Erbaa Gençlik Merkezi ve Esnaf Kefalet Kooperatifinden Çölyak Hastaları İçin Anlamlı Kampanya

Gündem - 6 yıl önce

Erbaa Gençlik Merkezi ve Esnaf Kefalet Kooperatifinden Çölyak Hastaları İçin Anlamlı Kampanya

Erbaa Gençlik Merkezi ve Erbaa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi bölgeye örnek olacak proje kapsamında Çölyak hastalığı konusunda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak ilçe genelinde ulaştığı hastalar ile Erbaa Gençlik Merkezinde düzenlenen kahvaltı programı ile bir araya geldi.

Genetik bir hastalık olarak tanımlanan çölyak, her yaştataya çıkabiliyor. Çocuklarda tanısı daha kolay konulan bu hastalık büyüme geriliği, sebepsiz karın ağrısı, iştahsızlık, hazımsızlık, gaz şikayetleri gibi belirtiler gösteriyor. Günümüzde her 200 kişiden birinin sorunu haline gelen çölyak hastalığının nedenini, yiyeceklerin içinde bulunan glüten maddesi oluşturuyor.

Kampanya ve çalışmaları hakkında açıklama yapan Erbaa Gençlik Merkezi Müdürü Göksen Tokatlıoğlu “ ilçemizde faaliyet gösteren bir kurum olarak ilçemizin ve ülkemizin farklı sorunlarına ilgi çekmek, bazı konularda gençlerimizin de çalışmalarını bu yöne odaklamak için bir çalışma içine girdik. Ülke genelinde hızla yayılmaya başlayan ‘Çölyak’ hastalığına dikkat çekmek için de böyle bir çalışma başlatmayı uygun gördük. Yaptığımız ön araştırmadan sonra ilçemizde, bu hastalıkla yüz yüze gelmiş vatandaşlarımızın olduğunu tespit ettik. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde onların seslerinin duyulmasının gerekliliğine inandık. Ülke genelinde bazı belediye ve kurumların bu konuda çalışmaları olduğunu da önceden biliyorduk. Hatta bu konuda Türkiye Büyük millet meclisinde geçmiş dönemde bir komisyon kurulduğunu, bu komisyonun dünya genelindeki faaliyetlerini de bildiğimiz için, ilçemizdeki bu insanlara bir nebze olsun yardımcı ve ses olabilmek açısından bu faaliyeti hayata geçirmek istedik. İlçemizde faaliyet bulunan Esnaf Kredi Kefalet kurumunun saygıdeğer başkanı Mustafa Narman Beye konuyu açtığımızda, bize gereken ilgiyi göstermekte gecikmedi. Kurumlarımızın bir araya gelmesiyle çalışmalarımız daha da hızlandı. Yaptığımız çalışmalar da meyvesini verdi ve bizler ilçemizde şuanda 18 aileye ulaştık. Onları bir araya getirmek ve sıkıntılarını duyurmak için de kahvaltı programında bir araya geldik. Eminim ki buganizasyondan sonra çalışmalarımız duyulacak ve bizim ulaşamadığımız diğer ailelere de ulaşma imkanımız olacak. Bununla beraber ülkemizde hızla yayılan bir hastalığın bugün dikkat çekilip inşalara yardımcı olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmamızın ilçemizde örnek bir çalışma olacağını umut ediyor, tüm kurumların böyle konularda daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Son olarak bize çalışmamızda destek sağlayan Mustafa Narman beyefendiye teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz. Gençler bizim için ne kadar önemliyse onların değişik faaliyetler içinde olması da bizim için o kadar önemlidir. Geleceğimizi beraber inşa edeceğimiz gençlerimize de bu çalışmada bizlere destek oldukları için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Erbaa Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi başkanı Mustafa Narman ise yaptığı açıklamada:  “Kendimizi sadece bir kurumun başkanı olarak görmek değil, ilçemizde veya ülkemizde insanların karşılaştıkları sorunların üstesinden gelmek için çalışan bir kurumun başkanı olarak görmek istiyoruz. Bunun için de daha önce farklı çalışmalardatak hareket ettiğimiz Erbaa Gençlik Merkezinden böyle bir talep gelince kendimizi geri planda tutamadık” diye konuştu.

Gençlerimizin böyle bir çalışması varken bizim elimiz kolumuz bağlı durmamız beklenemezdi. Yönetim kurulumuzla konuyu değerlendirdiğimiz de elimizdeki imkânları bu güzel çalışma için seferber etmeyi ülkemiz ve milletimiz için uygun gördük. Bizler de böyle hayırlı bir işe bizleritak eden Erbaa Gençlik Merkezine teşekkür ederiz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tokat Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Tokat’ta Devlet Su İşleri’ne ait 40 bin metrekarelik alanın 20 bin metrekaresinin “Millet Bahçesi” olarak Belediye’ye tahsis edilmesinin ardından, kalan 20 bin metrekarenin neden To

2018-08-06 09:42 - Gündem

Niksar Belediyesi ve Niksar Motosiklet Kulübü tarafından düzenlenen Motosiklet Festivali`nin bu yıl 3`incisi gerçekleştirildi. Festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

2018-08-06 09:48 - Gündem

Tokat’ın Zile İlçesinde bulunan Şeyh Nusrettin Hazretleri Camiinde Özel İdare tarafından restorasyon çalışması başlatılmış.

2018-08-06 09:46 - Gündem

TOPRAK KORUMA KURULU AĞUSTOS AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2018-08-06 09:49 - Gündem

Tokat’ta kaderine terk edilen ata hayvanseverler sahip çıkarak bakımını üstlendi.

2018-08-06 09:41 - Gündem

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, mahalle buluşmalarına devam ediyor. Başkan Eroğlu son olarak Erenler, Seyitnecmettin, Kabe-i Mescit, Camii Kebir Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi

2018-08-06 09:43 - Gündem

Turhal ilçesinde 26 gün önce kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış, komando taburu Erdemlerin de destek verdiği arama çalışmalarına rağmen bulunamadı

2018-08-06 09:38 - Gündem

Tokat’ın Zile İlçesinde sıcaklardan bunalan kuzuların sulama havuzunda serinlemesi renkli görüntülerin yaşanmasına vesile oldu.

2018-08-06 09:42 - Gündem

Erbaa Gençlik Merkezi ve Esnaf Kefalet Kooperatifinden Çölyak Hastaları İçin Anlamlı Kampanya

2018-08-06 09:58 - Gündem

Tokat`ın Erbaa ilçesinde pazar günleri nöbetçi pideci uygulamasına başlandı.

2018-08-06 09:45 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun’da 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası" yürüyüşü

22:13 - Gündem

Köye inen kurt 20 koyunu telef etti

22:15 - Gündem

Bakan Yumaklı: "Amasya’daki hayvana eziyet görüntüleri kesinlikle kabul edilebilir değildir"

22:42 - Gündem

MSB Mehteran Birliği, Bayburt’ta konser verdi

22:55 - Gündem

Milli Savunma Bakanlığından Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel fotoğraf sergisi

21:40 - Gündem

Günün Manşetleri

Köye inen kurt 20 koyunu telef etti

22:15 - Gündem

Amasya’da otomobilin çarptığı genç kız hayatını kaybetti

20:56 - Gündem

Aksaray’da atık kağıt deposunda korkutan yangın

19:17 - Gündem

Türkeli’de kaza

18:55 - Gündem

Samsun’da akıntıya kapılan bir kişi hayatını kaybetti

17:28 - Gündem