MEMLEKETLERİNİ GURURLANDIRDILAR

Gündem - 3 yıl önce

 

Büyük başarı göstererek bir yıl içerisinde bir üst lige çıkan Zile Bedensel Engelliler Gençlik SpKulübü için Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama töreni düzenlendi. Törende sporculara çiçek ve ödül takdim edildi.

 

ligden 2. lige yükselen Zile Bedensel Engelliler Gençlik SpKulübü, dün Vali Dr. Ozan Balcı ile bir araya geldi. Tokat Valiliği önünde gerçekleşen kutlama töreninde Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spİl Müdürü Cemil Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali de hazır bulundu.

UFAK BİR DOKUNUŞLA NİCE GÜZEL BAŞARILAR ELDE EDİYORLAR

Yalova’da yapılan Tekerlekli Basketbol 3. Lig grup müsabakalarında 2. Lige çıkan Zile Bedensel Engelli Gençlik SpKulübü’nün başarılarını tebrik eden Vali Balcı, “İnsana dokunmak ve değer üretmek bizi çok mutlu ediyor. Kulübümüz yaklaşık bir buçuk yıl önce gelmişlerdi. Basketbol oynayabilmek için tekerlekli sandalye konusunda destek istemişlerdi. Biz de karınca kararınca onlara destek olduk. Gördük ki ufak bir dokunuşla nice güzel başarılar elde ediyorlar. Bugün de bedensel engelliler kulvarında 2. Lige yükselmiş olarak geldiler. Kendilerini çok tebrik ediyor, kutluyorum. Engelli sporsularımıza her alanda desteğimizin tam olduğunu ifade etmek istiyorum. Her zaman yanlarındayız, yakınlarındayız. Engelli kardeşlerimizin başarılarını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Daha nice başarılara imza atmalarını diliyorum” dedi.

İLK YILIMIZDA BİR ÜST LİGE ATLAMAKTAN GURURLUYUZ

Vali Balcı’nın vermiş olduğu 7 özel tekerlekli sandalyenin yolun yarısından fazlasını gitmelerine sebep olduğunu kaydeden Zile Bedensel Engelliler Gençlik SpKulübü Antrenörü Hayri Kıyıcıoğlu başarı yolculuklarını şu şekilde özetledi:

“Pandemi dolayısıyla çalışmalarımız çok kısıtlı geçti. Aldığımız özel izinler doğrultusunda 15-20 günlük bir çalışma ile katılabildik. Çünkü federasyon play-off yapma kararını son dakikalarda aldı. Bir ay önce başladığımız idmanlarda kondisyon ağırlıklı çalıştık. Daha çok arkadaşlarla kağıt üzerinde çalışarak hazırlandık. İlk turda tek devre lig usulü bir yarışma şeklinde geçti. Oynadığımız müsabakalarda bir mağlubiyet alarak play-off oynama hakkı kazandık. Diğer takımlarla yaptığımız müsabakalarda da dereceye girerek 2. Lige yükselmeye hak kazandık. İlk yılımızda bir üst lige atlamaktan gururluyuz.”

ENGELLİ BİREYLER EVDEN ÇIKSIN İSTİYORUZ

Ziraat Mühendisi Yasemin Kıyıcıoğlu takımın teknik direktörünün kayınbabası olduğunu ve bu sayede takıma katıldığını vurgulayarak, “Engelli arkadaşların eve kapanmasını istemiyoruz. Bizim gibi sportif faaliyetlere yönelsinler. Biz tekerlekli basketbola yöneldik. Onlar çok geniş alanlar içerisinden istediklerini seçebilirler. İstedikleri alanlarda kendilerini geliştirip daha iyi hissedebilirler. Engelli bireyler evden çıksın istiyoruz. Kapıları açın, çıkın ve sportif faaliyetler ile kendinizi geliştirin. Biz yapabildiysek siz de yapabilir hayal edemeyeceğiniz başarılara imza atabilirsiniz. Biz her şeyin üstesinden gelebiliriz. Engel tanımıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

TURHAL ŞEKER’E YAPILAN YATIRIMIN BEDELİ 30 MİLYON LİRAYI AŞTI

2021-06-20 13:55 - Gündem

ZİLE EVRENKÖYLÜLERDEN AK PARTİ’YE ZİYARET

2021-06-22 11:33 - Gündem

TOKAT KİRAZINA ŞAİR TANITIMI

2021-06-16 12:28 - Gündem

EĞİTİM BİR SEN’İN KURS MUTLULUĞU

2021-06-16 12:24 - Gündem

ERBAASPOR’DA BAŞKAN GÜVEN TAZELEDİ

2021-06-16 12:18 - Gündem

TSO Başkanı Çelik: “SİYASET VE YEREL YÖNETİMLER İŞ İNSANIMIZA SAHİP ÇIKMALI”

2021-06-16 12:34 - Gündem

MEMLEKETLERİNİ GURURLANDIRDILAR

2021-06-22 11:34 - Gündem

BAŞKAN EROĞLU: ÖNCE ALTYAPI, SONRA ASFALT

2021-06-16 12:31 - Gündem

PAZAR KAYMAKAMI’NA YAZICIOĞLU KİTABI

2021-06-22 11:30 - Gündem

İlgili Haberler

Beyşehir-Antalya kara yolunda trafik denetimleri

15:04 - Gündem

Çorum Belediyesi öğrenci ve velileri yalnız bırakmadı

15:11 - Gündem

Öğrenciler sanal ortamdan uzaklaştı satrançta yarıştı

15:19 - Gündem

‘Türkiye Güzellikleri’ Samsun’da

15:34 - Gündem

Polis ekipleri 9 öğrenciyi sınava yetiştirdi

15:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Samsun’da 1 kilo 773 gram metamfetamin ele geçirildi: 3 gözaltı

15:42 - Gündem

Eskişehir’de sokak lambasından kaynaklı yangın paniğe neden oldu

15:35 - Gündem

Polis ekipleri 9 öğrenciyi sınava yetiştirdi

15:34 - Gündem

Avukat Eyüp Eroğlu, yeni avukatlık  bürosunu törenle açtı!  

15:26 - Gündem

Beyşehir-Antalya kara yolunda trafik denetimleri

15:04 - Gündem