Kadınların korkulu rüyası debriyaj derdi tarih oldu

Tokatta oto tamiri üzerine 30 yıldır çıraklık, kalfalık ve ustalık yapan Erkan Güney, geliştirilen “Akıllı Debriyaj” sistemini ilde uygulayan tek merkez. Randevu sistemiyle müşterilerine hizmet veren Erkan usta, 3 günlük çalışmanın ardından aracı müşterilerine teslim ediyor.

Gündem - 4 ay önce

Kadınların korkulu rüyası debriyaj derdi tarih oldu

Tokatta oto tamiri üzerine 30 yıldır çıraklık, kalfalık ve ustalık yapan Erkan Güney, geliştirilen “Akıllı Debriyaj” sistemini ilde uygulayan tek merkez. Randevu sistemiyle müşterilerine hizmet veren Erkan usta, 3 günlük çalışmanın ardından aracı müşterilerine teslim ediyor.

Bir Makine Mühendisi tarafından geliştirilen ve manuel araçlarda debriyajı ortadan kaldıran “Akıllı Debriyaj” sistemi özellikle kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Her türlü araca uyumlu olan sistem sayesinde bayanların korkulu rüyası olan araç stop ettirme derdi de tarih oldu.Ankara’da oto tamircisinde çalışan Makine Mühendisi Murat Ünal, “Akıllı Debriyaj” ismini verdiği bir sistem geliştirdi. Bu sistem sayesinde bayanların korkulu rüyası olan debriyaj ortadan kalkıyor.  Rampa yukarı otomatik kalkış desteği sağlayan sistem sayesinde aracı stop ettirme dönemi de son buldu.  Araca yerleştirilen açma kapama tuşu sayesinde de 2 dakika da tekrar sistemi devre dışı bırakıp manuel moda alınabiliyor.  Tokatta oto tamiri üzerine 30 yıldır çıraklık, kalfalık ve ustalık yapan Erkan Güney, geliştirilen “Akıllı Debriyaj” sistemini  ilde uygulayan tek merkez. Randevu sistemiyle müşterilerine hizmet veren Erkan usta, 3 günlük çalışmanın ardından aracı müşterilerine teslim ediyor. “Akıllı Debriyaj” sistemi hakkında bilgiler veren oto tamircisi  Erkan Güney; “Manuel araçlarda uyguladığımız bir sistem. Debriyajı kullanmaktan sizi alıkoyuyor. Yani bir şekilde debriyajı iptal ediyoruz. Aracınız tiptronic vites gibi oluyor.  Duruşu, kalkışı tam otomatik gibi ancak vites değiştirme sizde oluyor. Birinci vitesten başlayarak vitesleri siz değiştiriyorsunuz. Fakat hangi viteste olursa olsun frene bastığınızda  stop etmeden durma özelliğine sahiptir. Kalkarken de tekrar birinci vitese takıp o şekilde kalkış yapabiliyorsunuz. Çok dik olmamak şartıyla herhangi bir rampada yokuş kalkış desteği gibi bir desteği de oluyor. Freni bıraktığınızda tıpkı otomatik vites gibi aracın kendi kendine hareket etmesini sağlıyor ki bu da özellikle  bayanlarda çok iyi bir kolaylık sağlıyor” dedi. İsteğe bağlı manuel olarak da kullanılabiliyor Geliştirilen modlar sayesinde manuel kullanıma da geçişin kolay olduğunu söyleyen Erkan usta;  “Aracın motor içerisine yerleştirdiğimiz bir vanası var. Tabii isterseniz bunu opsiyon olarak elektrikli  sisteme de çevirip hiç kaputu açmadan içeriden de vanayla alma imkanımız oluyor.  O vanayı çevirerek ve içerideki kontrol ünitesinin ana şalterinin ana düğmesini kapattıktan  sonra manuel pozisyonuna geçebiliyorsunuz. Bu işlemi en fazla dışarıdan manuel olarak geçirmeniz gerekiyorsa,  en fazla üç dakika içeriden geçirmeniz gerekiyorsa elektronik şalter taktırmışsanız bir buçuk dakika gibi bir sürenizi alıyor” diye konuştu.

Hem kolay, hem hesaplı, hem de konforlu bir kullanış sağlıyor. Sistemin avantajlarından da bahseden Güney usta; “Debriyaj sisteminizin ömrünü yüzde kırk oranında artırıyor.  Şehir içinde büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü debriyaj kullanmıyorsunuz. Otomatik vites araçla bunun arasındaki  fiyat farkını temel aldığınız zaman mesela herhangi bir manuel ve otomatik vites araçların arasında en az  150 bin Türk Lirası fark oluyor. İkinci el araç alıp şanzımanda sorun çıktığı zaman size en kötü götürüsü 150 bin Türk Lirası civarındadır. Bu riskleri göz önüne alırsak akıllı debriyaj ve her konuda daha iyi bir kolaylık ve daha hesaplı, daha güzel bir kullanış sağlıyor” dedi. Otomatik tadında manuel araç keyfi. Bayiliği 8 ay önce aldıklarını söyleyen Erkan Güney; “Randevu üzerine araçları alıyoruz.  Sol ayağınızı istirahate ayırın. Otomatik tadında manuel araba sürmenin keyfini yaşayın” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat kar özlemi çekiyor! Tokat'a kar ne zaman yağacak?

2024-01-05 14:31 - Gündem

Başkan Adayı Yusuf Bayın: “Modern Stadyumu ve Turhalspor’umuzu ilçemize kazandıracağız”

2024-01-05 14:28 - Gündem

Haluk Arar İyi Parti Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

2024-01-05 14:45 - Gündem

Başkan Ülger: “Akademi kan kaybediyor”

2024-01-03 15:09 - Gündem

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

2024-01-09 16:54 - Gündem

EYÜP EROĞLU İLE TOKAT YÜZYILI BAŞLIYOR

2024-01-07 16:54 - Gündem

Kadınların korkulu rüyası debriyaj derdi tarih oldu

2024-01-09 16:58 - Gündem

Yeni yılda Tokat’ta kaç bebek dünyaya geldi?

2024-01-05 14:23 - Gündem

Yeniden Refah Partisi 57 belediye başkan adayını daha açıkladı

2024-01-09 12:38 - Politika

Serkan Gürses Aksaray’dan ayrıldı

2024-01-08 14:35 - Spor

İlgili Haberler

Başkan Tugay Samsun’da kortej yürüyüşü ve törene katıldı

02:30 - Gündem

Ünlü şarkıcı Kubat, Kırıkkale’de sahne aldı: Binlerce vatandaş 19 Mayıs’ı böyle kutladı

01:13 - Gündem

Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti

01:26 - Gündem

Başörtülü hakimi reddeden uyuşturucu sanığı avukatına suç duyurusu

00:05 - Gündem

Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı

23:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Başörtülü hakimi reddeden uyuşturucu sanığı avukatına suç duyurusu

00:05 - Gündem

Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı

23:28 - Gündem

Kayıp yaşlı adam ormanda ölü bulundu

22:58 - Gündem

Ordu’da bir kişi iple asılı halde ölü bulundu

21:54 - Gündem

Vali Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personelini ziyaret etti

20:29 - Gündem