Eğitim

ERBAA ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİNE TOPRAK ANALİZİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TIOPLANTISI YAPILDI.

ERBAA ZİRAAT  ODASI  BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ÇİFTÇİ TEMSİLCİLERİNE TOPRAK ANALİZİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TIOPLANTISI YAPILDI.
05-02-2013 10:00

Erbaa Ziraat Odası  Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı ile çiftçi temsilcilerine toprak analizi ile ilgili bilgiler verildi.

 Çiftçilerin geleceğiyle ilgili bilgilendirme toplantısını sürekli yapan ve onların dert ve sorunlarının çözümünde yanında olan, çiftçi danışmanlarıyla birlikte çalışmalar yapan Ziraat odası ürünlerinin artırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Çiftçilerin daha fazla ve kaliteli ürünün alınması için toprak tahlillerinin yapılmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldığıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

 

İlçe daire amirleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları, köy muhtarları ve yaklaşık 100`e yakın çiftci temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal,  ``Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, bundan sonraki yapacağımız çalışmalarda çiftçilerimizin  üretimlerinin artırılmasına yönelik olduğu görülmüştür. Üretim planlama ve pazarlama aşamasında her zaman sizlerle birlikte olmaktan mutlu olmaktayız, sizlerinde istekleriniz doğrultusunda gerekli çalışmaları yapmaktayız, yapmayada devam edeceğiz. Toprak analizi yaptırmak sonucunda toprağın ihtiyacı olan eksikleri gidermek için yapılacak bir çalışmadır, bunu yaptığımız takdirde üretimde yüzde yüz artış sağlanacaktır. Bize getirmiş olduğunuz numuneleri bizler göndereceğiz, sonuçta sizlerde kazanacaksınız. Yöresel kalkınmada rol model olmamız için, siz çiftci temsilcilerimizden bu duyarlılığı bekliyoruz`` dedi.

 

Ziraat odası Başkanlığı tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Alper Çizmeci de yaptığı konuşmada, `` Yıllardır geleneksel olarak yapılan ziraat alışkanlığından artık vazgeçilmesi gerektiği, toprağın ihtiyacı olanganik ve inorganik maddelerin toprak analizi yapılarak giderilmesi gerektiği, bunun sonunda siz çiftçilerimizin ürün artışının yüksek olacaktır, bunun yanında geliriniz artacaktır. Bu konuda size her türlü yardımı yapmaya çalışacağız`` dedi..

 

Daha sonra İlçe Tarım, Gıda hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Muhsin Balcı  ise sağlıklı toprak analizi yapılabilmesi için araziden numunenin alınış biçim ve şekillerini gösteren slayt gösterisiyle çiftçileri bilgilendirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER