Sağlık

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın, perküton yöntemoe amacın hastayı tamamen taşsız bırakmak olduğun belirtirken, bu konuda da yüzde 99anında başarı sağlandığını ifade etti.

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın, perküton   yöntemoe amacın  hastayı tamamen taşsız bırakmak olduğun belirtirken, bu konuda da yüzde 99anında başarı sağlandığını ifade etti.
20-12-2012 09:38

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın, perküton   yöntemoe amacın  hastayı tamamen taşsız bırakmak olduğun belirtirken, bu konuda da yüzde 99anında başarı sağlandığını ifade etti.

 

Yalçın, ``perkütan yöntem`` hakkında bilgi verdi...

 

Medical Park Tokat Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın aşırı kilolu hastalarda Perkutan Ameliyat (perkütan yöntem) hakkında bilgi verdi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kenan Yalçın’ın verdiği konuyla ilgili bilgiler şöyle:

“Medical Park Tokat Hastanesi`nde böbrek taşı ameliyatlarında kullanılan Perkutan Nefrolitotomi yöntemi ile hastalar 24 saat sonra ayağa kalkıp, en fazla 15 gün içerisinde işlerine geri dönebiliyor.

Perkutan nefrolitotomi yöntemi sadece böbrek taşlarına değil, mesane taşlarına ve idrar yolundaki (Proksimal üreter) taşlarına da perkütan yapılabiliyor. Yöntemin açık cerrahi yöntemlerine göre pek çok avantajı bulunuyor.

Gebelik ve kanama problemi olan hastalar dışında tüm hastalara ve taşların hemen hemen hepsine uygulanabiliyor. Uygulama sonrasında hastanın nekahet dönemi çok kısa sürüyor. Ameliyat yapıldıktan 24 saat sonra, hasta ayağa kalkabiliyve bir gün sonra da evine gidebiliyor. İyileşme süresi 10 ila 15 gün arasında değişiyor.

Hastanın sırt bölgesine açılan 1 santimlik kesi ile böbrek içine özel bir endoskop yerleştiriliyor. Pnömatik, lazer, ultrason, elektrohidrolik gibi değişik enerji kaynakları kullanılarak böbrek içindeki taşların parçalanarak bir boru içinden dışarı alınabiliyor. Bu yöntemle amaç, hastayı tamamen taşsız bırakmak. Bu konuda da yüzde 99anında başarılı olunan bir yöntem.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER