Spor

YAVRU KUZU BABASINDAN PAZUBANDINI KAPTI

Turhalspor’da forma giyen orta saha oyuncusu Mehmet Menderes Önkuzu, kaptanlık pazubandını oğlu Utku Önkuzu’ya bıraktı.

YAVRU KUZU BABASINDAN   PAZUBANDINI KAPTI
27-01-2023 10:57
27-01-2023 10:59

 

 

Turhalspor’da forma giyen orta saha oyuncusu Mehmet Menderes Önkuzu, kaptanlık pazubandını oğlu Utku Önkuzu’ya bıraktı.

Tokat 1’inci Amatör Ligi B grubunda BAL Ligi mücadelesi veren Turhalspor, 21 Ocak Cumartesi günü Tokat Belediye Plevnespor’la hazırlık maçı yaptı. Gaziosmanpaşa Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Plevnespor 5-0 kazandı.

MEHMET MENDERES ÖNKUZU, KAPTANLIK PAZUBANDINI OĞLU UTKU ÖNKUZU’YA BIRAKTI

Dostluk içerisinde geçen hazırlık maçında yeşil sahalarda pek rastlanmayan olay yaşandı. Tokatspor’da ve birçok takımda oynayan şuanda da Turhalspor’da forma giyen 38 yaşında ki başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Menderes Önkuzu, kaptanlık pazubandını 14 yaşında ki kendisi gibi orta saha oyuncusu oğlu Utku Önkuzu’ya bıraktı. Maçın son 5 dakikasında hocası Fatih Öztürk’un şans vermesiyle oyuna dâhil olan genç yetenek babasından şans öpücüğü aldı. 5 dakikalık oyunda kalan Mimar Sinan Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi 2009 doğumlu Utku Önkuzu, hazırlık maçının bitiminin ardından büyük sevinç yaşadı. Stadyumda bulunan futbolseverlerden de alkış alan genç yetenek tebrikleri de kabul etti.

Turhalspor, Tokat Belediye Plevnespor hazırlık maçının ardından Baba-Oğul heyecanlarını gazetemizle paylaştı.

“OĞLUMLA BERABER AYNI SAHADA AYNI FORMAYI TERLETMENİN ONURUNU VE GURURUNU YAŞADIM”

38 yaşında ki başarılı orta saha oyuncusu Mehmet Menderes Önkuzu, “Şehrin iki güzide takımla güzel bir hazırlık maçı oldu, hem Plevnespor için hem da Turhalspor için. Bunların devamlılığı şehrin futbolun gelişimi için çok çok önemli şeyler. Bunun dışında ayrı bir onur ve gurur daha yaşıyorum. Oğlumla beraber aynı sahada aynı formayı terletmenin onurunu ve gururunu yaşadım. İnşallah herkese futbol hayatı boyunca görmüş, yaşamış ve geçirmiş eski bir futbolcu olarak bu gururu yaşamak nasip olur. Saha içi mesaj vermek gerekirse bunu oğlum için değil bütün futbola gönül vermiş yeni başlayan alt yapılarda mücadele veren kardeşlerimiz için, önceliğinin okul. Derslerinin başarılı olduktan sonra futbola yönelebilirler. Bu işin tek bir sırrı var, işini seveceksin ve çok çok çalışacaksın. Aynı şeyleri oğluma da söylüyorum bunları. Bu iş çalışmaktan geçiyor, başka bir alternatifi yok.”

“KAPTANLIK PAZUBANDINI OĞLUM UTKU’YA DEVRETTİM”

Deneyimli orta saha oyuncusu Önkuzu, “Az önce sözlerimin başında da belirttiğim gibi gurur günümdü. Fatih hocam beni oyundan aldığında görevimi ve Kaptanlık pazubandını oğlum Utku’ya devrettim. Oğluma da ayrı bir gurur ayrı bir onur yaşatmak istedim. Şimdilik pazubandını verdim ama Tokat 1’nci Amatör Ligi bitimine kadar bende olacak, sonrasında tekrar oğluma devredeceğim.” açıklamasında bulundu.

“BABAMDAN BU GÖREVİ ALDIĞIM İÇİN GURUR VERİCİ”

Çok mutlu olduğunu ifade eden Utku Önkuzu ise, “Babam oyundan çıkarken görevini ve kaptanlık pazubandını bana verdiği için değişik duygular hissettim. Maça çıkmadan öncede çok heyecanım vardı. Babamdan bu görevi aldığım için gurur verici ve babamla aynı sahada olmak mutluluk vericiydi. İnşallah bu mutluluk ve sevinç diğer senelerde de yaşarım. Bir günlük olsa da babamdan aldığım kaptanlık pazubandını maç bitinde geri verdim. Babamın yolunda gitmek, onun gibi başarılı olmak ve üzerine koymak hedeflerimin arasında yer alıyor. Babamın bu desteği ve tecrübesi bizlere tam, yolumuz uzun, çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER