TOKATLILAR GÜNÜ’NDE ŞAMPİYON EREN KONUK OLDU

Bu yıl Dünya Tokatlılar Günü kutlamaları kapsamında MasterChef Şampiyonu hemşehrimiz Eren Kaşıkçı Tokatlılar ile buluştu. Kaçıkçı, Üniversitede ve Atatürk Kültür Merkezi’ndeki programlardan önce Başkan Eroğlu ile kameralar karşısına geçti. Tokat’ın tanıtımının çok önemli olduğunu söyleyen Kaşıkçı bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi.

Gündem - 2 yıl önce

 

 

1 Mart Tokatlılar Günü dolayısıyla dün Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve MasterChef Şampiyonu hemşehrimiz Eren Kaşıkçı'nın katılımlarıyla Hıdırlık Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenlendi.

Basın açıklamasına Eren Kaşıkçı'nın yanı sıra eşi Ecem Kaşıkçı, Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat’a Dair sayfasının sahibi Süleyman Üzümcü, MasterChef yarışmacılarından Milhan Erdem katıldı.

“BİZE GÜÇ VERİYORLAR”

Memleketine bağlı Tokatlıların çeşitli platformda Tokat’tan bahsetmesinin önemine değinen Başkan Eroğlu, “1 Mart’ın bizim için ayrı bir yeri var. Birkaç yıldır 1 Mart’ta Dünya Tokatlılar Günü’nü kutluyoruz. Tüm Tokatlı hemşerilerimizin Dünya Tokatlılar Günü’nü tebrik ediyorum. Bugün Eren kardeşimizle birlikteyiz. Kendisi Tokat’ı MasterChef gibi Türkiye’de birçok eve ulaşan bir programda gururla temsil etti. Herkes kendi memleketiyle gurur duymayabilir. Çıktığı platformlarda memleketini parlatmayabilir. Ama Eren kardeşimiz orada Tokat’la ve Tokatlı olmakla gurur duyduğunu her zaman ifade etti. Böyle memleketine bağlı hemşerilerimizin olması bize her zaman güç verecektir” dedi.

YEMEK KÜLTÜRÜNE DAİR VİZYONER PROJELER KONUŞULDU

Eren Kaşıkçı ile vizyoner projeleri hakkında konuştuklarını söyleyen Başkan Eroğlu, “Kişisel olarak açtığı tesislerde menüsüne dahil ettiği Tokat yemeklerinin de şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Proje görüşmelerimizde bir yemek kitabı yayınlamaktan MasterChef programının çekimlerinin burada yapılmasına kadar birçok konu yer aldı. Bununla beraber gastronomi ciddi bir turizm alanı olmaya başladı. İnsanlar o meşhur lezzeti tatmak için kilometrelerce öteden gelip, tadıp gidebiliyor. Şehrimize ünlü şeflerin gelmesi gibi konulardan kendisinden ricada bulunduk. Eren kardeşimiz de mesele Tokat ise her zaman varız dedi. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ANCAK BİRLİKTE BAŞARABİLİRİZ”

Tokat’ın tarihi ve kültürel donanımının efektif kullanılması için çalışmalar yapmak gerektiğini vurgulayan Eroğlu, “Tokat’ımızı daha çok geliştirip büyütmek ve burada yaşayan insanların şartlarını daha fazla iyileştirmek ve onları mutlu etmek istiyoruz. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Tokat’ın tanıtımı için birlik olmaya ihtiyacımız var. Belli müştereklerde ortak paydada buluştuğumuzda başarının çok çabuk geleceğine inancım tam. Belki 1 Mart Dünya Tokatlılar Günü de buna vesile olur. Gelin Tokat’ımızı hep beraber daha iyi tanıtabilmenin gayesi ve gayreti içerisinde olalım” dedi.

“TOKAT’TA YEMEK YEMEK GEREK”

“Tokat’a gelmek gerek, Tokat’ı gezmek gerek Tokat’ta yemek yemek gerek” diyen MasterChef Şampiyonu Kaşıkçı, “Sayın Başkanım ile neler yapabileceğimize dair keyifli bir sohbette bulunduk. Bence herkes takipte kalsın. Çok güzel şeyler olacak Tokat adına, bu coğrafya adına, bu coğrafyanın insanları ve kalkınması adına… Keyifli günler yakında. Baharın gelişiyle biz de geleceğiz. Her şey için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN AYDIN; ERBAKAN HOCAMIZ "YAŞANABİLİR TÜRKİYE" İÇİN ÇALIŞMIŞTI

2022-02-25 10:14 - Politika

‘AKRAN ZORBALIĞI VE TOPLUMSAL CİNSİYET’

2022-02-28 10:12 - Yaşam

YEŞİL SAHADA FİNALİSTLER BELİRLENDİ

2022-03-02 10:08 - Spor

FİDANCILAR GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

2022-03-01 10:09 - Yaşam

“BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYOR, ‘YEŞİLAY VARSA HAYAT VAR’ DİYORUZ”

2022-03-02 10:16 - Sağlık

TOKAT’TIN ALTIN RAKETLERİ

2022-02-25 10:13 - Spor

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLERE PİL DESTEĞİ

2022-02-24 10:18 - Eğitim

ALMUSLULAR SOHBET SOFRASINA YÜCEL VE İPEK MİSAFİR OLDULAR

2022-03-01 10:18 - Gündem

GÜREŞTE KUPALAR SAHİBİNİ BULDU

2022-02-24 10:07 - Spor

TOKATLILAR GÜNÜ’NDE ŞAMPİYON EREN KONUK OLDU

2022-03-02 10:19 - Gündem

İlgili Haberler

Kamerayı görünce gülümsedi, cezayı yiyince “Hayırlı olsun” dedi

03:30 - Gündem

“Alkol yok ki baba” dedi, hem 2.37 promil alkollü hem de ehliyetsiz çıktı

02:28 - Gündem

Park halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi

00:07 - Gündem

Tokat’ta facia gibi kaza: Kafa kafaya çarpışan araçlarda 7 kişi yaralandı

00:13 - Gündem

Virajı alamayan kamyonet dükkanlara daldı

23:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Kamerayı görünce gülümsedi, cezayı yiyince “Hayırlı olsun” dedi

03:30 - Gündem

“Alkol yok ki baba” dedi, hem 2.37 promil alkollü hem de ehliyetsiz çıktı

02:28 - Gündem

Tokat’ta facia gibi kaza: Kafa kafaya çarpışan araçlarda 7 kişi yaralandı

00:13 - Gündem

Park halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi

00:07 - Gündem

Virajı alamayan kamyonet dükkanlara daldı

23:03 - Gündem