Eğitim

EĞİTİMDE SANAL GERÇEKLİK VE KÜRESEL ÇEVRE ÇÖZÜMLERİ

Erasmus+ “Eğitimde Sanal Gerçeklik ve Küresel Çevre Çözümleri” Hareketliliği İlimizde Gerçekleşti.

EĞİTİMDE SANAL GERÇEKLİK  VE KÜRESEL ÇEVRE ÇÖZÜMLERİ
11-10-2022 14:19

 Erasmus+ “Eğitimde Sanal Gerçeklik ve Küresel Çevre Çözümleri” Hareketliliği İlimizde Gerçekleşti.

 

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2020-1-TR01-KA201-094533 numaralı "Küresel Yaşamın Anahtarı, Doğanın Dijital Dönüşümü" Erasmus+ KA201 projesinin üçüncü Öğrenme ve Öğretme hareketliliği, Slovakya, Belçika, Portekiz ve İspanya'dan ilimize gelen katılımcılarla 03-09 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşti.

Proje kapsamında ilk gün Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından ağırlanan katılımcılar, Prof. Dr. Eren Yürüdür’ün açılış konuşması ile etkinliklere başladı ve devamında alanında uzman eğitimciler tarafından projeye ilişkin sunumlarla proje kapsamında çalışmalara devam etti. TOGÜ Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ile öğlen yemeğinde bir araya gelen katılımcılara üniversite yerleşkesinde bulunan TOGÜ Solar Enerji Sistemleri, Kompost Üretim Tesisi ve Doğal Boyalar Uygulama ve Araştırma merkezinde gerekli bilgilendirmeler ve geliştirilen ürünler tanıtıldı. Katılımcılar Tokat’ın tarihi ve kültürel mekanları gezdirilerek, mekanlar hakkında bilgiler verildi.

İkinci gün katılımcılara Tokat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknoloji öğretmenleri Mustafa Akyüz, Coşkun Cengiz, Kadir Doğanay Ömer Yılmaz Kazım Şimşek ve Erkan Demir tarafından VR (Virtual Reality: Sanal gerçeklik) uygulamalarının gelişimi ve geliştirme süreçleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Sanal Gerçeklik ve Karma gerçeklik teknolojilerinin hangi alanlarda kullanıldığı ve günümüzde nasıl bir yerde olduğu hakkında bilgiler verildi. Katılımcılar VR teknolojilerini bire bir test etme ve kullanımı sağlandı. Günün akşamında ilimiz Hıdırlık Sosyal Tesisinde İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Müdürlüğü yöneticileri ile birlikte akşam yemeği yenilerek, İl Müdürü tarafından okullarda yapılan küresel iklim değişikliği konulu çalışmalar hakkında yapılan sunum sonrası katılımcılara hediyeler verildi.

Üçüncü günde Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan BİTOKA (Bilişim ve İnovatif Teknolojiler Ortak Kullanım Alanı) sınıfında ilgili okulun öğretmenleri Kemal Özlü, Murat Gürler tarafından VR bilgilendirmesi ve yapılan uygulamalar gösterildi. VR uygulamaları bire bir test edilerek gösterildi ve proje koordinatörü İbrahim Özkal tarafından katılımcılara  “Blender” (3D tasarım uygulaması) programı eğitimi verildi.

Dördüncü günde katılımcılar Olgunlaştırma Enstitüsünde tahta baskı örnek çalışmaları yapıldı ve tahta baskının gerek geçmişi gerekse günümüzdeki son durumu hakkında bilgiler verildi. Tokat İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından öğrencilere yabancı dili sevdirmek ve aktif bir şekilde yabancı dil kullanan bireyler yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen "Bir Lisan Bir İnsan" projesinde proje ortakları ve öğrenciler bir araya geldiler. Son iki günde ise yurt dışı katılımılar ile Karma Gerçeklik ve Yeşil Perde teknolojileri kullanılarak proje kapsamında eğitim videoları ve materyalleri hazırlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER