Tokat`ta Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa`nın balmumundan heykelinin de yer aldığı Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi ziyarete açıldı.

Gündem - 9 yıl önce

Devegörmez Mahallesi`nde Atatürk Evi`nin yanında İl Özel İdaresi tarafından satın alınan tarihi konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edildi. İl Özel İdaresi tarafından Tokat Belediyesi`ne devredilen konak, Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi`ne dönüştürüldü. Müzede Çorumlu bir sanatkar tarafından yapılan Gazi Osman Paşa ile II. Abdulhamit`in balmumu heykelinin yanı sıra Osmanlı askeri üniformaları ve dönem kıyafetleri, Gazi Osman Paşa`nın aldığı nişan ve madalyalar ile Plevne savunmasını temsili olarak gösteren minyatür maket askerler yer aldı. Müze, Gazi Osman Paşa`nın vefatının 115`nci yıl dönümünde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Jandarma Binbaşı Akın Nazifoğlu`nun Gazi Osman Paşa`nın askeri kişiliği ve hayatı ile ilgili verdiği bilginin ardından müzenin açılışı yapıldı. Tokat`ın geçmişindeki güzelliği geleceğe taşımak amacında olduklarını ifade eden Vali Cevdet Can`ın Gazi Osman Paşa heykelinin kılıcının eksik olduğunu söylemesi üzerine devreye giren Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, kendi kılıcını müzeye hediye etmek istediğini söyledi. Müzeyi çocukları ile birlikte gezen vatandaşlar ise, oldukça etkilendiklerini ifade ederek, herkesi müzeyi gezmeye davet etti.“Tarih böyle büyük insanları her zaman yad eder”Askeri ve mülki erkanın katıldığı törende konuşan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, müzeye dönüştürülen konağın hem Gazi Osman Paşa`nın hem de Plevne müdafaası ile o dönemlerde yaşanan olayların gelecek nesillere aksettirilmesinde önemli rol üstleneceğini kaydetti. Tokatlı olan Gazi Osman Paşa`nın torunu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Eroğlu, “Tarih böyle büyük insanları her zaman yad eder, yazar. Bir düşman komutanın iftiharına, teşekkürüne kalmış bir Gazi Osman Paşa`mız var. Geçte olsa Gazi Osman Paşa`nın 115. ölüm yıl dönümünde böylesine önemli bir müzeyi kazandırdık. Balmumu heykel birebir boyu ve kilosu ile Gazi Osman Paşa`ya benziyor” diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Havaalanı müjdesini verdi. Aslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından Tokat havaalanı için 28 Milyon TL kamulaştırma bedeli tahsis ettiğini söyledi.

2015-04-06 10:51 - Gündem

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Diş Hekimliği Fakültesi`nin emekli devresini bitirerek güçlü adımlarla hizmet üreten bir fakülte olduğunu söyledi.

2015-04-07 10:24 - Gündem

Tokat`ta Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa`nın balmumundan heykelinin de yer aldığı Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi ziyarete açıldı.

2015-04-07 10:27 - Gündem

Tokat`ın Emirseyit Beldesinin Belediye Başkanı Ertuğrul Ağıl 2. Döneminde tekrar başkan seçilmesinin ardından çalışmalara başladı. 4 aylık durumu değerlendiren başkan Eruğrul Ağıl Başkanlığının 6. yılına kadar yapmış olduğu ç

2015-04-02 13:00 - Gündem

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım yerel ve yaygın basın mensupları ile geçtiğimiz hafta sonu bir araya gelerek bir yılı değerlendirdi. Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan Yıldırım, yaptıklarını ve yapacaklarını anla

2015-04-06 10:47 - Gündem

Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, 2 oy farkla seçimi kazanarak 7. dönem için göreve geldi.

2015-04-07 10:23 - Gündem

Tokat Barosu “Özgecan Aslan” Halı Saha Futbol Turnuvası son buldu.

2015-04-07 10:20 - Gündem

Çağlayan Adliyesi`nde düzenlenen saldırıda şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Tokat`ta gıyabi cenaze namazı kılındı.

2015-04-02 12:59 - Gündem

5 adet 4 yıllık vekil arıyoruz. İş Adresi Merkez: TOKAT Şube :ANKARA

2015-03-31 13:15 - Gündem

Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 170. yılı kutlama programı kap-samında Tokat İl Emni-yet Müdürlüğü`nce sergi açıldı.

2015-04-07 10:21 - Gündem

İlgili Haberler

Engelliler tarafından hazırlanan sergi açıldı

15:19 - Gündem

Yargıtay Başkanı Kerkez göreve başladı

15:20 - Gündem

Başkan Tavlı: “Şehit ailelerimiz ve annelerimiz bizlere emanet”

15:20 - Gündem

Başkan Özdoğan’dan vatan, millet vurgusu

15:23 - Gündem

AK Parti’den kan bağışına destek

15:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Paniklediği için gaz kolunu bırakmayı unutup dükkana dalan motorcu kamerada

16:00 - Gündem

1 kişiyi öldürüp 1 kişiyi yaraladı, mahkemede ise susmayı tercih etti

15:35 - Gündem

Sinop’ta otomobil elektrik direğine çarptı: 2 yaralı

15:33 - Gündem

Damadını öldüren kayınpeder adliyeye sevk edildi

14:54 - Gündem

Karaman’da minibüsün çarptığı yaşlı adam 8 gün sonra hayatını kaybetti

14:43 - Gündem