Üniversiteli Mikail tekrar yürüyebilmek için yardım bekliyor

Gündem - 4 yıl önce

Tokat`ta 4 yıl önce sinovyal sarkom kanserine yakalanan üniversite öğrencisi Mikail Yıldırım (20), tekrar yürüyebilmesi için ameliyat olması gerekiyor.

Baba Güngör Yıldırım (46), maddi durumunun iyi olmadığını belirterek oğlunun ameliyatı için yardım bekliyor.

Kent merkezinde yaşayan Güngör ve Kevser Yıldırım (45) çiftinin 4 çocuğundan  ikincisi olan  Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Elektronik Bölümü 1`inci sınıf öğrencisi Mikail Yıldırım 4 yıl önce sağ ayağından sinovyal sarkom kanserine yakalandı. Yıldırım çifti kansere yakalanan çocukları Mikail`i Tokat`ta Devlet Hastanesi`ne götürdü. Burada sağ ayağının kesilmesine karar verilmesi üzerine aile çocuklarını Ankara Onkoloji Hastanesi`ne götürdü. Burada 2017 yılının Mart ayında tümör rezeksiyonu ve modüler tümör protez ameliyatı uygulandı. Ameliyat sonrasında protez çevresinde enfeksiyon nedeniyle 1 yıl süresince tedavisi devam etti. Fakat ayağında bir iyileşme durumu göremeyen Yıldırım ailesi çocuğunun ayağının kesilmemesi için, İstanbul`da bulunan özel bir hastaneye götürdü. Burada Mikail Yıldırım`ın ilk tedavisini yapan doktorlar, protez çevresinde enfeksiyon, peroneal sinir felci, diz hareketlerinde kısıtlanma tespit etti. Yapılacak olan ameliyat ile sağlığına kavuşacak olan Mikail Yıldırım`ın ameliyatı için ise 210 bin TL gerekiyor. Ameliyatın maddi açıdan yüksek olması nedeniyle masrafları karşılayamayacak durumda olan Yıldırım ailesi, kendilerine yardım elinin uzatılmasını istiyor.

Yardım yapmak isteyen vatandaşlar, TR67 0011 1000 0000 0090 4922 51 iban numarasından yardım yapabilirler.

`AYAĞIMIN KESİLMESİNİ İSTEMİYORUM`

Hastalığının sağ ayağında şişme ile başladığın belirten Mikail Yıldırım, “Benim hastalığım ayağım şişti, umursamadım. Oda tümör çıktı. Gittikçe şişlik oluştu. Hastaneye gittim, devlet hastanesinden olumsuz cevap aldım. Üniversite hastanesine sevk ettileradan da olumsuz cevap aldım. Daha sonra Ankara’ya gittik. Ankara’da kemoterapi sürecim başladı. Kemoterapisi gördükten sonra otuz gün ışın tedavisi gördüm. Sonra ameliyat oldum. Ameliyattan sonra 5 ay hastanede yattım. Hastanede yattığım sürede ayağım enfeksiyon kaptı. Tedavi olduktan sonra çıktım ve bir ay sonra tekrar yattım hastaneye. Yedi ayda enfeksiyondan dolayı hastanede yattım. Şuan ayağım iyi değil. Ameliyat olmam gerekiytekrar. Onu da devlet hastanelerinin çoğu olumsuz cevap veriyor. Ayağımın kesilmesini talep ediyorlar. bende kesilmesini istemiyorum. İstanbul’da başka bir hastaneye gittim o da yüklü miktarda para istedi. Şuan ameliyatım için 220 bin TL lazım. Onu da bizim karşılama durumumuz olmadığı için ve babam çalışamıyor. Yardım severlerden yardım bekliyorum” dedi.

`BİZİM GÜCÜMÜZ YETMİYOR`

Hastalığın 5 yıl öncetaya çıktığını ve fark edemediklerini belirten baba Güngör Yıldırım, “Küçük bir şişlikle başladı. Biz önemsemedik çok geçer dedik ama bir yumurta büyüklüğünde oldu. devlet hastanesine götürdüması üniversite hastanesine sevk ettiası da teşhis koydu. Bacağının kesilmesini söyledi. Tabi benada karşı geldim. Çocuğumu aldım Ankara’ya götürdüm. Orada tedavisini başlattık. Oğlum tam olarak kemik kanseri. Diz altından dizine kadar olan aradaki kemiği aldılar, platin takıldı. 5 yıldır akıntısı devam ediyor. Bir sonuç elde edemedik. Beş kez ameliyat yaptırdım. Bir sonuç elde edemedik. Bu süreç içerisinde başka hastanelere de götürdüm. İstanbul’da bir hastane talep ettileraya götürdüm. Orası da çocuğumun ameliyatı için çok büyük bir miktar para istedi. Yüzde elli yürütme imkanı da söyledi. Yalnız bizim gücümüz kudretimiz yetmiyor. 220 bin civarında bir para istedi. Zaten ben kendim çalışamıyorum. Neden çalışamıyorsun diye soracak olursanız. Oğlumun peşinde geziyorum. Eşim ev hanımı, okula giden 2 çocuğum daha var onlarla ilgileniyor. Yani zbir aşamadayız” diye konuştu.

‘ÇOCUĞUMUN ACI ÇEKMESİNE DAYANAMIYORUM’

Yardım kampanyası başlattıklarını belirten Baba Güngör, “Bunu da hayırsever kardeşlerimizden, arkadaşlarımızdan talep edeceğiz. Bu parayı toplayacağız. Tüm Türkiye’ye duyurumuz olsun. Çocuk ne kadar benimse de onlarında olsun. Kendilerinin de evladı, herkes birer anne baba ben çocuğumun sabahlara kadar sancı çekmesine dayanamıyorum. Bu şekilde görüyoruz, bacağı gözümüzün önünde eriyor, kaslar eriyor. Bunlara dayanamıyoruz. Bir anne baba olarak bunlara dayanamıyoruz. Yürüyemiytuvalete biz koluna girip götürüyoruz. Çok zbir durumdayız” ifadelerini kullandı.

Anne Kevser Yıldırım ise, Bir anne olarak oğlumun ameliyat olup iyileşmesini ve yardımseverlerden bu paranın toplanmasını istediğini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ülkücü Şehit Önkuzu Zile`de Anıldı

2019-11-25 12:25 - Gündem

Ülkücü Şehit Önkuzu Zile`de Anıldı

2019-11-25 13:50 - Gündem

Huzur Toplantıları Devam Ediyor

2019-12-02 12:22 - Gündem

 AK Partili Zengin:Özkoç`un o ifadesi ile ilgili dava açabilirim 

2019-11-25 13:53 - Gündem

Tokat Tanıtım Günleri`nde Tokat Kebabı’na yoğun ilgi

2019-12-02 12:17 - Gündem

Emekli Öğretmenler  Bir Araya Geldi

2019-11-25 12:24 - Gündem

Vali Dr. Ozan Balcı`nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

2019-11-25 12:23 - Gündem

Erbaaspor, Cizrespor’a 1-0 mağlup oldu

2019-12-02 12:12 - Gündem

İSTANBUL YENİKAPI’DA TOKAT RÜZGARI

2019-12-02 12:14 - Gündem

Üniversiteli Mikail tekrar yürüyebilmek için yardım bekliyor

2019-12-02 12:23 - Gündem

İlgili Haberler

İlk kez gösteri uçuşu yapan HÜRJET hayran bıraktı

18:23 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve MSB Mehteran Birliği gösterisi ilgiyle izlendi

18:30 - Gündem

Akyurt’ta 19 Mayıs coşkusu

18:34 - Gündem

Tokat’taki patlamaya yardım eden bir kişi sağlık kontrolüne çıkartıldı

18:38 - Gündem

Ordu’da 19 Mayıs kutlamalarını şehrin her köşesine taşındı

18:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Kontrolden çıkan otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

18:46 - Gündem

Trabzon’da park halindeki otomobil alev alev yandı

18:45 - Gündem

Tokat’taki patlamaya yardım eden bir kişi sağlık kontrolüne çıkartıldı

18:38 - Gündem

Motosiklet, minibüs ile çarpıştı: 1 ölü

17:39 - Gündem

D100’de devrilen kamyonetin sürücüsü yaralandı

17:19 - Gündem