Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKAT’TA BİR HAFTADA VAKA SAYISI İKİYE KATLANDI

Sağlık Bakanı Koca, 22-28 Ocak tarihleri arasında illere göre vaka sayılarını açıkladı. Buna göre, 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı Tokat’ta bir önceki haftaya göre ikiye katlanarak 743,65 oldu.

Sağlık Bakanı Koca, 22-28 Ocak tarihleri arasında illere göre vaka

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı haftalık koronavirüs haritasına göre, 100 bin kişide görülen vaka sayısı son 1 haftada en çok artan 10 il Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt, Manisa oldu.

Sağlık Bakanı Koca, Twitter’daki hesabından Covid-19’da 22-28 Ocak’ı kapsayan, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Haritaya göre İstanbul’da 100 bin kişide görülen vaka sayısı son 1 haftada 1245,73’ten 889,58’e düştü. Ankara’da vaka sayıları 725,62’den 1003,30’a İzmir’de ise 729,81’den 961,57’ye yükseldi. Haritaya göre vaka yoğunluğu en az olan iller 60,90 ile Van, 98,66 ile Adıyaman ve 118,55 ile Antalya oldu. Bakan Koca, vaka yoğunluğu önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa olduğunu belirtti.

120 NOKTADA AŞI UYGULANIYOR

Tokat’ta bir önceki haftada 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısı 390,56 iken 353,09 oranında ki artış tedbirlerin yeniden gündeme getirilmesini sağladı. Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara 3. doz hatırlatma aşılarını olmaları konusunda çağrıda bulunmaya devam ediyor. Tokat İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz aşı çağrısında, “Tüm vatandaşlarımızı bir kez daha aşı olmaya davet ediyoruz. Aşı virüse karşı elimizdeki en güçlü silah. Vatandaşlarımız ilimiz genelindeki tüm Aile Sağlığı Merkezlerimizde, tüm Devlet Hastanelerimizde, İlçe Sağlık Müdürlüklerimizde, Toplum Sağlığı Merkezlerimizde, Özel Hastanede, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinde, Novada Alışveriş Merkezinde randevulu ve randevusuz şekilde aşılarını yaptırabilirler. Ayrıca sabit ve mobil saha ekiplerimizle de ilimiz genelinde toplam 120 noktada aşı uygulanmaktadır. Sizleri aşı olmaya bekliyoruz” dedi.