Gündem

ŞEHİT YAKUP AKDAĞ SPOR TESİSİ AÇILDI

ŞEHİT YAKUP AKDAĞ SPOR TESİSİ AÇILDI
16-07-2018 11:38

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Perakende Mahallesi’nde Şehit Yakup Akdağ SpTesisinin açılışı gerçekleştirildi. Spkompleksinin açılışına il protokolünün yanı sıra Şehit Akdağ’ın ailesi de katıldı.

“ŞEHİDİMİZİN İSMİ BU MAHALLEDE YAŞAYACAK”

Açılış öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu; “Şehit Yakup Akdağ kompleksimizi açılışına hoş geldiniz. Vatan sevgisi imandandır. Mesele vatanda gerisi teferruattır deriz. Yine şehitler ölmez vatan bölünmez, ezan dinmez bayraklar inmez deriz. Bunlar dilerimize pelesenk olmuş. Hücrelerimizin her bir zerresiyle oturup haykırdığımız çok önemli duygular ve fikirler bunlar. Şehitlik peygamberlik makamına denk bir makamdır. O güzel yerleri görüp kimse dünyaya tekrar geri dönmek istemezmiş ama şehit yeniden o hazzı yaşamak için, o şehitlik duygusun yeniden tatmak için keşke bir daha geri dünyaya dönsem dermiş. İşte şehitlik böylesine önemli bir makamdır. Biz millet olarak bu topraklarda ayağımızı sağlam basa basa bu yurdu hep beraberce nöbet tuta tuta şehit vere vere binlerce yıldır sahip çıkıyoruz. Binlerce yüz binlerce şehidimiz oldu, gazilerimiz, şehitlerimiz oldu ama bu aziz vatanı asla kimseye vermedik. Şehitlerimiz bugün mutlulukla yaşadığımız bu vatanı bizlere hediye ettiler. Onun için şehitlerimizi ne kadar ansak yeridir. Ne kadar minnet duysak yeridir. İşte Yakup`umuz da böyle bir evlattı. Bu mahallede yetişen bir çocuğumuzdu. Gençti, ataktı, cengaverdi, heyecanlıydı, ülkesini ve vatanını çok severdi. `Ben asker olacağım.` demişti. `Ben bu vatan topraklarında bayrağın dalgalandığı her noktaya gideceğim, asker olacağım.` demişti. Gönüllü olarak da Siirt`e gitmişti. Haince bir pusu sonuncunda ne yazık ki Yakup`umuzu bundan bir yıl önce 24 Temmuz’da şehit verdik. Üzüldük hala da üzülüyoruz ama bir yandan da sevinçliyiz. Tokatlı bir hemşerimizin vatan için canını vermesinden dolayı gururluyuz. Daha nice evladımız bu vatan için gözünü kırpmadan canını feda edecek. Allah şehitlerimizden razı olsun, Yakup Akdağ kardeşimizden razı olsun. Biz bu mahallede onun adını yaşatalım istedik. Onun gibi gençlerin yetişeceği alanlar yapalım diye burayı gençlerimize hazırladık. Bir tane futbol sahası, bir tane basketbol ve voleybol sahasının olduğu; kaykay pisti, spaletleri ve çocuk oynama alanının olduğu 4 bin 800 metrekare üzerine kurulu bu alanımızı hem bu mahallemize hem de bölgemizin gençlerine hazırladık. Vatan sevdalısı gençlerimizin yetiştiği, yüreği iman dolu gençlerimizin yetişmesine vesile olan bir yer olmasını temenni ediyorum. Allah`ın izniyle biz bir beraberce, hangi ayrım noktalarımız olursa olsun al bayrağımızın gölgesinde bu vatan topraklarında yaşayacağız. Ülkemizi daha geliştireceğiz daha da güçlendireceğiz ve tüm dünyaya gücümüzü göstermek için emin adımlarla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Eroğlu’nun ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, açılan tesisin gençlere çok faydalı olacağını belirterek şunları söyledi; “Böylesi anlamlı bir günde şehidimiz adına yapılmış olan güzel bir sptesisini açıyoruz. Allah hayırlı ve uğurlu eylesin. Belediyemize böyle güzel bir tesis yaptıkları için ve bu tesise şehidimizin adını verdikleri için teşekkürü borç biliyorum. Biz milletçe şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şehitlerimizin isimleri ve hatıraları memleketimizde sonsuza dek yaşayacak. Bu gibi tesisler gençlerimizin yetişmesi noktasında da çok önemli. Böyle tesisler sayesinde gençlerimiz bilgisayar ve telefon bağımlılıklarında kurtuluyve spyaparak kendilerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı buluyorlar. Bu anlamda bu ve bunun gibi tesisler gerçekten çok önemli. Ben bu nedenle belediyemizi bir kez daha tebrik ediyorum. Bir kez daha milletimizi, devletimizi, bayrağımızı korumak için şehit olan vatan evlatlarımızı minnetle anıyorum. Ayrıca şehidimiz Yakup Akdağ’ı da rahmet ve şükranla anıyor, değerli ailesine sabırlar diliyorum. Allah onlardan razı olsun”

Vali Dr. Ömer Toraman ise yaptığı konuşmada; “Yaklaşık 40 yıldır memleketimiz bölücü terörle mücadele ediyor. Çok şükür bugün geldiğimiz nokta itibari ile artık terörü bitirme aşamasındayız. Tabiri caizse teröristler artık kaçacak delik arıyor. Bunda şüphesiz devletimizin kararlılığının, askerimizin, polisimizin, jandarmamızın, güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının büyük payı var. İnşallah bu sorunun üstesinden çok kısa bir zamanda tamamıyla geleceğiz. Biz ayrıca sınır ötesinde de operasyonlar yaparak ülke içindeki asayişi de tesis ediyoruz. O yüzden bu büyük bir mücadele. Bu mücadelede kahraman evlatlarımızı şehit veriyoruz. Bazı evlatlarımız gazi oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onları şükran ve minnetle anıyoruz. Yakup Akdağ kardeşimiz de çalışkanlığıyla, gayretiyle öne çıkmış bir kardeşimizdi. Bu kardeşimiz hain bir pusu neticesinde şehit düştü. Ama çok şükür kısa bir zaman sonra ona pusu kuran hainler hak ettikleri cezayı aldı. Hepsi bertaraf edildi. Layık oldukları sonu yaşadılar. Bu devlete, bu millete ihanet cezasız kalmaz. Hainler, er ya da geç akıbetlerine kavuşacaklar. Dün gece Trabzon Maçka’da kahraman jandarmamız, hainler tarafından şehit edilen Eren kardeşimizin intikamını aldı. Katiller hak ettikleri cezaya çarptırıldı. İnşallah kalanlar da aynı kararlılıkla temizlenecek. Bu güzel tesisi Tokat’ımıza kazandıran kıymetli Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Bu güzel tesiste şehidimizin ismi ilelebet yaşayacak. Başkanımızı tebrik ediyve kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin aileleri bizlere emanettir. Onlara ne yapılsa azdır. Onlar bizim başımızın tacıdır. O yüzden bu tesisin yapımında emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.  Sptesisimiz Tokat’ımıza, mahallemize, çocuklarımıza ve gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit Yakup Akdağ SpTesisi’nin açılışı İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’nin yaptığı duanın ardından gerçekleştirildi.

“BİR MELEĞİM ŞEHİT OLDU DİĞER YANIMDA”

Törende Şehit Akdağ’ın ailesi duygusal anlar yaşadı. Şehidin annesi Gülizar Akdağ hislerini şu cümlelerle ifade etti; “Hem üzgünüm hem gururluyum. Allah bana melek gibi evlatlar vermiş. İki tane meleğim var. Biri vatan için şehit oldu. Diğer meleğim benim yanımda”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER