İlçeler

Niksar Halk Eğitim Merkezinde Anadolu Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından Cahit Kulebi`yi Anma Programı düzenlendi.

Niksar Halk Eğitim Merkezinde Anadolu Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından  Cahit Kulebi`yi Anma Programı düzenlendi.
02-01-2013 10:36

Niksar Halk Eğitim Merkezinde Anadolu Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından  Cahit Kulebi`yi Anma Programı düzenlendi.

 

Programa  Belediye Başkanı Duran Yadigar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Edebiyat Kulübü Başkanı Mahmut Çalışkan`ın şu sözleriyle başladı ``Öncelikle saygıdeğer Belediye Başkanı Duran Yadigar olmak üzere siz değerli bütün konuklarımıza tek tek hoş geldiniz demek istiyorum ve o tatlı zamanınızdan ayırarak programımızı bizlerle paylaşma fırsatı verdiğiniz için hepinize bütün samimiyetim ile tek tek teşekkür ederim efendim. Ben kendimi bildim bileli bu güzel memlekete aşığım, tutkunuyum. Yeşili ile kültürü ile suyu, taşı, toprağı ile ve Tarihi ile her yerde ``Ben Niksarlıyım`` demekten kıvanç duyuyorum. Anadolu Üniversitesi Edebiyat Kulübü Başkanı olarak maksadım üniversitemizi, Edebiyat Kulübünü Niksar`a getirmekti. Benimle birlikte gelen çok değerli arkadaşlarıma Niksar`ı göstermek tanıtmaktı. Niksar Tarihtir, Kültürdür, Edebiyattır, Şiirdir, bu şehrin sokakları, kaldırımları nice mısralara, dizelere, şiirlere ve hikayelere şahitlik yaptı, konu oldu kim bilir? Çünkü bu şehrin atmosferi buram buram edebiyat kokuyor,bu kentin gençleri Cahit Kulebi`nin deyişi ile ``Türkiye gibi aydınlık ve Parlak`` dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Duran Yadigar kürsüye davet edildi. Belediye BaşkanıDuran Yadigar; ``Cahit Kulebi yurt ve insan sevgisini içinde barındıran, Niksar aşığı Niksar`a değer veren bir şairimizdir ölümünden sonrada Çanakçı deresi kenarında yeşillikler içinde bir yer hayal ediyordu. Bizde ailesi ile görüşerek gerekli izinleri aldık ve söylediği gibi Erzurumlu Emrah Türbesinin yanına anıt mezarını yaptırdık ve 2010 yılından başlamak üzere her yıl anma programı düzenliyoruz ve siz Edebiyat Kulübü öğrencilerini 2013 anma programına davet ediyorum. dedi.

Ardından Tengiz Yavuz  Cahit Külebi`nin biyografik ve şiirsel, üslupsal çalışmasını sundu.

Program Edebiyat Kulübü öğrencileri Nurcan Çakal, Uğurcan Dilsiz, Emre Tütüncü, Tuğba Nur Uysal, Menekşe Kaya, Tengiz Yavuz`un Cahit Kulebi şiirlerini seslendirmesi ile sona erdi.

Programın 2. Bölümünde Edebiyat Külübü öğrencileri ``KADINLIK BİZDE KALSIN`` isimli tiyatro oyununu sergilediler..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER