Eğitim

Tokat Aktif Sanayici Ve İşadamları Derneği (Aksiad) tarafından düzenlenen Kırsal Kalkınma Eğitimi Programı ile dernek üyelerine seminer verildi.

Tokat Aktif Sanayici Ve İşadamları Derneği (Aksiad)  tarafından düzenlenen  Kırsal Kalkınma Eğitimi Programı ile dernek üyelerine seminer verildi.
31-01-2013 09:59

Tokat Aktif Sanayici Ve İşadamları Derneği (Aksiad)  tarafından düzenlenen  Kırsal Kalkınma Eğitimi Programı ile dernek üyelerine seminer verildi.

 

Dernek Binasında gerçekleştirilen eğitime, Tokat Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü F. Ferit Yazar ve Kurum çalışanlarından iki personel gerçekleştirdi. Üç saatlik eğitim yoğun ilgi gördü.

Tokat Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü F. Ferit Yazar TKDK bazı desteklerini şu şekilde sıraladı:

Tarımsal İşletmelerin Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar;

Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanmasının Yeniden Yapılandırılması ve Topluluk Standartlarına Ulaştırılmasına Yönelik Yatırımlar ;

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

Kırsal Ekonomik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Yatırımlar;

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi

Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi

Kırsal Turizm

Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi

Yazar, AKSİAD Üyelerine yönelik böyle bir toplantının yapması çok güzel bir durum olduğunu ifade etti. Firmalarımıza proje karşılığı sağlanan desteklerin önemli olduğunu dile getiren Yazar,  Kurum olarak yüzde 50-65 gibi hibelerin sağlandığını bununda ciddi miktarlar olduğunu dile getirerek, 13 ayrı başlık altında destek sağlandığını belirtti.

Kurum personeli Fevzi Çikek’te 13 ayrı başlıktaki desteklerin geniş olarak sunumu gerçekleştirdi.

AKSİAD Başkanı Hasan Urhan’da, Bilginin ve yenilikçiliğin sermayenin önüne geçtiği günümüz dünyasında, kurumların yeni teknolojilere ve yöntemlere olabildiğince hızlı uyum sağlaması ve stratejik işbirlikleri geliştirecek yönetim anlayışına sahip olmaları gerekmektedir. Küreselleşen dünyada uluslararasıtaklıklar kurulmasını vetak bir yaşam kültürünün geliştirilmesini sağlayan proje kültürünün yaygınlaştırılması, kurumlarımızın ve kurum çalışanlarının dünyaya entegre olmalarına ve çözüm odaklı yaklaşım sergilemelerine sebep olacaktır. Proje belirli sonuç veya sonuçlara ulaşmak için belirli bir sürede belirli insan kaynağı ile ve bir bütçe ile yapılan işlerdir. Her projenin bu bileşenlere sahip olması gerekmektedir. Birbirlerine bağlı bu bileşenler sonuç olarak bir çerçeve meydana getirir” dedi.

Urhan, KOSGEB, OKA, Kırsal Kalkınma, UA, AB ve Çeşitli bakanlıkların firmalarımıza ve STK yönelik proje bazında hibe destekleri bulunduğunu bu desteklerin projelendirerek Tokat’ımıza bölgemize katkısı olsun düşüncesiyle böyle bir eğitiminin yapılmasının uygun gördük. Proje hazırlamak işin başlangıcı asıl hedefin projeyi başarılı bir şekilde yürütmek ve hedefe ulaştırmaktır” dedi.

Geçmişte Dünya Bankası, İşkur, Çalışma bakanlığı, SGK ve AB yönelik projelere imza attıklarını dile getiren Urhan, bu projelerle hem firmalara kalifiye Eleman hemde istihdama yönelik bölgemize katkılar yapılıyor, Kırsal kalkınma Desteklerinin de önemli olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER