TOKAT TARIM KÜLTÜR BAHÇESİ EKO TURİZME HİZMET EDECEK

 Toplantıda Tokat Belediye Başkanı da gündem ile ilgili açıklamalarda bulunarak geride kalan Gastronomi festivalini değerlendirdi.

Gündem - 2 yıl önce

 Toplantıda Tokat Belediye Başkanı da gündem ile ilgili açıklamalarda bulunarak geride kalan Gastronomi festivalini değerlendirdi.Başkan Eroğlu “Milletimizden aldığımız emanetin gereği olarak şehrimizi geliştirmek ve ekonomik olarak büyütmek için ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz.  Şöyle geriye doğru gittiğimizde şehrimiz adına yaptıklarımız; taraflı, tarafsız tüm Tokatlı hemşerilerimizin takdirini kazanmıştır. Biz biliyoruz ki şehrimizin büyümesi için en önemli iki unsur Tarım ve Turizm sektörleridir. İlimiz 14 medeniyete beşiklik etmiş bu kültür birikimi gastronomimize de yansımıştır” dedi.Uzun zamandır düşünülen, konuşulan Gastronomi Festivalini bu vizyonla, şehrin ekmeğini ve ekonomisini büyütmek için tasarladıklarını belirten Eroğlu şu ifadeleri kullandı;“Festivalimiz 4 gün sürdü. Çevre illerden, ilçelerimizden gelen bu coşkuyu bizlerle birlikte yaşayan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizlere yansıyan şehrimiz adına yapılanların esnaflarımız ve hemşehrilerimiz tarafında büyük bir memnuniyet oluşturmuş olmasıdır.

TOKAT TARIM KÜLTÜR BAHÇESİ EKO TURİZME HİZMET EDECEKFestivalde murat ettiğimiz en önemli unsurlardan biri de Tokat Tarım Kültür Bahçesini hayata geçirmekti. Böyle bir Tesisin ihtiyaç olduğu geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 16. Uluslar Arası Eko Turizm Çalıştayında da ortaya çıkmıştır. Bu tesis; hemen öyle alel acele hazırlanmış bir düşünce olmayıp öncesinde düşünülen, hatta Gastronomi Festivalinin en önemli kazançlarından birisi olması tasarlanan bir çalışmaydı. Yapılan tesisle Tokat’ın tarımsal ürün potansiyelini şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlere uygulamalı olarak göstermiş olacağız. Misafirlerimiz Tokat’ın lezzetli ürünlerini dalından kopartacak,  hasadı kendi elleriyle yapacaklar. Dilerlerse de bu hasat ettikleri ürünlerden tesiste leziz Tokat Yemeklerini uygulamalı olarak öğrenmiş olacaklardır.Merkeze bağlı Küçükbağlar Köyümüzde inşa edilen bu tesis sadece Gastronomi Festivali için değil bundan sonra ki yıllarda da şehrimiz Eko Turizmine daha uzun yıllar hizmet verecektir. Çiftçinin ve devletin el ele verdiği bu proje yöre ekonomisinin de canlanmasına katkı sağlayacaktır.  800 metre kare alanda inşa ettiğimiz fırın, kebap ocağı ve yöresel lezzetlerin uygulanacağı bu tesis için 400 bin ₺  civarı bir harcama yapılmıştır. Kullanılan malzemelerin çoğunluğu geri dönüşüm malzemeleridir. Belediyemiz çalışanlarının emeği ile bu güzel tesis ortaya çıkartılmıştır. 800 metrekarelik tesis ile birlikte 40 dönümlük alanda uygulanılacak bu çalışmayla Tokat Tarım Turizmine farklı bir soluk gelecektir. Bu çalışmalar Tokat çiftçisinin çıkış kapısı aradığı ürünlerini daha iyi pazarlamak için fırsat gördüğü bu günlerde şehrimiz adına önemli bir fırsattır.Ayrıca eko turizme katkı sunmak için Tokat Bağ evleri projemizi de hayata geçireceğiz.

FESTİVAL SONUCUNDA ELDE ETMEK İSTEDİKLERİMİZGastronomi Festivali sonunda hedeflediğimiz amaçlar; ▪ Kanaat önderleri iletişimi üzerinden Tokat’ın marka reçetelerini tanıtmak.▪ Doğru ürün için yolculuğun en başı olan tarlaya geri dönmemiz gerektiğini anlatmak.▪ Festival sayesinde şehre kalıcı bir gastro-turizm sosyal tesisi kazandırmak.▪ Öz kültürümüzde yer alan gastronomi zenginliklerini geleneksel yöntemlerden uzaklaşmadan anlatmak. ▪Tesiste hazırlanacak “Biber Sapı, Kabak Kabuğu Yemeği” gibi yemekler sayesinde hiçbir malzemenin atılmadan yemeğe dönüştürülebileceğini gösteren tarihi reçeteler sunarak “Mutfakta Sıfır Atık” prensibini birebir aktarmak.▪Yöre ekonomisinin de canlanmasına katkı sunmak. Uluslararası Mutfak Kültürü Derneği (International Culinary Tourism Association), gastronomi turizminin sadece lüks restoranlar, pahalı yiyecek ve içecekler ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu yaklaşımda gastronomi turizmi, unutulmaz yiyecek ve içecek deneyimlerinin seyahat motivasyonu ve davranışına anlamlı katkısı olan fırsatların sunulduğu bir turizm çeşidi olarak değerlendirilmektedir.Deneyim sırasında yeterli bir hizmetin verilmesi ve doğa ile bağını koparmamış bir tesisin varlığı deneyimin kalıcılığı ve referans sağlanması açısından çok önemlidir. Bereket Hasadı kapsamında kurulan tesis Tokat’a bu anlamda büyük katkılar sunacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

TOKAT TARIM KÜLTÜR BAHÇESİ EKO TURİZME HİZMET EDECEK

2022-09-05 10:43 - Gündem

İlgili Haberler

Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü

00:31 - Gündem

Ocakta unutulan yemek yangına sebep oldu

23:10 - Gündem

Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi

23:16 - Gündem

Protokol ve öğrenciler şehitlikte: “Şehitler tepesi boş değil”

23:19 - Gündem

İtfaiyenin erken müdahalesi faciayı önledi

22:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü

00:31 - Gündem

Ocakta unutulan yemek yangına sebep oldu

23:10 - Gündem

Canlı yayında 8 yaşındaki kızına müstehcen kelimeler kullanan kadın gözaltına alındı

22:35 - Gündem

İtfaiyenin erken müdahalesi faciayı önledi

22:25 - Gündem

Amasya’da selfieci şehzade heykeline boyalı saldırı

21:46 - Gündem