“El Ele Omuz Omuza Bu Mücadeleden Başarı İle Çıkacağız”

Gündem - 4 yıl önce

 

Vali Dr. Ozan Balcı, İçişleri Bakanlığı öncülüğünde  “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosuyla korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararların sahadaki uygulamalarını yerinde denetledi.

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, il protokolü ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile gerçekleşen denetimlerde işletme sahipleri ve vatandaşlara  tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ta korona virüs salgını ile vatandaşlarla birlikte yoğun bir şekilde mücadele edildiğini söyledi. 

Mücadeleden Milli Birlik ve Beraberlik İçerisinde Başarıyla Çıkacağız

Amacın sadece bir denetim değil rehberlik etmek de olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, pandemi sürecinden elele, omuz omuza vererek, büyük bir milli birlik ve beraberlik içerisinde başarıyla çıkılacağını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Ama bunu çok önemsememiz lazım. Tokat olarak çok önemsememiz lazım. Biz önemsiyoruz ve gerekli tedbirleri de aldık. Sahada da arkadaşlarımız sürekli görev yapıyorlar. Polislerimiz, jandarma bölgesinde jandarmamız maske, mesafe, hijyen kurallarına uyulması konusunda rehberlik yapıyorlar. İfade ettiğim gibi bizim amacımız cezalandırmak değil. Bizim vatandaşlarımızın her birinin canı çok kıymetli. Tokatlı hemşerilerimizden de şunu rica ediyorum. Lütfen kurallara uyalım, bu çok ciddiye alınması gereken bir şey. Bana bir şey olmaz diye bir şey yok. Her yaştan her gruptan herkese bulaşabiliyor. Özellikle kronik hastaları çok zdurumda bırakabiliyor. Tokat’ta da biz bunu görebiliyoruz. Dolayısıyla toplum halinde beraberce yaşadığımız için birbirimize saygılı olmak, birbirimizin hakkına hukukuna riayet etmek zorundayız. İyi günde kötü günde hep beraberiz. Bu korona sürecinde öncelikle kendimizi korumak, sonra da topluma karşı olan sorumluluğumuz gereği maske, mesafe, temizlik kurallarına uymamız lazım.

 Ayrıca bu işi ayrıntısı ile önemsememiz lazım. Görevlerini yerine getiren kamu görevlilerine de destek vermemiz lazım. Doktorlarımız, ebelerimiz, sağlık çalışanlarımız, cansiperane çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Şükran duygularımızı milletimiz adına ifade ediyoruz. Bizim onlara destek vermemiz lazım. Hem onların emeğini zayii etmememiz lazım, hem de vatandaşlarımızın hakkını hukukunu korumamız lazım. Hastamız var, kronik hastalarımız var, yaşlılarımız var. Toplum  halinde yaşadığımızı unutmamamız lazım. Bu iş çok ciddi. Biz devlet olarak da ciddiye alıyoruz. Tokatlı hemşerilerimizden de isteğimiz onlarında bu işi ciddiye almaları. Hepinize çok teşekkür ediyorum. “ dedi. 

 Duyarlı Olmamız Lazım

Türkiye’deki genel seyir ne ise Tokat’taki seyrin de o yönde olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Vaka sayımız 1 ya da 1000. Bizim için hiçbir şey değişmez. Vatandaşlarımızın hepsi bizler için çok kıymetli. Sayıların bir önemi yok. Bizim amacımız kimseye bir şey olmasın. Dikkatsizliğimizden, özensizliğimizden dolayı kronik hasta bir çocuğumuz mağdur olsa üzülmez miyiz. Bir yaşlımız mağdur olsa, entübe olsa, yoğun bakıma alınsa  üzülmez miyiz? Dolayısıyla biz bunları önemsiyoruz.

Ama işi ciddiye almamız gerektiğini ifade ediyorum. Yakında okullar açılacak ve yüz yüze eğitime geçilecek. Öğrenci ile bağı olmayan hiçbir aile yok. Okulları açmamız için bizim de duyarlı olmamız lazım. Okulları hep birlikte açabilmemiz için kurallara dikkat etmemiz lazım.

Bizler denetimlerimize devam edeceğiz.  Herkes kamu görevlileri ve denetim ekiplerine yardımcı olsun. Mahalle timleri de kurduk. Onlar da bu izolasyondaki insanları uyaracaklar ve takip edecekler.

İnşallah biz hep beraber Tokat olarak elele omuz omuza bu mücadeleden başarı ile çıkacağız. “ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Doç. Dr. Eyüp Çağatay Zengin Tokat`ta görevine başladı

2020-08-25 18:13 - Gündem

Covid-19’la Mücadelede Tüm İş Kollarına Yönelik Sahada Denetimler Devam Ediyor

2020-08-20 17:41 - Gündem

Dedeman’dan Tokat turizmine destek-

2020-08-24 17:47 - Gündem

Özdemir, Niksar Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde Çocuklar ile Biraraya Geldi

2020-08-25 18:11 - Gündem

Tokat Belediyesi’nden Asfalt Hamlesi

2020-08-20 17:46 - Gündem

Reşadiye’de Korkunç Kaza; 4 ölü, 3 yaralı

2020-08-23 17:51 - Gündem

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Yapıldı

2020-08-25 18:12 - Gündem

Özdemir Vali Yardımcısı  Sarı’ya Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

2020-08-21 17:56 - Gündem

“El Ele Omuz Omuza Bu Mücadeleden Başarı İle Çıkacağız”

2020-08-25 18:13 - Gündem

Yücel Bulut Teşkilatı Uyardı: “Fitneden Uzak Durun”

2020-08-23 17:49 - Gündem

İlgili Haberler

Başörtülü hakimi reddeden uyuşturucu sanığı avukatına suç duyurusu

00:05 - Gündem

Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı

23:28 - Gündem

Ordu’da bir kişi iple asılı halde ölü bulundu

21:54 - Gündem

1919 metrelik Türk bayrağıyla yürüdüler

22:20 - Gündem

Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı

22:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Başörtülü hakimi reddeden uyuşturucu sanığı avukatına suç duyurusu

00:05 - Gündem

Derbi sonrası kan aktı: 3 yaralı

23:28 - Gündem

Kayıp yaşlı adam ormanda ölü bulundu

22:58 - Gündem

Ordu’da bir kişi iple asılı halde ölü bulundu

21:54 - Gündem

Vali Hatipoğlu, patlamada yaralanan jandarma personelini ziyaret etti

20:29 - Gündem