HER ŞEY ZİLE İÇİN

Gündem - 6 yıl önce

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın, 2017 yılını değerlendirdi. Sargın, geçen yılda hayata geçirdikleri projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Zile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Sargın; “Odalar ve Borsalar Birliği’nin Her İle Bir Okul Kampanyasında Tokat ve ilçe odalarının imzaları ile bu okulumuzu Zile’ye yaptık. Türkiye Odalar Borsalar birliği olarak Sakarya Anadolu Lisesini yaptık. Bu okulumuz bitti ve teslim ettik. Mart ayında açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah açılışa Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılacak” dedi.

KONAK ASLINA UYGUN YAPILIYOR

Zile’nin meşhur konaklarından birini de restore ettirdiklerini belirten Sargın; “Bu arada Giray Han Konağı’nı 200 yıllık bir konağımızı belediyemiz bize tahsis etti. Buranın da tadilatına başladık. Bu konağımızı da aslına uygun şekilde yapıyoruz. Amacımız konağın alt katını müze haline getirmek. Yaşanabilir bir kent müzesi olacak. 4 yabancı dilde animasyonların oynayacağı bir müze hayal ediyoruz. Bu müzede bu şekilde Zile’deki tarihi yerleri turistlere gezdirmiş olacağız. Projelerimiz hazır. Bu konularda Valilik Makamından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden ve Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi olarak destek aldık. Şu ana kadar odamızın kasasından bir lira çıkmadan projelerimizi yürütüyoruz” diye konuştu.

HÜSEYİN GAZİ TEPESİ DAHA YEŞİL OLACAK

Sargın, daha yeşil bir Zile için de çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Hüseyin Gazi Tepemizde Amasya Orman Müdürlüğü ile birlikte bir proje başlattık. Buraya 2 bin 500 tane sedir ağacı diktik. Bu tepe çok kayalıklı bir bölge olduğu için çok meşakkatli bir işti. Amasya Orman Böle Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Orada ağaç dikilecek bir bölüm daha var. Bu konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eğitime zile TSO olarak çok önem veriyoruz. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği içerisinde akredite bir odayız. 5 yıldızlı şekilde hizmet veren bir odayız. İngiltere’deki bir odayla bizim hiçbir farkımız yok. Online sistem ile çalışıyoruz. Türkiye’de Odalar Borsalar Birliğinin şu anda geçtiği elektronik sistemde 50 tane oda seçildi. Siz hiç odaya gitmeden işlerinizi halledebiliyorsunuz. Bu odalardan birisi de bizim odamızdır. İlk 50’ye girmek bizim için çok önemliydi”

ZİLE’DEN URGE PROJESİ

Aynı zamanda bir de URGE projesi başlattıklarını söyleyen Sargın; “Zile’deki gıda ve gıda makineleri yapan firmalarımızı Ekonomi Bakanlığının uluslararası rekabetçiliği geliştirme  projesine dahil ettik. Türkiye’de ilçe oda olarak bu projeyi yapan tek ilçeyiz. Bu projede 100 bin TL para harcadık 75 TL’sini bakanlık verdi. Ciddi destekler alıyoruz. Arkadaşlarımız bu proje ile ilgili bin 586 saat eğitim aldılar. Bununla birlikte odamızın en gurur verici tarafı, kendi proje ekibimizi oluşturduk. Bu ekibimiz konusunda çok iddialıyız. Proje ekibimiz bir buçuk yıl içerisinde 750 bin TL hibe kazandırdı Zile’ye. Bu hibe ödemesiz ve karşılıksız. Zile’ye böylesi bir parayı sokabildik. Bu dar alanda bile biz bunları yapabiliyoruz. Proje mantığını geliştirerek çalışamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ZİLE LEBLEBİSİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Başkan Sargın, Zile Ticaret ve Sanayi Odası olarak unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan leblebiciliği de yeniden hayata geçirmeyi istediklerini vurguladı. “Zile leblebisine yeniden değer katmak için de çalışmalarımız var. Kömeyi ise tescilleyeceğiz. Leblebi imalatı yapan bir esnafın dükkanını aldık ve restore edeceğiz. Burada meşhur Zile leblebisi yeniden Zile üretilecek” dedi.

 

 

 

+++++++++++++++++

 

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ SAKARYA ANADOLU LİSESİ DEVİR TESLİMİ YAPILDI

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Anadolu Lisesi devir teslimi yapıldı.

 

 Devir teslime Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Zile Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Solmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Necati Bice ve Emin Akkoca, Sayman Üye Ali Eryılmaz, Genel Sekreter Ertuğrul Oğuz Şengör katılmıştır.

İlçemize kazandırmış olduğumuz “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Anadolu Lisesi” Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin önderliğinde eğitim yatırımları nihai hedefe ulaşmıştır.

Bununla birlikte 81 İle, 81 Okul Projesi ile bu günlere geldik, bu sürecin üç yıl gibi büyük emek ve gayretler sonucu 2017 – 2018 yılı eğitimine başlamış bulunmakta olup bizlere desteklerini esirgemeyen başta TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Çevre Oda/Borsa Başkanlarım ile bizlere destek verenlere teşekkürlerini ifade eden Başkan Sargın sözlerine şöyle devam ettiler “Bütün yapılan yatırımlarda risk vardır, Ancak eğitime yapılan yatırımda risk yoktur. diye ifade ettiler.

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Avni Başdağ’a yeni okulunda ve yeni eğitim yılında Odalar Birliğimizin son denetimleri sonrası müdürümüze okulumuzun devir teslimi yapmanın hem Meclis Üyelerim, hem de kendi adına onur duyduklarını ifade ederek devir teslimi yaptılar.

 Zile Kaymakamı Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Avni Başdağ olmak üzere ZTSO Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkürlerini ifade ettiler

 

 

 

+++++++++++

 

Zile TSO ve GOÜ Teknoloji Transfer Ofisi, İşbirliği Kapsamında Zile Kömesi için bir araya geldi.

 

Zile Kömesi’nin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılması, raf ömrü analizlerinin yapılması ve uygun ambalaja karar verilmesi amacıyla GOP Teknoloji Transfer Ofisi ile görüşmeler devam etmekteydi. Bu amaçla; Sayın Cemalettin Tabanlıoğlu’nun bağında, coğrafi işaret bültenine uygun şekilde Zile Kömesi numuneleri hazırlandı. Hem üretim süreci, hem de saklama süreci ile ilgili istişarede bulunuldu.

 

Yapılan saha çalışmasına Tokat Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fenercioğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Seyfi, Doç. Dr. Şeniz Karabıyıklı, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Demirdöven, Yrd. Doç. Dr. Kubilay Yıldırım ve Dr. Tuğba Kul Köprülü katıldı. Zile Ticaret ve Sanayi Odasını ise Genel Sekreter Ertuğrul Oğuz Şengör, Proje Koordinatörü Tuğba Vural,  proje uzmanlarımız Muharrem Kankal ve Hüseyin Ayan temsil etti. 

 

Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın “Coğrafi işaret tescili alarak başlattığımız süreci yarım bırakmadık. Bu ürünü bölge ve ülke ekonomisine kazandırmak, başladığımız işi hakkıyla tamamlamak için çalışıyoruz. Ürünün raf ömrünün tayin edilmesi ve ambalaj çalışmaları, pazarlama stratejimiz için kilit noktası. Bu süreci doğru yönetebilmemiz için, önce kilit noktayı çözmemiz gerekli” diye konuştu.

 

 

 

Başkan Sargın ayrıca; bu süreçte emeğini ve desteğini esirgemeyen, Sayın Cemalettin Tabanlıoğlu ve ailesine de teşekkürlerini sundu. 14.12.2017

 

++++++

 

-ZİLENİN EFSANE LEBLEBİSİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

 

 

 

 

Zile’de odun ateşinde kuru nohutla yapılan efsane leblebimiz Odamızın öncülüğünde tekrar gün yüzüne çıkıyor.

    2016 yılında hayatını kaybeden İlçemizde “Karabalak” lakabı ile anılan Sadık Adsan`a ait Sakiler Mahallesindeki işyeri bugün itibariyle Zile Ticaret ve Sanayi Odası adına satın alınmıştır.

  Zile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Sargın konu ile ilgili yaptığı açıklamada: İşyerinin alınmasında merhum Sadık Adsan`ın varisleri olan eşi Sayın Sakine Adsan`a oğulları Hacı Ali ve Fevzi Adsan`a,hayata geçireceğimiz projemizi anlattığımızda bizlere göstermiş oldukları teveccühten ötürü ve bizlere bu işyerini layık görmelerinden teşekkürlerimi arz ediyorum.

    Karabalağın Sadık Usta, çifte kavrulmuş özel leblebisi ve şehrimizde “Lağlek gözü” diye bilinen kırık leblebisi ile dillere destandı. Zile dışında yaşayan gurbetçiler, şehrimize her tatil için geldiklerinde ondan leblebi almak için sıraya girer, günler öncesinden sipariş verip gidecekleri güne kadar hazır olması için beklerdi. Öyle her önüne gelen alamazdı ondan leblebiyi. Eğer içi ısınmazsa, vermezdi el emeği göz nuru leblebisinden onlara...

   Bir çınarın yitişi ile İlçemizin bu kıymeti kaybolmamalıydı dedik ve işyerinde onlarca Sadık Usta yetiştirebilmek için talip olduk. Sadık Usta’yı kaybetmiştik ama onun bu özel ürünü kaybolmamalıydı.

   Bugün resmi süreçler tamamlanarak Karabalağın Sadık Usta’nın dükkânı Odamızca satın alındı. Önce gerekli kurumlara projeler hazırlanarak dükkânın restorasyonu tamamlanacak, ardından da bu dükkânda hem üretim hem kursiyer yetiştirilmesi sağlanacak.

  Bu konuda Başta Adsan ailesi olmak üzere, hayalimdeki projeyi sunduğumda desteklerini esirgemeyen Yönetim Kuruluma ve Meclisimize teşekkür ediyor,İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “ dedi.

 

 

+++++++++++

BAŞKAN SARGIN “HEDEFLERİMİZ 2017 YILINDA OLDUĞU GİBİ 2018 YILINDA DA HIZLA DEVAM EDECEK”

Başkan Sargın YENİ YIL KUTLADI

 

Başkan Sargın; Yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, 2018 yılının İlçemiz ve ülkemiz halklarına sevgi, barış ve ferahlık getirmesi dileğinde bulundu.

Biten bir yılın ardından, umutların ve beklentilerin yenilendiği 2018 yıla giriyoruz. Daha iyiye ulaşmak için her yeni yıl, yeni başlangıçlara daha umutla bakmakta olduğunu ifade eden Başkan Sargın yeni yılda Zile Ticaret ve Sanayi Odası olarak halkımızın ve üyelerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam edecek olmamız 2018 yılı çerçevesinde bir üst noktaya taşımak vizyon ve hedefleri 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da hızla devam edileceği vurgusunda bulundular.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2018 yılının başta tüm insanlığa, Ülkemize ve Zile`mize huzur getirmesini, başarının sürekli olmasını, sevginin hiç eksik olmamasını, birlik ve beraberliğin daimi olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

BİZ HEP BİRLİKTE TOKATIZ

2018-01-15 10:52 - Gündem

HER ŞEY ZİLE İÇİN

2018-01-16 12:29 - Gündem

İlgili Haberler

Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü

00:12 - Gündem

Karısını öldürüp polise teslim oldu

00:20 - Gündem

Ankara’da yağış nedeniyle kontrolden çıkan araç bariyere çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

00:24 - Gündem

Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

00:37 - Gündem

Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı

00:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı

00:44 - Gündem

Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı

00:41 - Gündem

Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

00:37 - Gündem

Ankara’da yağış nedeniyle kontrolden çıkan araç bariyere çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

00:24 - Gündem

Karısını öldürüp polise teslim oldu

00:20 - Gündem