane İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde terörist var' dedin. Hatta döküm verdin. 455'i PKK'lı, 80'i DHKP-C'li, 20'si MLKP, 2'si MKP'li dedin. Bir yıl geçti, hani vardı. Hem biliyorsun 557 teröristi, bir şey yapmıyorsun. Ortada geçen seneki yalanı duruyorken, dün akşam yüzünün kızarmadığı, kızarması gerektiği kadar kırmızı o dosyası gösteren Süleyman Soylu'ya diyoruz ki; yine blöf yapıyorsun, yine şantaj yapıyorsun. Senden korkan senden beter olsun. Bildiğin bir şey var da açıklamıyorsan, görevini kötüye kullanıyorsun. Gelecek haftayı beklemiyoruz. Pazartesi sabah istiyoruz. Çık ve açıkla." dedi.

“BUNLARIN HİÇ BİRİNE İNANMAYIN”

İYİ Parti'ye yönelik 'Altılı Masa'dan kalkma çağrısını da değerlendiren Özel, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Sayın Meral Akşener'e yapmış olduğu çağrı gündemdeki yerini koruyor. Bir süre Cumhuriyet Halk Partisi'ne saldırdılar. Bir süre başka siyasi partilere saldırdılar. Şimdi baktılar o şekilde olmuyor, bu sefer İYİ Parti üzerinden Millet İttifakı'nın diğer üyelerini ayırarak, İYİ Parti'ye birtakım çağrılarda bulunuyor. Meral Hanım kendisine yakışır, kendisinden beklenen cevabı yapıştırdı. Daha önce ifade ettik. Buradan tekrar ifade ediyoruz. Önümüzdeki günlerde benzer saldırılar, benzer nifaklar, benzer tartışmalar, hatta iftiralar olacak. Bunların hiç birisine inanmasınlar. Bütün sarsıntıları, bütün saldırıları hep beraber atlatacağız" diye konuştu.

“DÜNYA KADAR ÖĞRETMENİ BELKİ DE İPTAL OLACAK BİR SINAVA SOKACAKLAR”

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı ile ilgili konuşan Özel, "Anayasa Mahkemesine başvurduk. Anayasa Mahkemesi sınavdan önceye gün verdi ancak tarafları dinlemek kararıyla bu sınavın sonrasına bir daha gün verdi. Milli Eğitim Bakanı'nın üzerine düşen, Anayasa Mahkemesi gibi en büyük mahkeme kararını verene kadar bu sınavı ertelemekti. Onlar bu sınavı ertelemek yerine, belki de iptal olacak, bir sınava dünya kadar öğretmeni zorla sokarak, dünya kadar masraf ederek, dünya kadar imkanı çarçur ederek sınavı yaptı." Dedi.

“AK PARTİ TOKAT’I ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYOR”

Tokat’ta olduğu süre içerisinde sadece partililerden değil, partiden olmayan Tokatlılardan da şehre dair sorunları dinlediklerini kaydeden Özel, “Çok hazin bir tabloyla karşı karşıya tokat. Öncelikle iki büyük amiral gemisini kaybetmiş; Şeker fabrikası ve sigara fabrikası. Sigara fabrikasının binasını bile sattılar ve yıktılar. Geri dönüşümsüz şekilde gitti. Şeker fabrikası bütün itirazlarımıza rağmen özelleştirildi. Şu anda Şeker fabrikasının özelleştirilmesinin bedelini Tokatlı çiftçiler ve bütün Tokat hep birlikte ödüyorlar. Ve yirmi yıl boyunca sorunları çözülmeyen Tokat'ın karşı karşıya kaldığı durum şu Tokat ilçelerinden şehir merkezine göç alan ama toplamda bütün şehirden dışarıya göç veren en baştaki şehirlerden bir tanesi Türkiye'de. Tokat dış göç verme sırasında ikinci sırada. Önümüzdeki dönemde Tokat'ı bir çekim, bir cazibe merkezi haline dönüştürecek doğru projeler uygulanmazsa Tokat kan kaybetmeye devam eder. Bütün lafın özeti şunu söyleyebiliriz. Detaylara girmeden Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat'a iyi gelmemiş arkadaşlar Tokat'ı kaybettirmiş. Tokat'ı yalnızlaştırmış. Tokat'ı fakirleştirmiş. Tokat'ı işsizleştirmiş. Tokat'a hak ettiğini vermemiş, Tokatlı onlara oy vermiş ama onlar Tokat'ı çantada keklik görmüşler ve Tokat'a sırtlarını dönmüşler.

Tokat'ta verilen sözlere rağmen Niksar Ünye yoluna kazma dahi vurulmadı. Çamlıbel Sivas yolu sürekli yeniden yapılıyor. Sürekli bu yol bir daha bir daha yapılıyor. Ama Çamlıbel Tüneli defalarca söz verilmesine rağmen projelendirilmedi. Erbaa Reşadiye yolu tamamlanmadı halen daha duruyor. Almus Tufantepe arasında bir köprüye ihtiyaç var. Diyorlar ki hastalarımızı hastaneye yetiştiremiyoruz. Gebelerimizi doğuma yetiştiremiyoruz. Yol medeniyetse biz bu köprüyü istiyoruz diyorlar. Biz bunun sözünü kendimiz veriyoruz. Ama buradan bir kez daha oy alırken o köylere giden sonra o köyleri uçurumun öte yanında bırakan AK Parti'nin de ikiyüzlülüğünü bir kez daha burada ifade ediyoruz.

Ama altı ay sonra Tokatlıların takdiriyle ve büyük bir gayretle Tokat'taki asık suratları güldüreceğiz. Tokat'a verilip de tutulmayan bütün devlet sözlerini tutacağız. Ayrıca Tokat'ın yeniden tersine göç alabilmesi için, Tokatlıların Tokat'ta kalması için, Tokat'ın gencinin Tokat'ta hayal kurması için atılması gereken bütün adımları da atacağız” dedi.

Grup Başkanvekili Özel programının devamında Eczacılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Niksar İlçe Başkanlığı ziyaretinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER