Politika

Saadet Partisi Tokat İl başkan yardımcısı Gökhan Aydın, geçtiğimiz günlerde yasalaşan ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Tasarısı’ adı altında, Müslüman örgüt, grup ve siyasi oluşumlara yapılacak yardımın önünü kesme amacı t

Saadet Partisi Tokat İl başkan yardımcısı Gökhan Aydın, geçtiğimiz günlerde yasalaşan ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Tasarısı’ adı altında, Müslüman örgüt, grup ve siyasi oluşumlara yapılacak yardımın önünü kesme amacı t
19-02-2013 10:13

Saadet Partisi Tokat İl Başkan Yardımcısı Gökhan Aydın, geçtiğimiz günlerde yasalaşan ‘Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Tasarısı’ adı altında, Müslüman örgüt, grup ve siyasi oluşumlara yapılacak yardımın önünü kesme amacı taşıyan tasarıyı eleştiren bir açıklama yaptı.

 Bu yasaya göre Türkiye’nin, ABD ve İsrail’in terörist ilan ettiklerini terörist olarak kabul edeceğini belirten Aydın, “BM’nin Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Sözleşmesi’ne göre hazırlanan kanun tasarısı büyük tartışmaların ardından TBMM Genel Kurulu’ndan geçerek yasalaştı. Terörist kapsamına alınan grup, camia, örgüt ve siyasi yapılara yardım yapanlar da en ağır şekilde cezalandırılacak. yeni yasaya göre ABD ile İsrail’in istemediği ve benimsemediği gruplar tüm dünyada tecrit edilecek, bu kuruluşlara yardım eden kurumlar da “terörü finanse ediyorlar’’ yaftasıyla kapatılacak ve mal varlıklarına el konulacak. Kısacası Türkiye,  ABD ve İsrail’in terörist ilan ettiklerini terörist olarak kabul edecek. Hiçbir yargı kararı, listeye giren bu kurum ve kuruluşları aklayamayacak” dedi.

 Yasanın meclisten geçmesinin ardından  açıklama yapan STK’ların, hükümetle ters düşmeme adına büyük bir vebaletak olduklarını ifade eden Aydın, “Yazdıkları metinlerde AKP ve Hükümet sözcüklerini kullanmayan, yasayı sanki başka bir parti hazırlıyormuş gibi hareket edip, bırakın Hükümeti eleştirmeyi, satır aralarında destek olanlar, ABD ve İsrail’in dümen suyuna nasıl su taşıdıklarını önümüzdeki günlerde karşı karşıya kalacağımız vahim olaylarla anlayacaklar. Hamas başta olmak üzere dünyada küfre karşı mücadele eden Müslüman direnişlere yapılacak yardımların; hükümet tarafından çıkartılan yasayla nasıl engellendiğine hepimiz şahitlik edeceğiz.” dedi.

Aydın, ‘Hükümet yapıyorsa vardır bir bildikleri’ şeklinde hareket ederek beyinlerine ipotek koyan zihniyetin, yasaya karşı takındığı tutuma değinmek istiyorum” dedi.

Aydın, “Sessiz sedasız, tepkisiz davrananlar hükümetin büyük bir yanlışa imza atmasına neden olmuştur. Yasanın Meclis’ten geçmesine engel olmak için Müslümanları bilinçlendirerek, hukuki tepkilerini örgütlemekten uzak duran sözde STK olan bu zihniyetin, kafirin dipçiğinde inim inim inleyen Müslümanların derdiyle dertlendiğini söyleyemeyiz. Neden meydanlara çıkılmadı, neden radyo televizyon yoluyla Hükümete baskı yapılmadı? Neden yürüyüşler, paneller, konferanslar tertiplenmedi? Ne yani şimdi Hamas’a, Hizbullah’a (Lübnan), İslami Cihad’a, İhvan-ı Müslimin’e, El-Fetih’e terörist mi diyeceğiz?” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER