Eğitim

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7-9 Yaş Aile Eğitimi Programı Uygulayıcı semineri sona erdi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  7-9 Yaş Aile Eğitimi Programı Uygulayıcı semineri sona erdi.
28-01-2013 09:45

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  7-9 Yaş Aile Eğitimi Programı Uygulayıcı semineri sona erdi. Seminer sonunda   54 aileye düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.  

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 21-25 Ocak tarihleri arasında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde başlatılan 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı Uygulayıcı Eğitim Semineri düzenlenen tören ile tamamlandı.

Törene Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İl Sağlık Müdürü Dr. Saadettin Yazı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Cem Gül, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu törende yaptığı açıklamada 7-9 yaş aile eğitim programının çok potansiyelli bir program olduğunu belirterek, “sadece anne baba gibi gözüküyama aslında 7-9 yaş arasındaki çocuklara da eğitim kapsamı var. Bu program kapsamında 7 bin 500 rehberlik öğretmenine eğitim verildi. Bunu Milli eğitimin pozisyonunu düşündüğünüzde 15 milyon ve aileleriyle birlikte bu program kartopu gibi düşünülen bir program. Bunun sonuçlarını çok çabuk görmek mümkün değil. Eğitim açısından Tokat çok şanslı iller arasında” diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı, “ 7-19 yaş eğitiminin önemini belirterek, rehber öğretmenlerimizin eğitimin ardından şimdide anne ve babalara verdik. Biz istiyoruz ki bu eğitimlerin artırılması. Bu eğitimden tüm anne ve babaların geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı tarafından sertifikalar takdim ettiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER