Sağlık

SES Tokat İl Temsilcisi Tayyar Özcan, “Bugünkü İktidar. Özelleştiriyoruz… Özelleştiriyoruz… derken nihayet Kamu Hastanelerini özeleştirme aşamasına getirmiştir.” dedi.

SES Tokat İl Temsilcisi Tayyar Özcan, “Bugünkü İktidar. Özelleştiriyoruz… Özelleştiriyoruz… derken nihayet Kamu Hastanelerini özeleştirme aşamasına getirmiştir.” dedi.
09-11-2012 10:50

SES Tokat İl Temsilcisi Tayyar Özcan, “Bugünkü İktidar. Özelleştiriyoruz… Özelleştiriyoruz… derken nihayet Kamu Hastanelerini özeleştirme aşamasına getirmiştir.” dedi.

Sağlıkta yıkımın önemli bir kilometre taşı daha böyle bir operasyonla yasallaştığını ileri süren Özcan, “AKP Hükümeti,sermayeye yeni kar alanları açmak ve kamu sağlık hizmetlerinden elini çekmek için bir gece yarısı, 02 Kasım 2011 günü yapmıştı bu operasyonu.Kanun Hükmünde Kararnameler çıkarmış ve KHK demokrasisi ile tanıştırmıştı bizi…O günde söyledik şimdi de söylüyoruz.”Hükümetin esas hedefi üniversite hastanelerine el koymak,devlet hastanelerini ise piyasanın kurallarına göre işleyen ve tek derdi kar elde etmek olan şirketlere dönüştürmektir.”” dedi. Özcan, yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi.

“Hastanelerin yönetim şekli,özel şirket yönetimine dönüştürülüyor,hastanelerin başlarına genel sekreter(CEO) ler atanıyor…

CEO’lar Kamu Hastaneler Birliği’ni,sözleşmeli hastane yöneticileri de bu birliğe bağlı hastaneleri yönetecek.Kurumsal ve bireysel performans hedefini tutturamayan yöneticilerin performansı yetersiz bulunursa sözleşmeleri feshedilecek. Performans tutturmak demek daha çok kar etmek demektir.

İşte bu performans için çalışanların payına ise;takatinin üstünde çalışma,mümkün olan en az ücret ve mobbing düşüyor.

Sağlıkta özelleştirmede karaya vuran Hükümet,Kamu Hastanesinden CEO’lu şirket hastanelerine dönüşümü hedefliyor…

Kamu Hastanesinde CEO’nun işi ne demeyin… Karlılık esası ile yönetilecek hastanelerden,idari ve finansal karlılık ölçümü ve gerekirse kapatılması kararı tamamen CEO’lara bırakılıyor.

Şimdi bu güne kadar verdiğimiz mücadelemizin köküne kibrit suyu dökmeye çalışıyorlar ve bu yaklaşım yönetsel olarak tepeden tabana yayılmak isteniyor.

 

Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerini Neler Bekliyor:

İşletme mantığı çerçevesinde hastane işletmeleri karı artırıp,giderleri azaltarak kazançlarını yükseltmeye çalışacaklardır.Bir sağlık işletmesinde karı artırmanın en iyi yolu işletmeye başvuran hasta (onlara göre müşteri) sayısını ve tedavi edici hizmet çeşitliliğini artırmaktır.Giderleri azaltmanın en iyi yolu ise sağlık çalışanlarının ücret ve sosyal haklarında kısıtlamaya gitmektir.

Esnek ve güvencesiz çalışma,iş stresi,işni kaybetmemek için çalışanlar arasında rekabet,sözleşme ile iş güvencesinin yitirilmesi ve işsizlik…

Bizi Bekleyen Sürprizler (!) …

Bugün Hükümetin,657 sayılı Kanundaki iş güvencesini kaldırmaya çalışması,çalışma yaşamına performans esaslı çalışma-ücretlendirmeyi yerleştiren değişiklikler yapması vb. hepsi bu değirmene su taşımak içindir.

Ayrıca;5442 sayılı İl İdaresi yasası ile yapılabilecek geçici görevlendirmeler ile Birklik Hastaneleri arasında ihtiyaca göre yer değiştiren piyonlar haline getrilmek isteniyoruz.

Meslek örgütlerinin yetkisinde olan meslekten men dahil değerlendirmeler,merkezde oluşan “engizisyon heyetlerine”devrediliyor.

Ne İstiyoruz;

Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri, piyasaya düşürülmüş bir sağlık hizmetinin “oyuncusu” değil,topluma adanmış mesleğin onurlu üyeleri olarak performans,ciro,SUT,CEO baskısı olmadan yapmak istiyoruz.

İş güvencemiz, Özlük haklarımız, Meslek onurumuz,sağlık hakkımız ve geleceğimiz için!

Biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve üyeleri olarak; susup haklarımızın elimizden alınmasına seyirci kalmadık, kalmayacağız. Mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de devam edecek. AKP’nin Kamu Hastanelerini altın yumurtlayan tavuk gibi görmesine, hastane çiftlikleri ve hastane arpalığı yapmasına izin vermemek üzere haklı mücadelemize devam edeceğiz.

Yine biz Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak her şeyin farkındayız ve müsterihiz... Dünden bu güne yaptığımız bütün çalışmalar ve mücadeleler sağlık hakkımız ve geleceğimiz için…

Çok geç olmadan... Üyemiz olsun olmasın tüm sağlık emekçilerini haklı mücadelemizde yanımızda olmaya ve bize destek olmaya çağırıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER