İlçeler

Aydınlık Evler Mahallesi sakinleri iki yıldır süren su sıkıntılarından dolayı Niksar Belediyesini protesto ederek Aydınlıkevler yolunu kısa süreli ulaşıma kapattılar.

Aydınlık Evler Mahallesi sakinleri iki yıldır süren su sıkıntılarından dolayı Niksar Belediyesini protesto ederek Aydınlıkevler yolunu kısa süreli ulaşıma kapattılar.
21-10-2013 09:26

Aydınlık Evler Mahallesi sakinleri iki yıldır süren su sıkıntılarından dolayı Niksar Belediyesini protesto ederek Aydınlıkevler yolunu kısa süreli ulaşıma kapattılar.

Verilen sözlerin tutulmamasından dolayı çılgına dönen Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri su sorunun kısa sürede çözülmesini istiyorlar. Niksar`da üvey evlat muamelesi gördüklerini belirten mahalle sakinleri, hergün itfaiye marifetiyle su sıkıntısının önüne geçilmeye çalışıldığını ve bu suyun mahalle halkını hasta ettiğini söylediler.

Aydınlıkevler Mahallesini kısa süreli ulaşıma kapatan mahalle halkı temiz su hakkımız diyerek belediyeyi göreve davet ettiler. Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Ahmet Unat yaptığı açıklamada; ``Aydınlıkevler Mahallemizde yaklaşık iki yıldır su sıkıntısı var. Bize tek bahaneleri ise bahçe sulaması yapıldığından su yetmiydeniyor. Yağmurlu günde bahçe sulaması mı olur ki kesinti yapılıyor. Bu yılın başından beri yok bir ay sonra bitecek, iki ay sonra bitecek, Ramazan Ayı ve şimdide Kurban Bayramı. Kurban Bayramında inanılır gibi değil yine sular yoktu. İtfaiye marifetiyle bize her gün üç beş araba su getiriyorlar. Bu su getirmelerle beraber mahallede hastalıklar başladı. Hergün mahallemizden birçok insan karın ağrısı ve ishal şikayeti ile hastaneye gitmektedir. Ama bu durum onların ne kadar umurlarında onuda bilmiyoruz. Bizim sevdiğimiz bir kimyager abimize sorduk. Suyun ağır materyallere sahip olduğunu söyleyerek, kesinlikle suyun insan sağlığı için zararlı olduğunu söyledi. Ama bunu alacağımız raporlarla tescil ettirip gerekeni yapacağız. İnsan sağlığı hiçe sayılıyor. Sadece suda değil sorunumuz. Kanalizasyon sorunumuz ve refüjlerimizde her hangi bir çevre düzenlenmesi dahi yapılmadı. Toki mevkiine kadar yapılan çevre düzenlemesi nedendir bilinmez burada yapılmadı. Nedeni açık. Toki bölgesinde oy potansiyeli daha çok. Aydınlıkevlerdeki 300 kişinin oyunun yanında nedirki gibi bir düşünce var. Biz gerekirseadaki vatandaşlarla konuşup bunu büyük bir güce çevirebiliriz. Şu anki en büyük sorunumuz sudur. Susuz kaldığımız için bağırıyoruz. Belediye Başkanını ve Fen İşleri Müdürünü aradık. Geleceklerini söylediler ama hala ses yok. Sadece Su işlerine bakan Abdullah Kütükçü buraya geldi. Eğerki bizi mahalle olarak görmüyorlarsa biz ayrılmak istiyoruz. Bize kimse üvey evlat muamelesi yapamaz`` dedi.

Mahalle sakinleri ise bayram dolayısıyla evlerinde temizlik dahi yapamadıklarını belirterek, artık evlerinin kokmaya başladığını söylediler. Cuma namazına gitmek için evlerinde bulunan hazır sularla abdest alamaya çalıştıklarını söyleyen mahalle sakinleri sorunun derhal çözülmesini istediler.

Belediye`de su işlerine bakan Abdullah Kütükçü olay yerine gelerek vatandaşlarla konuştu. Yapılacak çalışmalarla suyun en fazla bir ay içerisinde sağlıklı bir şekilde vereceklerinin sözünü veren Kütükçü, yeni yapılan ve hizmete giren 1000 tonluk deponun Tokide meydana gelen bir arızadan dolayı kullanamadıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri konunun en kısa sürede çözümlenmesini isteyerek dağıldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER