İlçeler

Gıdacılara ``İşletme Kayıt Belgesi`` Uyarısı

Gıdacılara ``İşletme Kayıt Belgesi`` Uyarısı
16-12-2013 16:56

Turhal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda satış ve gıda toplu tüketim işletmelerinden henüz ``İşletme Kayıt Belgesi`` almayan işletmeleri uyararak en kısa zamanda alması uyarısında bulundu.

         31 ARALIK`A KADAR KAYDINIZI YAPTIRIN

         İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Muammer Gürçay, ``5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak yürürlüğe giren ilgili yönetmelik ve talimatlar çerçevesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde faaliyette bulunan GGBS`ye (Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) ilçemiz merkez, belde ve köylerde faaliyette bulunan her türlü Gıda Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinin GGBS`ne kaydı yapılmak zorunluluğu doğmuştur. Aksi halde, 5996 sayılı kanun kapsamında kayıt yaptırmamak suçundan, İdari Para Cezası ile karşı karşıya kalacaklardır.

         Bu sebeple, ilçemiz merkez, belde ve köylerinde bulunan, Gıda Satış ve Gıda Toplu Tüketim işletmelerinden henüz ``İşletme Kayıt Belgisi`` almamış olan işletmelerimiz, 31 Aralık 2013 tarihine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze gelmeleri ve İşletme kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.`` dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER