Vali Balcı, Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar`da İncelemelerde Bulundu

Gündem - 3 yıl önce

 

Vali Dr. Ozan Balcı Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar ilçelerinde Valiliğimiz koordinesinde devam eden projeleri yerinde inceleyerek, bilgi aldı.

Geç Turfanda Meyve Bahçesi İncelemeleri

Tarım Tokat projesi kapsamında Başçiftlik`te 1000 dönümlük alanda kurulacak geç turfanda meyve bahçesindeki dikim hazırlıklarını yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “65 bin meyve fidanını önümüzdeki günlerde dikeceğiz. Çiftçimize hayırlı olsun. dedi.

Tokat Kayak Merkezi Güzelleşiyor

Tokat’ın kış sporları merkezi Başçiftlik Kayak Tesisinde Valiliğimiz koordinesinde Gençlik ve SpBakanlığı, Tokat İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ile kazandırılan `teleski` ile yapımı devam eden ‘yürüme bandını’ yerinde inceleyen Vali Dr. Ozan Balcı, “100 metre uzunluğundaki yürüme bandını 150 metreye çıkarıyoruz. Tokat’ımızın kayak merkezini güzelleştiriyoruz. Tokatlı hemşehrilerimizin keyifli bir kış geçirmesini diliyorum. Tokat’ımıza ve Tokatlı vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi.

“Kadınlarımıza Desteğimiz Tam”

Başçiftlik ziyaretinde “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi kapsamında Başçiftlik’te kurulan Kadın Kooperatifinin kullanacağı ve üretim yapacağı binanın inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat merkezde ve ayrıca her ilçede en az bir olmak üzere toplam 14 kadın kooperatifi kurduk. Tokat Kadın Kooperatifleri olarak örgütledik. 6 milyon fon sağladık. Amacımız, Tokatlı kadınlarımızın ürettikleri ürünleri dijital platformda piyasa ile buluşturmak. Kadınlarımıza desteğimiz tam. dedi.

Butik Kütüphane Çalışmaları Sürüyor

Vali Dr. Ozan Balcı, daha sonra Başçiftlik’te butik kütüphane yapılması planlanan arazide incelemelerde bulunarak, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Vali Dr. Ozan Balcı, “İlçemize ve Başçiftlikli hemşehrilerimize güzel bir kütüphane kazandırmayı hedefliyoruz. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Reşadiye Zinav Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Projesi Çalışmalarında İnceleme

Başçiftlik incelemelerinin ardından programına Reşadiye ilçesinde devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölü Tabiat Parkı Peyzaj Projesi çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Dr. Ozan Balcı, Zinav Gölünü güzelleştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Tokat’ımıza, Tokatlı hemşehrilerimize, Reşadiye’mize, Reşadiyeli hemşehrilerimize ve doğaseverlere hayırlı olsun.” dedi.

370 Çiftçimize 32 Bin 500 Koyun Dağıttık

Vali Dr. Ozan Balcı, Reşadiye’nin Çevrecik Köyünde koyunlarını otlatan Durmuş Kılınç’la sohbet ederek, ziyaretinden 15 dakika önce doğan kuzuyu sevdi.  Burada 1 yıl ödemesiz, 0 faizli, 7 yıl vadeli, 5 yılda 500 bin koyun projesinin devam ettiğine işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu yıl 100 bin koyun hedefi ile şu ana kadar 370 çiftçimize 32 bin 500 koyun dağıttık. Amacımız çiftçilerimizin zenginleşmesine ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Ziraat Bankası ile yaptığımız sözleşme ile ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ adı ile Türkiye’ye örnek bir proje geliştirdik. Birçok ilde uygulanmaya başladı. Projemizin sonuçlarını görmek bizi mutlu ediyor. Her zaman çiftçimizin, yetiştiricimizin yanındayız.” dedi.

Tokat Cevizle KalkınıyProjesi

Ziyaretlerine Niksar ilçesiyle devam eden Vali Dr. Ozan Balcı, Tarım Tokat çatısı altında yürütülen Tokat Cevizle KalkınıyProjesi kapsamında Niksar Köklüce’de 16 bin cevizin dikileceği 1000 dönümlük alanda incelemelerde bulundu.  Vali Dr. Ozan Balcı, “İki yıl önce toprakla buluşturduğumuz tohumlar fidan oldu. İnşallah fidanlarımızı yarın dikmeye başlıyoruz. Çiftçilerimize Niksar`ımıza hayırlı olsun.” dedi.

 Niksar Serenli’deki 2 bin 200 dekar alanda kurulan ceviz bahçesinde de incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “Çiftçimizin zenginleşmesi ve üretimin artması için çalışmalımız devam ediyor. Tarımın ve çiftçimizin her zaman yanındayız.” dedi.

Serenli’de Kadın Kooperatifi Çalışmaları

Niksar ziyaretlerinde “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” projesi kapsamında Niksar Serenli’de Kadın Kooperatifinin kullanacağı ve üretim yapacağı binanın inşaat çalışmalarını da yerinde inceleyerek, bilgi alan Vali Dr. Ozan Balcı, Serenli Kadın Kooperatifinde kadınların kullanımına sunulmak üzere alınan ceviz soyma ve kurutma makinesinin hayırlı olmasını diledi. Vali Dr. Ozan Balcı, “Kadınlarımıza destek olmaktan ve hayatını kolaylaştırmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı`ya incelemelerinde ilçe kaymakamları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir eşlik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Göç ve Aile Temalı Yarışmanın İl Birincisi Erbaa`dan

2020-12-07 10:27 - Gündem

Vali Balcı, Başçiftlik, Reşadiye ve Niksar`da İncelemelerde Bulundu

2020-12-07 10:28 - Gündem

Hayat Boyu Öğrenme Kurslarında Uzaktan Eğitim Başladı

2020-12-07 10:26 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi"

03:15 - Gündem

İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

02:26 - Gündem

Dur ihtarına uymayan otomobil direğe çarparak durabildi

02:42 - Gündem

Tokat’ta 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın nedeni EYP olduğu ortaya çıktı

01:07 - Gündem

Ordu’da Tuğçe Kandemir rüzgarı

00:07 - Gündem

Günün Manşetleri

Vali Hatipoğlu: "Ampute olan yaralılarımız var ama yaralıların genel durumları iyi"

03:15 - Gündem

Dur ihtarına uymayan otomobil direğe çarparak durabildi

02:42 - Gündem

İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

02:26 - Gündem

Tokat’ta 5’i jandarma 7 kişinin yaralandığı patlamanın nedeni EYP olduğu ortaya çıktı

01:07 - Gündem

Vali Hatiboğlu açıkladı: 2 kişi gözaltında

00:56 - Gündem