EROĞLU “TOKAT DOĞA DOSTU YAPISIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

EROĞLU “TOKAT DOĞA DOSTU YAPISIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Gündem - 2 yıl önce

 

Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin organizasyonuyla Tokat Belediyesinin ev sahipliğinde “Kamu ve Sivil Toplum İşbirliği İle Belediyelerde İklim Değişikliği Hakkında Bilgilendirme, Bilinçlendirme ve Eylem Planı Hazırlama Eğitim Programı” Tokat Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. 16 il, 80 ilçe belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarından davetlilerin katıldığı eğitim programının açılış konuşmasını aynı zamanda Türkiye Belediye Başkanları Birliğinin başkan yardımcısı olan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu yaptı.

 

Tabiatın bir daha eski haline dönüştürülemeyecek ölçüde deforme edildiğine dikkat çeken Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Doğaya sahip çıkmak lazım ifadesini cümle olarak söylemek yetmiyor. Bu konuda eylemler ve atılımlar yapmak gerekiyor” dedi. Dünyada doğaya sahip çıkmak için birçok çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan Eroğlu “Ülkemize baktığımızda başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar da bu konuya önem verildiğini gösteriyor. En bariz örneği İklim değişikliği ifadesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın adına eklenmesi, bakanlığın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmesidir” dedi. İklim Değişikliği Çalıştayı’ndan çıkarak raporlarla birlikte şehirleri yöneten kadroların yaptıkları çalışmalarda bu konuyu önceleyen bir tutumda olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Eroğlu “Biz de Tokat olarak bu konuya eğiliyoruz. Her zamankinden daha fazla önemseyerek bu konuda örnek olan illerden biri olacağız. Bu konuda bütün sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ile birlikte belediyelere yüklenen misyonun daha fazla olduğunu görüyoruz. Çünkü belediyeler şehirlerde yapılacak çalışmalarda lokomotif görevi görüyor. Bu sebeple vatandaşlar için yapılan her çalışmada olduğu gibi doğayı koruma, tedbirler alma noktasında belediyelerin diğer kurum ve kuruluşlara göre daha özverili olması gerekiyor” dedi.

Kurmuş oldukları tesisle atık sulardan oluşan kalan çamurun yakılmasından ortaya çıkan buharla her gün altı megawatt elektrik ürettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, artıkların bu yolla bertaraf edilmesiyle suretiyle doğaya enerji üretiminden kaynaklı verilecek zararın önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.  Yıllık 20 bin hanenin ihtiyacı olacak elektrik enerjisini bu yöntemle üreterek bir taraftan zararlı olacak atıkların doğaya karışmasına engel olduklarını, diğer yandan termik ve hidroelektrik santrallere alternatif bir yöntemle hareket ettiklerini ve tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat genelinde doğal hayatın korunması için Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğini kurarak önemli bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Eroğlu şunları söyledi: “Her belediyenin hayvan barınağı yok, köylerde zaten barınak yok. Biz Tokat ilimizde merkez ve 11 ilçemiz,  kırkı aşan beldemiz, özel idaremizin de katılmasıyla 630 köyümüzün içerisinde olduğu Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliğini kurduk. Birliğimiz altı ay önce Cumhurbaşkanımız tarafından kararname ile onaylandı. Çalışmamızı şu şekilde gerçekleştiriyoruz. Ana merkezimizin Tokat il merkezi olacağı Tokat’ı üçe böldük. Sadece kedi ve köpeklerin değil, kanatlı hayvanların, yırtıcıların da yararlandırılacağı içerisinde hayvan hastanesinin bulunduğu 300 bin metrekarelik hayvanların doğal ortamı ormanlık bir alanda tesisimizi, barınak ana merkezimizi kuracağız. Bunun dışında iki ayrı merkezimizi bu çalışmanın istasyonları olacak şekilde kuracağız. Bu sayede Tokat’ın tamamında sahipsiz hayvanları bu şekilde koruma altına almış olacağız” dedi. Tokat’ın neresinden olursa olsun bakıma muhtaç hayvanların birliğin araçları ile alınarak bu tesislere getirileceğini, gerekli bakım ve tedavileri tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakılacağı ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, tesislerin giderlerinin bölgedeki ilçe ve belde belediyelerinin bir yıllık gelirlerinin % 1’i ile karşılanacağını söyledi. Başkan Eyüp Eroğlu, hayvan severlerin evcil hayvanlarını ihtiyaç olduğunda bırakabilecekleri bir hayvan otelinin tesisin içerisinde kurulacağını, yapılacak tesis tamamlandığında bütün Türkiye’ye örnek bir çalışma olmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

Haftanın Öne Çıkanları

MİNİKLER HALTERDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU TOKAT’TAN ÇIKTI

2022-06-14 10:21 - Spor

TOKATLI ÖĞRENCİLER AKIL VE ZEKA OYUNLARINDA YARIŞTILAR

2022-06-14 10:23 - Spor

TDH’DE KORONER BY-PASS AMELİYATLARI TEKRAR BAŞLADI

2022-06-15 11:19 - Gündem

ZİLE GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ 24 HAZİRAN’DA

2022-06-15 11:18 - Gündem

TOKAT KADEM’DEN “METAVERSE DÜNYASINDA GENÇLİK ÇALIŞTAYI”

2022-06-15 11:20 - Gündem

TOKATLI ÖĞRENCİLER DR. GÜRSOY İLE ALMANYA’DA BULUŞTU

2022-06-15 11:24 - Gündem

ZİLE, EĞİTİMDE İLK’LERİN EN’LERİN ŞEHRİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

2022-06-14 10:24 - Gündem

TOKAT KİTAP FUARINDA 10 GÜNDE 1 MİLYON KİTAP OKUYUCUSU İLE BULUŞTU

2022-06-14 10:27 - Gündem

JANDARMA TEŞKİLATININ 183. YIL DÖNÜMÜNÜ

2022-06-15 11:25 - Gündem

EROĞLU “TOKAT DOĞA DOSTU YAPISIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

2022-06-16 10:39 - Gündem

İlgili Haberler

Ulukışla - Pozantı yolunda zincirleme kaza: 2 ölü

00:12 - Gündem

Karısını öldürüp polise teslim oldu

00:20 - Gündem

Ankara’da yağış nedeniyle kontrolden çıkan araç bariyere çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

00:24 - Gündem

Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

00:37 - Gündem

Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı

00:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Alkollü yakalanan sürücünün “Keşke açmasaydım şişeyi” pişmanlığı

00:44 - Gündem

Bolu’da 18 yaşından küçük gençler arasında bıçaklı kavga: 2 yaralı

00:41 - Gündem

Niğde’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

00:37 - Gündem

Ankara’da yağış nedeniyle kontrolden çıkan araç bariyere çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

00:24 - Gündem

Karısını öldürüp polise teslim oldu

00:20 - Gündem