Koruyucu ailesi oldukları çocukları için sünnet düğünü yaptılar

Gündem - 4 yıl önce

 

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tokat İl Müdürü Mahmut Özdemir eşi Şafak Özdemir   ile birlikte yaklaşık 2 yıldır koruyucu aile yanında olan çocuğumuzun sünnet merasimine katıldı.

 

Doğan Ailesi yaklaşık 2 sene önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tokat İl Müdürlüğüne başvuru yaparak koruma ve bakım altında kalan 2 çocuğumuza koruyucu aile oldu. Doğan Ailesi geçtiğimiz hafta sonunda küçük çocukları için sünnet merasimi düzenledi. Koruyucu ailesiyle mutlu bir ailetamına kavuşan çocuğun sevincine yakınları datak oldu.

 

Doğan Ailesi, sosyal çevre ve internetten öğrendikleri koruyucu aile hizmetimiz ile ilgili bilgi almak için geldikleri İl Müdürlüğüne ‘Koruyucu Aile’ hizmetinden yararlanmak için dilekçelerini verdi.

 

Tüm şartları yerine getiren aile, Koruyucu Aile Birimi tarafından yapılan çocuk eşleştirmelerini tereddüt etmeden kabul etti.

 

Doğan çifti, 2 yıldır koruyucu ailesi oldukları çocukları için hayallerinde olan sünnet düğünü düzenlemeye karar verdi. Evlerinin önünde düzenlenen sünnet merasiminde davullar ve zurnalar eşliğinde çocuklarımız doyasıya eğlendi. Davetliler, sosyal mesafelerini koruyarak ve koronavirüse karşı tedbirlerini alarak katıldıkları sünnet merasiminde Doğan Ailesini tebrik etti ve iyi dileklerini iletti. Duygu dolu anlar yaşayan Doğan Ailesi, sünnet koltuğunda oturan oğlu ve abisinin karşılıklı oynamasını ilgiyle izledi.

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tokat İl Müdürü Mahmut Özdemir, “Doğan Ailesi, çocuklarımız ile birlikte güzel iletişim kurdu. Çocuklarımız da onlarla beraber çok mutlu. Ailemiz çocuklarımız için gerçekten çok güzel birganizasyon hazırlamış. Çocuklarımız sanki damat oluyormuş gibi sünnet merasimi hazırlamışlar. Bizlerde çok duygulandık ve mutlu olduk. Kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan çocuklarımızın ailetamında yetişmesi için çocuklarımıza anne/baba olabilecek herkesi Koruyucu Aile hizmetimiz ile ilgili bilgi almaları için İl Müdürlüğümüze bekliyoruz. Ben ailemize tekrardan teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum. Bir kez daha Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her koşulda yanlarında olduğumuzu ifade ediyorum. ” dedi.

 

‘HERKES BU DUYGUYU TATSIN’

 

Duygularını saklayamayan baba, “En mutlu günümüz, bunu kelimelerle anlatamıyorum. Yapmış olduğumuz dualar kabul, hayallerimizde gerçek oldu. İnşallah evlatlarımın düğünlerini de yapmak bizlere nasip olur. İmkânı olan herkes bu duyguyu tatsın.” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat’ta trafiğe kayıtlı araç 182 730 oldu

2020-08-04 17:30 - Gündem

Koruyucu ailesi oldukları çocukları için sünnet düğünü yaptılar

2020-08-04 17:31 - Gündem

Almanya`daki Gönüllüden Onlıne Konser

2020-08-04 17:30 - Gündem

İlgili Haberler

Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu

01:44 - Gündem

Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü

00:31 - Gündem

Ocakta unutulan yemek yangına sebep oldu

23:10 - Gündem

Milli Mücadele’nin kadın kahramanlarının giydiği kıyafetler defilede sahnelendi

23:16 - Gündem

Protokol ve öğrenciler şehitlikte: “Şehitler tepesi boş değil”

23:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Kağıt gibi ezilen tırdan yara almadan kurtuldu

01:44 - Gündem

Polis memuru tartıştığı komşusunu öldürdü

00:31 - Gündem

Ocakta unutulan yemek yangına sebep oldu

23:10 - Gündem

Canlı yayında 8 yaşındaki kızına müstehcen kelimeler kullanan kadın gözaltına alındı

22:35 - Gündem

İtfaiyenin erken müdahalesi faciayı önledi

22:25 - Gündem