Yaşam

ÇÖLYAK HASTASI ÖĞRENCİLERE GLUTENSİZ GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

Tokat’ta özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet zorunluluğu olan 49 çölyak hastası öğrenciye glutensiz ürünlerden oluşan gıda paketi verildi.

ÇÖLYAK HASTASI ÖĞRENCİLERE  GLUTENSİZ GIDA KOLİSİ DAĞITILDI
18-02-2022 10:24
18-02-2022 10:25

 

Tokat Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Eğitimde Sağlık Hareketi kapsamında çölyak hastası öğrenciler için bir koli temel gıda malzemesi, bir koli atıştırmalık olmak üzere iki adet glutensiz gıda kolisi hazırlandı.  Çölyak hastası öğrencilere Glutensiz gıda dağıtımı programı Vali Dr. Ozan Balcı’nın katılımıyla Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Aileleri ile birlikte programa katılan İl merkezindeki 24 çölyak hastası öğrenciye gıda kolileri dağıtıldı. İlçelerdeki 25 öğrenciye de koliler ulaştırıldı.

“GAYEMİZ HAYATLARI KOLAYLAŞTIRMAK”

Öğrencilerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmak için ellerinden gelen desteği verdiklerini belirten Vali Balcı, “Daha önce Eğitimde Sağlık Hareketi kapsamında diyabet hastası çocuklarımızn parmakları delinmesin diye sensörlü ölçüm cihazları dağıtmıştık. Ayrıca bütün çocukların göz, kulak, burun, ağız ve diş taramalarını yaptık. Yaptığımız iş insanların hayatlarını kolaylaştırmak. Devletin gerçek sahibi millet. Bu anlamda devlet olarak her zaman ailelerin yanındayız. Sizlerin hayatlarını yaşamlarını ne kadar kolaylaştırırsak kendimizi o kadar mutlu hissederiz” dedi.

Vali Balcı, çölyak hastası çocukların ihtiyaçları doğrultusunda meslek lisesinde glütensiz gıda üretimine başlayacaklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca Öğretmenevi Sarayönü Kafetaryası’nda çölyak hastalarının glutensiz gıda temin edebileceği bir satış noktası olduğu da bildirildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER