Eğitim

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 23 bini aşkın öğrencisi, 9 fakültesi, 8 yüksekokulu, 14 meslek yüksekokulu 11 araştırma ve uygulama merkeziyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi`nin eğitim, öğretim,

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 23 bini aşkın öğrencisi, 9 fakültesi, 8 yüksekokulu, 14 meslek yüksekokulu 11 araştırma ve uygulama merkeziyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi`nin eğitim, öğretim,
26-01-2013 10:18

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 2012 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.

Rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, 23 bini aşkın öğrencisi, 9 fakültesi, 8 yüksekokulu, 14 meslek yüksekokulu 11 araştırma ve uygulama merkeziyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi`nin eğitim, öğretim, araştırma ve hizmet alanlarında başarılı bir yıl geçirdiğini belirtti.

Üniversitenin çalışmalarını her geçen gün daha da zenginleştirip , geliştirdiğini ifade eden Şahin, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin yoğun geçen bir yılı geride bıraktığını söyledi.

Şahin, yaptığı  2012 yılı değerlendirmesinde şunları söyledi.

 “ Gaziosmanpaşa Üniversitesi 23.000’ü aşkın öğrencisi, 9 fakültesi, 8 yüksekokulu, 14 meslek yüksekokulu 11 araştırma ve uygulama merkeziyle eğitim, öğretim, araştırma ve hizmet alanlarında başarılı bir yıl geçirmiştir. Bu yılın ana hatlarını eğitim öğretim, araştırma, hizmet, altyapı yatırımları, yeni açılan fakülte, merkez, bölüm ve programlar,ganize edilen bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler olarak özetlemek mümkündür.

            Üniversitemiz, 2012 yılında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızda eğitim öğretim faaliyetlerimizi örgün eğitim ve yaygın eğitim şeklinde sürdürmüştür. Üniversitemiz, sadece 23.000’i aşkın öğrencisine yükseköğretim müfredatı gereği öğretim vermekle kalmamış aynı zamanda isteğe bağlı kurslar, konferanslar, GOPÜSEM ve ilgili birimler aracılığıyla üniversite dışındaki bireylere de hizmet sunmuştur.

            2012 yılında faaliyete giren ve öğrenci alan İlahiyat Fakültemizin yanında aynı yıl içinde Diş Hekimliği fakültemizin de kuruluş çalışmaları tamamlanmış, hasta kabulü ve öğrenci alımı aşamasına gelinmiştir. 2012 yılının son Senatosunda bölgemizin ve ülkemizin yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eczacılık ve İletişim Fakültelerinin kurulması kararı alınmış ve süreç başlatılmıştır.

            Yeni fakültelerin ve yüksekokulların açılmasının yanında, var olan fakültelere ve yüksekokullara yeni bölümler ve programların açılması açısından da 2012 yılı verimli bir yıl olmuştur. Bu çerçevede Fen-Edebiyat Fakültesinde çağımızın talep gören bölümlerinden biri olan Moleküler Biyoloji ve Genetik; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Mimarlık; Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Grafik Tasarımı ve Geleneksel Türk Sanatları; İlahiyat Fakültesi bünyesinde Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, İlköğretim Din Kültürü ev Ahlak Bilgisi bölümleri açılmıştır.

Yine yüksekokullarımızdan Erbaa Sağlık Yüksekokulunda Hemşirelik bölümü; Turhal Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Moda ve Tekstil Tasarımı, Grafik Tasarım, Bankacılık ve Sigortacılık, Acil Yardım ve Afet Yönetimi; Niksar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda İnsan Kaynakları Yönetimi, Gıda Teknolojisi, Restorasyon ve Konservasyon, Bankacılık ve Finansman, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık; Koyulhisar Meslek Yüksekokulunda Yaşlı Bakımı; Pazar Meslek Yüksekokulunda Evde Hasta Bakımı; Turhal Meslek Yüksekokulunda Grafik Tasarımı, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Elektronik Haberleşme Teknolojisi (İkinci Öğretim); Tokat Meslek Yüksekokulunda Emlak ve Emlak Yönetimi, Yapı Denetimi; Zile Meslek Yüksekokulunda Mimari Restorasyon; Tokat Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Anestezi, Diyaliz, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Radyoterapi, Odyometri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Ameliyathane Hizmetleri, Elektronörofizyoloji, Patoloji Laboratuar Teknikleri, Fizyoterapi, İş ve Uğraşı Terapisi, Ağız ve Dil Sağlığı, Diş Protez Teknolojisi, Çocuk Gelişimi, Yaşlı Bakımı, Evde Hasta Bakımı programları açılmıştır.    

            2012 yılında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Makine, Bilgisayar ve Endüstri Mühendisliği bölümleri, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde de Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin açılması kararları Senatodan geçirilmiş ve Yüksek Öğretim Kurumuna teklif edilmiştir. 

            Üniversitemiz eğitim öğretimin yanında araştırmaya da önem veren bir kurumdur. 2012 yılı 3 yeni araştırma merkezinin kurulduğu yıl olmuştur. Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi, Türkçe Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi 2012 yılında kurulan merkezlerimizdir.

            2012 yılı itibariyle toplam 23,657 olan öğrencilerimizin 1730’u lisansüstü, 12,107’si lisans ve 9820’si ön lisans öğrencisidir. Bunlardan 16.283’ü il merkezinde, 7374’ü ise ilçelerdedir. 2012 yılında 460 lisansüstü olmak üzere toplam 7080 yeni kayıtlı öğrencimiz vardır. 2012 yılında üniversitemize kayıtlı yabancı uyruklu öğrencilerin sayısı ise  39’dur.

            2012 sonu itibariyle Üniversitemizde toplam 1927 personel vardır. Bunlardan 1039’u akademik, 888’i idari personeldir.

Üniversitemiz, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının başka üniversiteleri, başka şehirleri ve başka ülkeleri görmelerine,adaki eğitim sistemlerini tanımalarına ve yeni ufuklar keşfetmelerine önem vermektedir. Bu çerçevede değişim programlarına hem yönetimsel hem de maddi anlamda ciddi destekler vermektedir. Öğretim elemanlarımız YÖK’ün ve Üniversitemizin kaynaklarından faydalandılar. 84 öğrencimiz Erasmus kapsamında başka üniversitelerde eğitim aldı. 20 öğretim elemanımız da bu çerçevede yurtdışına gitti. Toplamda 164 öğrenci Farabi değişim programından faydalandı. Öğrencilerimizin kolay istihdam edilebilmeleri ve değişim programlarına daha etkim katılabilmeleri amacıyla başarılı öğrencilerimize yönelik ücretsiz İngilizce kurslarıganize ettik.

            2012 yılı altyapı açısından son derece yoğun bir yıl olarak geçti. Büyük yatırımlar arasında Ortak Amfi ve Derslik inşaatı, Eğitim Fakültesi inşaatı, Diş Hekimliği Fakültesinin düzenlenmesi, İlahiyat Fakültesinin düzenlenmesi, Merkezi Araştırma Laboratuarı, Kapalı Yüzme Havuzu, Tokat Teknopark Kuluçka Merkezi ve İdare Binası ve Uygulama Oteli sayılabilir. Bunların yanı sıra büyük onarım, peyzaj çalışmaları, kütüphane, bilgi işlem altyapısı gibi alanlarda Üniversitemizde iyileştirmeler yapıldı.

            Sosyal Tesislerimizde yapılan düzenlemeler ve iyileştirmeler Üniversitemizin öğrencilerine, personeline ve dışarıdan gelen konuklara daha iyi hizmet verme anlamında Üniversitemizi zenginleştirdi.

2012 yılı sadece eğitim-öğretim ve altyapı açısından değil etkinlikler açısından da yoğun bir yıl oldu. Yazar Mehmet Niyazi Özdemir’e, Üniversitemizin verdiği fahri doktora, Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla yapılan Teknopark temel atma töreni, Mevlana’yı Anma Programı, Cemalnur Sargut Konferansı, Neşet Ertaş’ı Anma Programı, I. Okul Yöneticileri Kongresi, Kromatografi Kongresi, Çocuk Hakları Sempozyumu, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu, Üstün Yetenekliler Eğitimi Çalışmayı, Biomed Çalıştayı, Bioenerji Çalıştayı, Sağlık Biliminde İnovasyon Çalıştayı ve kamu kurumları ile işbirliği yapılarak düzenlenen toplantılar bu etkinliklerden sadece birkaçıdır.

2012 yılında sosyal ve bilimsel etkinliklerimizin en önemlisi Üniversite yerel yönetimler ve şehir işbirliğinin somut bir örneği olan ve çok sayıda katılımcının katkıda bulunduğu Tokat Sempozyumudur. Valilik, Belediye, Üniversite ve Tokat Kent Konseyinintaklaşa düzenlediği sempozyum 1-3 Kasım 2012 tarihleri arasında Üniversitede yapıldı. Tokat seramiğinden Tokat’ın tarihteki durumuna kadar pek çok konunun ele alındığı sempozyumda, 40 farklı kurumdan 130 bildiri sunuldu. 

Üniversite-sanayi işbirliğinin başarılı örneklerinden olan ve Üniversite mensuplarıyla sektör çalışanlarının işbirliğiyle gerçekleştirilen SAN-TEZ Teknogirişim Çalıştayı ve Tokat’ta Tarım ve Gıda Sanayii çalıştayı, Üniversitemizin 2012 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerden birkaçıdır.

Üniversitemiz, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini 2011 yılında kurmuştu. Bu merkezin etkin olarak çalışmaya başlaması amacıyla bazı program ve bölümlerdeki dersler 2012 yılında Uzaktan Eğitim çerçevesinde verilmeye başlandı.

Üniversitemiz, kalite çalışmalarına 2012 yılında planlı programlı bir şekilde devam etti. Başarılı olunan alanlar teşvik ve takdir edilirken, zayıf yanların güçlendirilmesi adına gerekli adımlar atıldı. Kalite Koordinatörlüğü ve Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (ADEK) sorunların tespitinde katkıda bulundu.

Üniversitemiz, Üniversitenin ve şehrin tanıtımına önem vermektedir. Bu amaçla 2012 yılında bir dizi çalışmalar yapılmıştır. Üniversite öğrencilerinin çok büyük bir kesiminin şehir dışından geldiği hesaba katılarak “Tokat’ı Tanıyalım Tokat’ı Tanıtalım” sloganı çerçevesinde öğrencilerimize şehri tanıtma faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. 2012 yılında AB Projeleri, IRCICA heyeti ve benzer nedenlerle Üniversiteye yaklaşık 150 yabancı misafir gelmiş ve onlara da şehrimiz ve Üniversitemizin tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca çevre illerde ve uygun fuarlarda Şehrimizin ve Üniversitemizin tanıtımı yapılmakta, bu amaçla çevre illere çeşitli geziler düzenlenmektedir.

            Üniversitemizin hizmet sunduğu alanlardan biri de sağlık alanıdır. Sağlık alanında 2012 yılı başarılı ve yenilikle dolu bir yıl olarak değerlendirilebilir. 2012 yılında poliklinik sayımız yüzde 20 artarak 291,408’e, ameliyat sayımız yüzde 40’lık bir artışla 1300’e; yatan hasta sayımız yüzde 20’lik bir artışla aylık 1528’e ulaşmıştır. Hastanemizde Nükleer Tıp, Radyosyon Onkolojisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanlığı alanlarında uzmanlar çalışmaya başlamıştır. Çocuk Acil Ünitesi, Kemoterapi Ünitesi, Yeni Doğan ve Çocuk Yoğun Bakım Üniteleri, Doğumhane ve Nükleer Tıp Ünitelerinin açılması konusunda çalışmalara başlanmıştır. Bu birimler önümüzdeki aylarda tamamlanarak hizmete girecektir.

            Üniversitemiz, 2013 yılında da akademik ve idari personelimizin, şehrimizin, öğrencilerimizin katkı ve gayretleriyle çalışmaya, üretmeye, öğrencileri daha donanımlı yetiştirmeye, ülkemizin sorunlarına çözüm üretmeye, uygun kurum ve birimlerle işbirliği yapmaya ve mevcut işbirliklerini geliştirmeye gayret edecektir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER