Gündem

Savaşçı böcekler doğaya salındı

Düzce’de özellikle kestane ağaçlarına zarar veren gal arısıyla mücadele için 'torymus sinensis' isimli böcekler doğaya salındı.

Savaşçı böcekler doğaya salındı
07-05-2024 18:12

DÜZCE(İHA) – Düzce’de özellikle kestane ağaçlarına zarar veren Gal Arısıyla mücadele için ’Torymus sinensis’ isimli böcekler doğaya salındı.


Düzce’nin Fındıklı Aksu köyünde savaşçı böcekler doğaya salındı. Düzce Valisi Selçuk Aslan ve ilgili kurum müdürlerinin katıldığı programda özellikle kestane ağaçlarında gal oluşumuna neden olan aynı zamanda arıcılık faaliyetlerini de olumsuz etkileyen Gal Arısı ile mücadele eden ’Torymus sinensis’ isimli böcekler doğaya salındı.


Vali Selçuk Aslan, Düzce’nin orman varlığının yüzde 10’unun kestane ağaçlarından oluştuğunu, kestane ağaçlarının verimini yüzde 80 azaltan Gal Arısı zararlısıyla biyolojik ve mekanik mücadelelerin devam edeceğini belirterek; “Hem kadınlarımıza ve annelerimize saygı için hem de çiftçilerimizin telaffuz edebilmesi açısından Gal arısıyla biyolojik mücadele eden ’Torymus sinensis’ böceğinin tarihimizin kadın kahramanlarından olan "Tomris" olarak literatüre kaydedilmesi önerisinde bulunduk” ifadelerinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER