Politika

Millet İttifakı bileşenleri bir araya geldi

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Millet İttifakı bileşenleri ile bir araya geldiği toplantıda Tokat’ın gündemindeki konulara değindi. Karayolu ağında Tokat’ın il içi 350 km. olan yol ağının 500 km.’ye çıkabileceğini anlattı. Erbaa – Turhal arasına 56 km.lik yolun yapılmasını önerdi.

Millet İttifakı bileşenleri bir araya geldi
10-02-2022 10:44
10-02-2022 11:54

 

Millet İttifakı’nın Tokat bileşenleri, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın öncülüğünde dün sabah Alin Otel’de ilimiz basın mensupları ile buluştular. Milletvekili Kadim Durmaz’ın yanında CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İyi Parti İl Başkanı Ömer Sağol, Deva Partisi İl Başkanı Dursun Kocaman, Demokrat Parti İl Başkanı Yüksel Taslak ile teşkilat temsilcileri, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri yer aldılar. Saadet Partisi İl Başkanı Bilal Metehan Aydın’ın oğlunun sağlık sorunu nedeniyle mazeret bildirip katılamadığı belirtildi, selamı iletildi.

MİLLET İTTİFAKI SAHADA

            Toplantının açılış konuşmasını CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz yaptı. “Hep sahadayız.” Diyen Başkan Kurtgöz, Millet İttifakı bileşenleri ile bir beraber olmaya çalıştıklarını vurguladı. Belediye Başkanlığını üstlendikleri yörelerde Derman Belediyeciliğinin örnekleri sergilediklerini anlattı. Esnaf ve sivil toplum kuruluşları ile bir arada olduklarını, bilhassa pandemi koşullarında mağduriyet yaşayan esnaf kesimi için 17 maddelik çözüm önerilerini sunduklarını dile getirdi. Tokat özelinde Pancar Ekicileri Kooperatifine kayyum atanması, Tokat Havalimanına güvenlikçi ve temizlikçi alımı gibi gündem konularına değindi. Sonrasında sırasıyla Deva Partisi İl Başkanı Dursun Kocaman, Demokrat Parti İl Başkanı Yüksel Taslak ve İyi Parti İl Başkanı Ömer Sağol selamlama konuşması yaptılar, “Millet İttifakı bileşenleri olarak başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz.” dediler.

            Tokat Milletvekili Kadim Durmaz söz aldığında uzunca bir açıklamada bulundu. Kelkit Vadisi’nde siyanürlü altın arama faaliyetlerinin doğaya vereceği zararları anlatarak sözlerine başladı. Toprağın üstünün altından değerli olduğunu vurguladı. Milletvekili Durmaz’ın öne çıkardığı hususların başında Tokat’ın Karayolları ağındaki il içi yollarının 355 km. olduğu ortamda bunun 500 km.’ye çıkarılmasının mümkün olacağını hususu vardı. Bilhassa Erbaa ile Turhal ilçemizi birleştirecek 56 km.lik yolun yapılmasını öne çıkardı. Çamlıbel Tünelinin, Niksar – Akkuş – Ünye karayolunun yapılmasının önemini dile getirdi. Tüm bu yolların siyasi otorite tarafından kararlı bir takiple yaptırabileceğini izah etti. İhracatta navlun ve nakliye ücretlerinin yaşattığı mali sıkıntılardan söz etti. Demiryolu ağları ile Karadeniz ve Akdeniz Limanlarına bağlantı ağının örülmesini istedi.

KARAYOLU HUSUSUNDAKİ AÇIKLAMALARI

            Tokat Milletvekili Kadim Durmaz’ın karayolları hususundaki açıklamaları özetle şöyle oldu:

            “Tokat’ın il içi 355 km. karayolu ağı var. Bu 500’e çıkabilir. 500’e çıkarılabilmesi için de Tokatlıların doğru bir hedef koyup bunu istemesi lazım. İktidar karayolu yapımı ile övünürken ne yazık ki bizim karayolu ağımıza 1 km. dahi ilave edemedik. Erbaa’yı Turhal ilçemize bağlayabilmek için Amasya, Aydınca’dan ya da Niksar, Tokat üzerinden gitmeleri gerekiyor, bu da çok uzun. Halbuki 56 km. ile Erbaa’yı Turhal’a ve Zile’ye bağlayabiliyoruz. Hali hazırda bir bölümü karayolu ağında olan Kozlu’ya kadar olan yol var. Ordan sonrasını Çerkezfındıcak, Kargın, Kurtul, Amasya’dan bir kısım köylerden de geçecek bir yol ile Turhal Kuruçay’a bağlanabilir. Buna acil ihtiyaç var. Erbaa’da yaklaşık 13 toprak sanayi fabrikası çalışıyor, bizim bölgemiz ve Yozgat tarafı faydalanamıyor. Bunun yanı sıra Tokat Merkez için Topçam üzerine dek 14 km., 18 km. daha yapılıp Gökdere’den gelen yola bağlanınca 50 km. sonrasında Erbaa’ya bağlanıyoruz. Yine Özel İdare her yıl kaynak ayırıyor, Artova – Zile karayolunu yapıyor ama ağır tonajlı araçlar kullandığı için zarar veriyor ve her yıl onarılıyor. Ama biz bu yolu karayolu ağına verdiğimizde Özel İdare kaynaklarını Tokat’a ayıracağız hem de bu yol olması gereken yüksek standartta olacak. Kar yağışısına Özel İdare’nin yetişme şansı yok, Karayolları ağında olsaydı Karayolları açabilirdi. Tokat’ın Çevre Yolu var, Tokat Niksar Karayolu devam ediyor ama bu sene yeterince bütçesi yok. Turhal – Zile – Alaca yolu bittiğinden Doğu’dan ta İran’dan gelecek araçların bir bölümünü bizim yolumuzu kullanacağı mümkün, bu da araç yoğunluğunu artırınca ciddi sıkıntılar yaşanacak. Ama iktidar maalesef bu konularda bir planlama önceliği göstermiyor, bu iradeden yoksunuz. Yani İl Özel İdare kendi yükünü hafifletmeyi başaramıyorsa bu konuda bir zafiyet vardır. Gökdere - Erbaa yolu çok keyifli bir vadide dünyanın en güzel yolculuğunu yapıyorsunuz ama bu yolda bile biraz şöyle standardını yükseltip 7 metre olarak yapıldığında ormanın içerisinde şahane bir şekilde Erbaa’ya gidiş-gelişi sağlayacaktır.

            Yine Tokat – Almus yolumuz var. Turizm diye hedef koyduk, yeni Niksar yolu yapılırsa Almus’tan Niksar’a da yol yapılabilir. Tozanlı Vadisi ülkemizde çok kıymetli bir vadi, güzel insanlarla dolu, güvenilir insanlarla dolu, burayı gerek Tokat’a gerek Sivas’a bağlayacak karayolu yapılmalı. Limanları en kısadan İskenderun’a bağlayacak proje vardı, duruyor. Ormanbeyli köyünün Yağmurlu yoluna çıkışta sıkıntı var, bunun giderileceği sözünü aldık. Yatmış yolunda düzenleme olmasını istedik, mutlaka alt geçit yapılmalı. Tabi Tokat yol konusunda doğru planlama ve kararlı takibi olmadığı için kaybediyor fırsatları. Samsun limanına gidecek araçlar artık Çamlıbel yolundan ötürü Tokat yolunu kullanmıyorlar. Çamlıbel Tüneli halen bekliyor, yapılmıyor. Niksar – Akkuş - Ünye yolu bekliyor. Kuzeyi Güneyi bağlayan 18 yoldan 16 tanesi yapıldı ama halen Niksar – Akkuş – Ünye yolu yapılmadı, bir diğeri İnebolu – Kastamonu yolu yapılmadı. Yolun öncelikle yapılması kriteri araç geçiş sayısı oranları olunca o yoldan geçen araçları dahi saydırdık, Plan Bütçe Komisyonunda Bakana sordum, kararlı bir şekilde takip edilmedi, o yolumuz yapılabilirdi ve şimdiye kadar biterdi. En son Numan bey Bakandı, Ona söyledim ama olmadı, yine bir başka bahara kaldı. OSB’lerde ihracat yapan firmaların belini kıran navlun ve nakliye ücretleri var. Bu ülkenin yarım kalmış her bir yanı demiryolu ağları ile örmeyi daha kıymetli görüyoruz. Erbaa OSB yakın zamanda Tokat OSB’yi geçecek durumda iken bu OSB’lere demiryolu ağını eklemeliyiz.”

“ADALET VE PLANLI YÖNETİM ŞART”

            Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat’ın gündeminde yer alan pancar ekicileri kooperatifine kayyum ataması, Tokat Havalimanına güvenlik ve temizlik işçisi alımı hususundaki sorunları da gündeme getirdi. Tokat Merkez’de 1.000 yakın güvenlik görevlisinin işe girmeyi beklediği ortamda, bir o kadar da temizlik işçisinin iş beklediği bir ortamda Tokat Havalimanına iş kur’dan işçi temin edilmemesinin vicdansızlık olduğunu belirtti.

            İnsanımızın elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları ile mağduriyet yaşamakta olduğunu vurgulayan Milletvekili Kadim Durmaz “adalet ve planlı yönetim şart. Büyük devlet sözde konuşmayla olunmuyor, büyük devlet kışa girerken depolarının doğalgaz dolu olmasıyla oluyor. Kışın aracın en az kullanıldığı dönemde dahi akaryakıt zamlarına mani olamıyorsanız böyle büyük devlet olunmaz. Emekliye, asgariye ücretliye verilecek zammı belirliyorsunuz ama 385 dolar alabilen bir işçi şimdi 285 dolar alabiliyor. Çıkış, dünyada gelişmiş ülkelerde olduğu gibi birinci sınıf demokrasi, güvenilir adalet sisteminiz ve güvenle yönetilen bir ekonomik modeliniz olmalıdır. Bu ülkenin ekonomi modeli yok. Sorumluluğu olmayan bir bakanla da bu ülke yönetilemez. Hepinizin gördüğü gibi bu ülke sorumluluğu olmayan Bakanlarla yönetiliyor. Güçlendirilmiş parlamento sistemine dönen, parlamento içerisinden çıkmış bir bakan, soru önergesi, gensoru ile aziz milletimizin seçtiği milletvekillerine hesap verebilen bir anlayışla bu ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var.” dedi.

            Açıklamanın bitiminde basın mensuplarının sorularına yanıtlar verildi ve hatıra fotoğrafı ile 2 saat süren toplantı bitirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER