Eğitim

Artova İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce 2013 yılı eğitim çalışmaları kapsamında Artova Lisesinde “Adres Kayıt Sistemi Eğitim Semineri “verildi.

Artova İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce  2013 yılı eğitim çalışmaları kapsamında Artova Lisesinde “Adres Kayıt Sistemi Eğitim Semineri “verildi.
29-01-2013 09:55

Artova İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce  2013 yılı eğitim çalışmaları kapsamında Artova Lisesinde “Adres Kayıt Sistemi Eğitim Semineri “verildi.

 

Artova İlçe Nüfus Müdürü Aydın Kılıç başkanlığında   Artova Lisesi Müdürlüğü Toplantı salonunda  verilen “ Adres Kayıt Sistemi” ile ilgili bilgilendirme seminerine öğrenciler  katıldı. Seminerde nüfus teşkilatının merkez ve taşra yapılanması, İlçe Nüfus Müdürlüğünün görevleri, adres kayıt sistemi kavramı, yerleşim yeri ve diğer adres tanımları, adres kayıtlarını bildirmekle yükümlü olanlar, Köy ve Mahalle Muhtarları ile kurumların sorumlulukları, bildirimde süre , geç bildirim ile gerçeğe aykırı beyan kavramları ile Yeni T.C. Kimlik kartı anlatıldı.

 

Programın sonuç bölümünde İlçe Nüfus Müdürü  Aydın Kılıç öğrencilere hitaben “Adres Kayıt Sisteminin güncelliğinin sağlanarak sistemin işleyişinin sağlıklı ve hızlı yürütülmesinde Kurum ve Muhtarlıkların kendilerine tevdi edilen yasal sorumluluğun yerine getirilmesi kadar Vatandaşlarımızın da adres ile ilgili iş ve işlemlerinde süresi içinde ve gerçek adres beyanında bulunması gerekmektedir. Özellikle adres değişikliği yapılması durumunda Vatandaşlarımızın 20 iş günü içinde adres beyanında bulunmaları  ve İdari Para Cezasına maruz kalmamak için gerçeğe aykırı adres beyanında bulunmamaları gerektiğinden bu konuya gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER