Sağlık

Ayvacık sağlık kompleksi 3 ay erken hizmete girecek

Ayvacık sağlık kompleksi 3 ay erken hizmete girecek
11-08-2023 15:09

Samsun’un Ayvacık ilçesinde koruyucu sağlık ve 112 acil sağlık hizmetlerini tek çatı altında toplayacak sağlık kompleksinin resmi teslim tarihinden 3 ay erken hizmete girmesi planlanıyor.


Samsun Ayvacık ilçesinde yapımı devam eden ve ilçedeki koruyucu ve acil sağlık hizmetlerinin tek merkezden kontrol edilmesini sağlayacak sağlık kompleksi inşaat alanını ziyaret ederek yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, tesisin resmi teslim tarihi olan Haziran 2024’ten yaklaşık 3 ay önce yeni yılın ilk çeyreğinde hizmete girmesinin planlandığı müjdesini verdi.


Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Ayvacık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yılmaz Dündar ve Hastane Müdürü Yaşar Demir’in de yer aldığı ziyarette Sağlık Müdürü Oruç, sağlık kompleksi bünyesinde bulunan Ayvacık Toplum Sağlığı Merkezi, Ayvacık Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyon alanlarında incelemelerde bulundu. 2023 yılında açılması planlanan merkezin hizmete girmesiyle Ayvacık ilçesinde koruyucu hekimlik hizmetleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Toplum Sağlığı Merkezi faaliyetleri tek bir merkezden koordineli ve güçlü bir şekilde yürütülecek.


Sağlık kompleksinde ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde uygulamaya başlayacağı Aile Diş Hekimliği uygulaması da Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hayata geçirilecek.



Ayvacık sağlık kompleksi 3 ay erken hizmete girecek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER