Politika

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum, “yeni bir yıla 2013 e girmek üzereyiz, umulurdu ki 2012 den belli olacak birtakım olumlu atılımlarla yeni yıl için yaşam standardımızın yükselebileceği beklentilerimiz olsun, ancak bunu söylem

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum,  “yeni bir yıla 2013 e girmek üzereyiz, umulurdu ki 2012 den belli olacak birtakım olumlu atılımlarla yeni yıl için yaşam standardımızın yükselebileceği beklentilerimiz olsun, ancak bunu söylem
31-12-2012 09:56

CHP Tokat İl Başkanı Duran Kum,  “yeni bir yıla 2013 e girmek üzereyiz, umulurdu ki 2012 den belli olacak birtakım olumlu atılımlarla yeni yıl için yaşam standardımızın yükselebileceği beklentilerimiz olsun, ancak bunu söylemek imkansız derecesinde zor.” dedi.

 

Kum, yaptığı yazılı açıklamasında, iktidarın iş başına geçişinden günümüze kadarki sürede değil, sadece  2012’ye bakıldığında bile  sosyoekonomik gidişatla   hem yurt içinde hem de dünya ülkeleri düzeyinde işlerin iyiye gitmediğini daha da önemlisi gitmeyeceğini söylemek abartı olmayacağını kaydetti.

 

 Kum, açıklamasında şunları söyledi. “Yaşamın her alanın da anti demokratik uygulamaların baskısını yaşayan bir toplumun normal rotayı izlemesi elbette mümkün değildir.

 

Dert + dert +  dert tanımlamasının tüm özelliğini taşıyan, toplumsal dengeleri altüst eden ucube eğitim sisteminden tutunda açlık sınırını 1200 TL olarak belirledikleri halde asgari ücreti 804.69 TL olarak saptayan çarpık zihniyete kadar anlaşılması mümkün olmayan alınmış bir dizi kararlar bu umutsuzluğun en büyük etkenidir. Şüphesiz masum eleştirilerin dahi üstüne linç düşüncesiyle giden bir zihniyetten toplumsal refahı yükseltmeye yönelik bir atılım beklemek elbette ki safdillik olur. Gelinen noktada tüm önlemlere rağmen taban kaymasının önünü alamayanların işin farkına vardıklarında ise iş işten geçmiş olacaktır.              

 

 Günümüzde gelişen olayları tarafsız ön yargısız ve geniş bir bakış açısıyla analiz etmek her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki ülkemizi gelişmekte olan herhangi bir başka ülkeyle özdeşleştirmek telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açabilecektir.”

 

 Ana muhalefet olmanın gereğini ulus adına yerine getirmek, halkımızı aydınlatmak vazgeçmeyeceğimiz bir görevdir. Yeni yılda daha mutlu günlerde buluşabilmek dileğiyle esenlikler dileriz.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER