Politika

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, Tokat’ta yaşanan göçü önlenmenin yolunun istihdam olduğunu söyledi.

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, Tokat’ta yaşanan göçü önlenmenin yolunun istihdam olduğunu söyledi.
08-02-2013 09:58

MHP Tokat İl Başkanı Murat Polat, Tokat’ta yaşanan göçü önlenmenin yolunun istihdam olduğunu söyledi.

Parti binasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Polat, “Yerel siyasetçi olarak şunu söyleyebiliriz ki insanlarımızın karnının doydukları yerlere  doğru göç ediyorlar. Biz bunu açıkladığımız zaman iktidar partisinde siyaset yapanlar yalan diyorlar.”dedi.

 TUİK verilerine göre en çok göç veren iller arasında Tokat’ın yer aldığına dikkat çeken Polat, “Nüfusun arttığını söylüyorlar. Artmadığını kendileri de biliyor. Başbakanlığa bağlı TUİK’in verileri var. En fazla göç veren iller arasında Tokat Türkiye’de birinci sırada. Tokat’tan sonra sırayı Tunceli ve Van takip ediyor. Göç konusunda kıraç, su sıkıntısı çeken bir memleket olan Tunceli’den bile ilerdeyiz. TUİK’in araştırmasına göre en fazla göç veren il bir güneydoğu ili değil. Orta Anadolu ili Tokat. Tokat’ta net göçanı binde 29.8. Bu benim ifadem değil TUİK’in ifadesi. Memleketimiz cennet cennetten kaçılır mı? İnsanımız maalesef kaçıyor. “ dedi.

 

Göçü önlemenin yolunun  istihdam olduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi. “ AKP iktidara geldiğinde müthiş bir gelir bırakan sigara fabrikamız vardı buna bağlı olarak tekel vardı. AKP geldiği zaman devlete ait kurumlar kapandı. Özelleştirme adı altında. Özel sektörde bir cazibe alanı bulamadığı için gitmek istediler. Tokat’ta dometews yetiştiriyorsun domates olara satıyorsun salça fabrikası yok. Bir gıda fabrikası yok. Bir Dimes meyve suyu fabrikamız var. Bunlardan onlarca olması lazım. Meyve olmayan bir yerde meyve suyu fabrikası varsa. Tokat’ta bunlardan onlarca olması lazım. İstihdam Erbaa’da var ama Tokat’ta yok. Nüfusu artan tek yerimizde Erbaa. Maalesef yerel siyasetçilerimizde Tokat aşkı Takt sevdası yok. Sadece kendilerini düşünüyorlar. İktidar partisinin temsilcileri diyki hiç mi güzel bir şey yapmıyoruz? Sivas’ta da Kayseri’de de Maraş’ta da AKP iktidar… Bizim şehrimiz neden onlar gibi ilerlemiyor? Tokat için efsaneler yaptık diyorlar, saymakla bitmez diyorlar, bizde diyoruz ki sayın. On yıllık iktidarda bir baraka bir eczane açılışı hizmet değildir. Tokat’ta övündükleri tek şey var devlet hastanesi. Biz bunu eleştirdik yeri yanlış. Bir yere bir yatırım yapıyorsanız gelişime açık olması lazım.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER