RAHMETLE, MİNNETLE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabul Edilişinin 101. Yıl Dönümü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, 12 Mart Cumartesi günü 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Gündem - 2 yıl önce

 

İl Millî Eğitim Müdürlüğünün bünyesinde Plevne Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlana program, Plevne Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi ve "Yüreklerdeki Akif Sevgisi" adlı resim sergisi gezisi ile başladı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Plevne Anadolu Lisesi Müdiresi Sayın Ülkü Taşar açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Plevne Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Cansu Çaycı ise günün anlam ve önemini belirten Konuşmasını yaptı. Programda ayrıca İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması ve Dillerde Akif Yüreklerde Hürriyet adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrence ödülleri takdim edildi.

“İSTİKLAL MARŞI VE MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY UMUDUN SESİ OLDU”

Öğrencilere ödüllerini takdim eden Vali Dr. Ozan Balcı da günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdi. Programın düzenlenmesinde emeği geçen Plevne Anadolu Lisesi öğretmenlerine, öğrencilerine teşekkür eden Vali Balcı, "Milletlerin geleceklerine yön veren, fikirleri ve yaptıklarıyla milletinin gönlünde taht kuran müstesna şahsiyetler vardır ki geçen zamana rağmen hatıraları her dem tazedir, daima saygı ve minnetle yâd edilirler ve asla unutulmazlar.

Türk Milleti, yetiştirdiği ve tarihe mühür vuran emsalsiz şahsiyetler göz önüne alındığında başka hiçbir milletle mukayese edilemeyecek kadar özel ve saygın bir millettir. Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin vicdanının umudunun sesi olmuştur.

Bağımsızlık mücadelemizin büyükdestanını ve kahramanlığını yazdığı mısralarla anlatan Mehmet Akif Ersoy,Türk milletinin yetiştirdiği büyük bir şairdir. Mehmet Akif Ersoy şiirlerini yazarken Türk milletinin fedakarlığından, cesaretinden, emeğinden ve çalışkanlığından ilham almıştır. Onun mürekkebi de odur. Mehmet Akif Ersoy bizlere, mücadele verilirken Türk milletine inanmanın, güvenmenin ne olduğunu göstermiştir. Hem geçmişe bağlı kalmış hem de Türk milletinin geleceğe daha emin adımlar atması için milletimize umut vermiştir.

Bir milletin millet olmasına katkı sağlayan bilim, kültür, sanat adamları ve şairleri vardır. Bu da bilim, kültür ve sanat adamlarının, şairlerin ne kadar kıymetli olduğunu onlara ne kadar değer vermemiz gerektiğini gösterir. Mehmet Akif Ersoy ortaya koyduğu eserleriyle, kendi tarihiyle, kültürüyle, milletiyle ve öz değerleri ile barışık, bunlarla gurur duyan ve geleceğin Türkiye’sine inanıp onun inşasına çaba sarf eden insanlar istiyor. Mehmet Akif Ersoy gençlerden adaletli olmalarını, merhametli, vatanperver, çalışkan ve aynı zamanda aklını kullanmalarını istiyor. Sadece akıllarını kullanmaları yetmez akıllarını kalpleriyle beraber cesurca kullanmalarını istiyor.

Bizler, bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşıyor, büyük hedeflerimize doğru yürüyor isek, bunu İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.

Zor imkânlara rağmen topyekûn İstiklâl mücadelesi vermiş bir millet olarak tarihimizi, vatanımızın ne şartlar altında kurtulduğunu ve hangi badireler neticesinde kurulduğunu gelecek nesillerimize aktarıp, çocuklarımıza bu bilinci aşılamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. " dedi.

KATILIM YOĞUN OLDU

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programına Vali Balcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, Tokat İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, Tokat Milletvekilleri Mustafa Arslan ve Kadim Durmaz, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, Eğitim Bir Sen Tokat Bir No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Ali Çelik, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Çalışkan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın sonunda Plevne Anadolu Lisesi öğrencileri ile il protokolü günün anısına fotoğraf çekindi.

Haftanın Öne Çıkanları

TAEKWONDO’DA MADALYA YAĞMURU

2022-03-09 10:01 - Spor

TOKAT MİLLİ EĞİTİM SPOR KULÜBÜ HOKEY TAKIMI GÖZ DOLDURDU

2022-03-08 10:00 - Spor

YAZICIOĞLU KİTABI KARDEŞİNE TAKDİM EDİLDİ

2022-03-08 10:11 - Gündem

TOKAT AKADEMİSPOR BASKETBOLDA DOLU DİZGİN

2022-03-14 09:56 - Spor

DSİ SON 19 YILDA TOKAT’TA 9 BARAJ 1 GÖLET YAPTI

2022-03-14 10:01 - Gündem

SP’Lİ IŞIK: “KATİL HERZOG’U ÜLKEMİZDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

2022-03-10 11:28 - Gündem

KADINLAR GÜNÜ’NDE ANLAMLI ARMAĞAN

2022-03-09 10:11 - Gündem

EĞİTİM İŞ’TEN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

2022-03-08 10:03 - Gündem

RAHMETLE, MİNNETLE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

2022-03-14 10:17 - Gündem

DR. BİLAL DURMAZ’DAN TIP BAYRAMI HAFTASI’NDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

2022-03-14 10:05 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma, son kullanma tarihleri değiştirilmiş 1,5 ton ketçap ve mayonez ele geçirdi

12:35 - Gündem

Akşehir’de kural tanımayan motosiklet sürücülerine ceza

12:42 - Gündem

TDV’nin “İlk Kurbanım İlk İyiliğim” kampanyası bu yıl da devam ediyor

12:48 - Gündem

Pursaklar’da Akıl Oyunları Turnuvası düzenlendi

12:52 - Gündem

Bakan Tunç’tan 28 Şubat açıklaması: "Bugün tahliyeler gerçekleşir"

12:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Akşehir’de kural tanımayan motosiklet sürücülerine ceza

12:42 - Gündem

Jandarma, son kullanma tarihleri değiştirilmiş 1,5 ton ketçap ve mayonez ele geçirdi

12:35 - Gündem

Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu

01:44 - Gündem

Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü

00:31 - Gündem

Ocakta unutulan yemek yangına sebep oldu

23:10 - Gündem