Yaşam

Tokat`ta geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan ve bir süredir yoğun bakımda tedavi gören 16 yaşındaki Nidanur Gültekin`e, hayata bağlanması için müzikli terapi uygulanıyBazı müziklere tepki veren Nidanur

Tokat`ta geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan ve bir süredir yoğun bakımda tedavi gören 16 yaşındaki Nidanur Gültekin`e, hayata bağlanması için müzikli terapi uygulanıyBazı müziklere tepki veren Nidanur
10-03-2014 10:39

Tokat`ta geçen yıl geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa mahkum olan ve bir süredir yoğun bakımda tedavi gören 16 yaşındaki Nidanur Gültekin`e, hayata bağlanması için müzikli terapi uygulanıyor.

5 Mart 2013`te Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve yatağa mahkum olan Plevne Lisesi öğrencisi Nidanur Gültekin, bir yılı aşkın süredir tedavi görüyor.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Nidanur`a, müzikli terapi uygulanıyor. Bazı müziklere tepki veren Nidanur`un iyileşmesi için doktorlar çaba gösteriyor.

Kızını bir an olsun yalnız bırakmayan anne Sıdıka Gültekin, Nidanur`un yanında sürekli gülümsüyor. Anne Gültekin, kızının sağlığına kavuşması için dua ediyor.

 

``Üzüntülerimi ona belli etmemeye çalışıyorum``

Anne Gültekin, yaptığı açıklamada, 3 çocuğu bulunduğunu belirterek, kızı Nidanur`un 5 Mart 2013`te ayağı ağrıyan arkadaşını yolun karşısına geçirmek isterken trafik kazası geçirdiğini söyledi.

Kızının trafik kazası geçirdiği haberini oğlundan öğrendiğini belirten Gültekin, Nidanur`un kazadan sonra 4,5 ay yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü ifade ederek, ``Bir ay da hastanenin servisinde yattı, sürekli yanında kaldık, sonra eve götürdük. Enfeksiyon nedeniyle 70 gün önce tekrar hastaneye getirdik. 70 gündür burada, yoğun bakımdayız`` diye konuştu.

Kazanın meydana geldiği günden beri kızının yanında olduğunu, onu bir an bile yalnız bırakmadığını dile getiren Gültekin, şunları kaydetti:

``Bir yıldır kızımın yanından ayrılmadım, ne kadar düzeltebilirim diye elimden geleni yapıyorum. Kolay değil, içim yanıyor. Herkesin çocuğu ayakta okula gidiyama benim çocuğum hareketsiz yatıyor. Emeklerimin boşa gitmeyeceğini ümit ediyorum. Maddi, manevi neyim varsa kızım için sarf etmeye çalışıyorum. Kendi varlığını hissetmesini, arkadaşlarıyla olmasını istiyorum. Sürekli kızımın yanında gülmeye çalışıyorum, onunla gülerek konuşmaya çalışıyorum, üzüntülerimi ona belli etmemeye çalışıyorum. Üzgün olduğumda dışarı gidip ağlıyorum, o duymasın, halimi görmesin, o da üzülmesin, acılar ona yansımasın, kendimde kalsın diye uğraşıyorum.``

 

``Vücudunu müziğin geldiği yere doğru döndürmeye çalışıyor``

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erhan Karaaslan, Nidanur Gültekin`in solunum yetmezliği ve genel durum bozukluğu nedeniyle ailesi tarafından hastaneye getirildiğini söyledi.

Yapılan tetkikler sonrası Nidanur`un karaciğerinde ve karnında enfeksiyon olduğunun saptandığını belirten Karaaslan, ``Yoğun bakımda 70 gündür takip ediyoruz. Yoğun bir tedavi sonucunda Nidanur`un genel durumu daha iyi hale geldi. Nidanur, ağır bir trafik kazası geçirmiş, beyin kanaması geçirmiş, ardından beyninde halk arasında su toplaması dediğimiz hidrosefali gelişmiş`` diye konuştu.

Nidanur`un son 1 aydır annesi ve doktorlarıyla göz teması kurduğunu dile getiren Karaaslan, ``Annesi, Nida ile çok ilgileniyor`` dedi.

Annesinin bu şefkatinin, Nidanur`un hayata bağlanmasında önemli bir faktör olduğunu düşünen Karaaslan, ``Annesine kızıyla bol bol konuşmasını tavsiye ettim. Annesini gözüyle takip ediyor. Nidanur`un insanları gözleriyle takip etmesini, kardeşi ve babası geldiğinde daha net bir şekilde anlayabiliyoruz. Nidanur, hayata tutunan bir kızımız. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 70 gündür hastanemizde ve toparlamaya da başladı`` şeklinde konuştu.

Yoğun bakım ünitesinde hastaları rahat ettirmek için farklı yollar denediklerini vurgulayan Karaaslan, ``Radyoyu da Nidanur için getirdik. Nidanur, radyodaki müziklere, türkülere kulak kabartıyor, vücudunu müziğin geldiği yere doğru döndürmeye çalışıyor. Müzikle ilgileniyor, kızımızın bir ses algılaması var`` ifadesini kullandı.

Başka bir hasta için de yoğun bakım ünitesine televizyon getirdiklerini anımsatan Karaaslan, ``Herkese bu imkanı tanımıyoruz. Ağır rahatsızlığı olan hastalarımıza sıkıntısını gidersin ve can şenliği olsun diye televizyon, radyo gibi imkanları tanıyoruz`` dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER