Belediyeler

KALEDİBİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜME DOĞRU

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sosyal medya özel yayınında Kaledibi Kentsel Dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

KALEDİBİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜME DOĞRU
10-11-2022 16:38
10-11-2022 16:40

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sosyal medya özel yayınında Kaledibi Kentsel Dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu. 

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sosyal medya özel yayınında Tokat Hürsöz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Fatih Kılıç’ın sorusu üzerine Kaledibi Kentsel Dönüşümü konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Eroğlu “Kaledibi Kentsel Dönüşüm noktası Tokat’taki kentsel dönüşüm noktasında en önemlilerinden biri. Bu kentsel dönüşüm Erenler, Camii Kebir, Kabe-i Mescid ve Kaleardı Semerkant Mahallelerimizi ilgilendiriyor. Toplamda 476 parsel ve 850 haneyi ilgilendiren bir proje. Bir iki katlı evlerden oluşuyor. 850 hane yaşıyor ve bazıları gecekondu ve tapuları bulunmayan haneler de var. Buradaki vatandaşlarımızı taşımak üzere rezerv alanlar belirledik ve dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Erenler Mahallemizin 500 metre ilerisinde Sivas Yolu üzerinde tapuda Ankara Mahallesi olarak geçen, Erenler Mezarlığının hemen karşısında 420 bin metrekarelik alanda imar çalışmalarımızı tamamladık. Buradaki vatandaşlarımızın bir kısmını da Vali Konağı yokuşunu çıkarken yolun sağında bulunan arsalarımıza taşımak istiyoruz. Kentsel dönüşüm yapacağımız mahallemizdeki vatandaşlarımızla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Kaledibinde bulunan vatandaşlarımızın tamamını buralara taşımayı amaçlıyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımızın, kaleden kaya parçaları ve taşlar düşmesi sebebiyle can ve mal güvenliği tehdit altına giriyor” dedi.

Belediye Başkanı Eroğlu, Kaledibi Kentsel Dönüşümün tamamlanmasından sonra bu alanları yeşil alanlar olarak değerlendireceklerini söyledi. Başkan Eroğlu “Bu bölge bizim tarihi akslarımızın hemen arkasındaki bir bölge olması hasebiyle bu bölgede gerekli peyzaj çalışmalarını yaparak güvenli noktalarda tek katlı yeme içme mekanları oluşturarak Tokat’ıma ve Tokat turizmine kazandırmak istiyoruz. Ayrıca buraya 20 metre genişliğinde bir yol açıp çevre yoluna da bağlayarak Gazi Osman Paşa Bulvarına bir alternatif yol oluşturmayı planlıyoruz“ dedi. 

Başkan Eroğlu, Kaledibi bölgesindeki vatandaşların kendilerinden ilk talebinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek “Buraya ziyaretler gerçekleştirdiğimiz zaman burada bizi annemiz, babamız, kardeşimiz gibi güler yüzleriyle samimi bir şekilde karşılayan hemşerilerimiz var. Onların bu talebini gerçekleştirmek istiyoruz. Gönül ister ki, bir iki yılda bu çalışmayı tamamlayalım. Bu dönüşümün bütün yönleriyle 5 milyar Türk Lirasına mal olacağını öngörüyoruz. İlk olarak 76 konutun inşa edileceği birinci etabı tamamlayacağız. Tamamını beş yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Bu bölgede yaşayan hemşerilerimizle kat karşılığı, kamulaştırma, satın alma gibi yöntemlerle anlaşmalar sağlayarak yeni yerlerine taşınmalarını amaçlıyoruz. Çalışmamız tamamlandığında vatandaşlarımız artık huzur içerisinde yaşamlarını sürdürecekleri konutlara kavuşmuş olacaklar” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER