Sağlık

Diş Hekimi İsmail Özen, ağızda bulunan dolgular, kaplamalar ve protezler ile dişetlerimizin sağlığı arasında çok yakın bir ilişki olduğuna dikkat çekerek, diş ipi kullanılması gerektiğini söyledi.

Diş Hekimi İsmail Özen, ağızda  bulunan dolgular, kaplamalar ve protezler ile dişetlerimizin sağlığı arasında çok yakın bir ilişki olduğuna dikkat çekerek, diş ipi kullanılması gerektiğini söyledi.
01-01-2013 10:33

Tokat’ta Diş Hekimi İsmail Özen, ağızda  bulunan dolgular, kaplamalar ve protezler ile dişetlerimizin sağlığı arasında çok yakın bir ilişki olduğuna dikkat çekti.

 

 

Geçirdiğimiz diş tedaviler sonucunda yapılan bu restorasyonlarin yan dişlerle olan ilişkisi, konturları,taşkın olmaması ,yüzeyinin pürüzsüz olması dişetlerimiz ve çevre dokular içim önemli olduğunu belirten Özen ‘’Yaptırdığımız protezlerin amacı ; estetiği sağlamak

 olduğu kadar,bu protezler çiğneme fonksiyonunu sağlayacak,o bölgedeki dişlerin uzamasını engelleyecek ve boşluk kısımda kemik erimesini önleyecek  şekilde tasarlanmaktadır.

     

Kaplama ve dolgularımızın çok güzel yapılması tabiki tek başına dişeti sağlığımız için yeterli değildir. Kaplama  yapılan dişimiz ve çevre dokuları her zaman için periodontal hastalıklara daha fazla yatkındır. Yani özel ilgi ister. Düzenli  olarak dişlerimizi fırçalasak bile dişlerimizin arayüzlerini asla temizleyemeyiz.Bu nedenle diş ipi kullanarak bu ulaşılması

 zbölgeleri temizlememiz gerekmektedir.Ara yüz temizliği için kron köprü protezi olan kişilere diş ipinin modifiye edilmiş şekli olan süperfloss ipler kullanmasını öneriyoruz. Süperflosslar köprülerin arayüzlerine girecek şekilde tasarlanmış  iplerdir.Yine bunlara natif arayüz fırçaları vardır.Ağzında kaplama bulunan kişilerin mutlaka bunlardan birini günde bir kez  kullanması gerekmektedir.Bu, dişeti sağlığı ve protezin ömrü açısından elzem önem taşımaktadır.’’Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER