HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SENDİKASI’NDAN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI

Fikri hür vicdanı hür irfanı hür eğitim çalışanlarının adresi olarak 2021 yılı Aralık ayında kurulan HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN, 52 ilde teşkilatlanmasını sağladı.

Gündem - 2 yıl önce

 

Fikri hür vicdanı hür irfanı hür eğitim çalışanlarının adresi olarak 2021 yılı Aralık ayında kurulan HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN, 52 ilde teşkilatlanmasını sağladı. Bu illerden biri de Tokat ilimiz oldu. Sendikanın Genel Başkanı LEVENT KURUOĞLU, Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Öztürk 30 Mart Çarşamba günü akşamı Tokat'a geldiler. Tokatlı Kurucular Kurulu Üyesi Ali Uzay Sarı, Tokat Temsilcisi Harun Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, eğitim çalışanlarıyla İşeri Tesislerinde akşam yemeğinde buluştular. Sendikanın Tokat Yönetiminde Harun Kaplan ile birlikte Nazım Kepçe, Zekeriya Günay Çekiç, Emrah Oruç, Nizamettin Uçar, Seyfi Karslı yer alıyor.

GENEL BAŞKANA MARŞ SÜRPRİZİ

            Tokat’taki buluşmada, yönetim kurulu üyesi müzik öğretmeni Seyfi Karslı’nın Genel Başkan Levent Kuruoğlu’na sürprizi öne çıktı. Sendika için MARŞ besteleyen Seyfi Karslı ilk kez bu ortamda seslendirdi. Genel Başkan Kuruoğlu bu marştan ötürü oldukça mutlu olduklarını beyan etti.

İL TEMSİLCİSİ HARUN KAPLAN:

“BERABER ISLANIP BERABER ISINACAĞIZ”

            Hürriyetçi Eğitim Sen Tokat İl Temsilcisi Harun Kaplan kısa bir selamlama konuşması yaptı. “Hayali olmayanın geleceği olmaz, biz geleceği düşünerek bir hayal kurduk ve yola çıktık. Tokat Teşkilatımızı kuralı 40 gün oldu. Birkaç kişiyle kurduğumuz hayalimizle bugün bu aşamaya geldik. Hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başlayan Harun Kaplan, “Tokat teşkilatı olarak yerelde eğitimcilerimizin sorunlarına değinmeye çalıştık. Her okulda söylediğimiz şu oldu, yağmur yağarsa hep birlikte ıslanıyoruz, güneş doğarsa hep birlikte ısınıyoruz. Tokat’ta promosyon konusu vardı, akıllarda 5-6 bin lira olarak geçen promosyonu sizlerin sayesinde 10 bin liranın üzerinde bir rakam telaffuz ederek kamuoyu oluşturmaya çalıştık ve başarılı olduk, ilk defa Valilikte Komisyon toplandı ve orada da dile getirdik. Daha sonradan hepimiz okullarda görev yaptığımız için izin konusu gündeme getirdik. Okul okul gezip dile getirdik. Bu haksızlığın giderileceği sözünü aldık. Turhal’da usulsüz olarak 48 kişiye başarı belgesi verilmişti, bununla mücadele ettik. Bir öğretmen arkadaşımızın rahatı bozulmasın diye tüm sorunların üzerine gittik.” diyerek sözlerini tamamladı.

GENEL BAŞKAN LEVENT KURUOĞLU:

“FİKRİ, VİCDANI, İRFANI HÜR ANLAYIŞIMIZ VAR”

            Türkiye’nin bağımsız, arkasında hiçbir siyasi parti olmayan, arkası ön bahçesi bulunmayan bir sendikaya ihtiyaç duyulduğunun belirtilmesi üzerine yola çıktıklarını belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, konuklara hitaben konuşmasında sendikanın kuruluş gayesini dile getirdi. “Hür ve eleştirel düşünceyi özümsemiş ve çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” anlayışıyla bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke kabul ederek, üyelerinin ve tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi, tüm sendikal faaliyetlerde  etik ilkelere uygun davranmayı, çalışanların insan onuruna yaraşır bir yaşantıya kavuşması, çalışma hayatında emeğin en yüce değer olduğunu kabul ederek liyakat ilkesinin hakim kılınması için çalışmalar yapmayı, sendikal hakları evrensel ilkelere ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak hayata geçirmeyi, üyelerinin birlik beraberliğine, mesleki bilgi ve birikimlerine katkı sağlamayı, Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermeyi, ülkede yaşayan herkesin fırsat ve imkân eşitliği içinde çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim ve öğretim hakkından faydalanması için gayret göstermeyi, anayasada ifadesini bulan Türk milliyetçiliği fikrinin  eğitim politikalarında hakim olması için çalışmayı, tarih, kültür, yer altı, yer üstü kaynakları ile doğal varlıklarının korunması için çalışmalar yapmayı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması yolunda Türk millî eğitim sisteminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yönünde görüş ve önerilerde bulunmayı amaç edinmiştir.” dedi.

            Konuşmaların ve sohbetlerin ardından günün anısına Genel Başkanı Levent Kuruoğlu’na İl Temsilcisi Harun Kaplan ve Kurucular Kurulu Üyesi Ali Uzay Sarı tarafından Atatürk fotoğraflı, sendika amblemli, ‘fikri hür vicdanı hür, irfanı hür kamu çalışanlarının sesi’ yazılı tablo hediye edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat Denetimli Serbestlik 2022/1.Dönem Koruma Kurulu Toplantısı yapıldı

2022-03-29 10:22 - Gündem

“Tokat’a dört başı mamur bir havalimanı inşa ettik”

2022-03-25 10:29 - Gündem

“Resim sanatını toplumsal alanda görünür kılıyoruz”

2022-03-29 10:13 - Gündem

MİLLETVEKİLİ ARSLAN VE BAŞKAN BEKLER, KAHVECİLER ve KUAFÖRLER ODASI İLE BİR ARAYA GELDİ

2022-03-31 10:19 - Gündem

ATATÜRK ORTAOKULU İNŞAATI DURUYOR

2022-03-31 10:28 - Gündem

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SENDİKASI’NDAN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÇAĞRI

2022-03-31 16:22 - Gündem

BAŞKAN ÇELİK’TEN SİTEM DOLU SÖZLER

2022-03-29 10:34 - Gündem

KÜMBET DERGİSİ NEVRUZU GETİRDİ

2022-03-29 10:17 - Gündem

BAKAN ÖZER’İN EŞİNDEN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ'NE ZİYARET

2022-03-28 11:02 - Gündem

KAPALI SPOR SALONU İHALESİ ONAYLANDI

2022-03-29 10:18 - Gündem

İlgili Haberler

Saadet öğretmenin öldürülmesine tepki

15:35 - Gündem

Kardeşini vurmakla suçlanıyordu, beraat etti

15:37 - Gündem

Sultanhanı Kaymakamı Abdullah Melikoğlu göreve başladı

15:51 - Gündem

Bafra’da “Hayatla Yarışılmaz" etkinliği

15:52 - Gündem

Kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar istiflenmiş saman balyalarını küle çevirdi

15:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Giresun’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısı düzenlendi

16:02 - Gündem

Polisten vatandaşlara ’dolandırıcılık’ uyarısı: “Aldanmayınız”

15:56 - Gündem

Kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar istiflenmiş saman balyalarını küle çevirdi

15:54 - Gündem

Bafra’da “Hayatla Yarışılmaz" etkinliği

15:52 - Gündem

Kardeşini vurmakla suçlanıyordu, beraat etti

15:37 - Gündem